Reklama

Reklama

VOD (1)

Detektiv Chadwick Boseman dostane na starost případ hromadné vraždy policistů, které někdo zabil v jedné místní restauraci, jež sloužila jako úschovna drog. Aby pachatelé nemohli uniknout, nechá uzavřít všech 21 mostů vedoucích z Manhattanu. V průběhu vyšetřování nachází další stopy vedoucí i do samotného policejního sboru. Podaří se mu dopadnout všechny, kteří jedou v tomto krvavém drogovém byznysu? (TV Nova)

(více)

Recenze (204)

POMO 

všechny recenze uživatele

Parádně stylová krimi úplně vším, čím stylovou může být. Ponurá atmosféra nočního Manhattanu, alarmující policejní megazátah s lockdownem “nejrušnějšího města světa”, noirovou postavou charakterního a sakra přesně střílícího poldy, hudba v duchu starých “špinavých” kriminálek. A proti tomu nejprůhlednější a nejpředvídatelnější scenáristický komplot co pamatuji. Všechno, co je hlavnímu hrdinovi pouze podezřelé, je divákovi hned natolik jasné, až doufá, že to snad pro tak stylově podanou filmařinu musí být úmyslné zavádění s vyšším cílem. A ono není a přece jenom se z toho nakonec vyklube pouze naivně krátkozraká banalitka. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Černý panter opět zasahuje, aby ukázal, zač je toho Wakanda dalším zasraným zkorumpovaným bílým hubám. Tentokrát však vyndal srolované ponožky z rozkroku, pastelové pitkáče a homopelerínku vyměnil za elegantní negrokancelářský formál a naprudko to rozbalil ve svižném, sysluplném, hlavopatoidním a poctivě natočeném napínači, plném DžejKeje, kulantních přestřelek, zrady, zášti a správňáckých čokoameričanů. Sice nic nového pod sumcem, nicméně sytá a masitá porce psích granulí, po které váš televizor spokojeně zavrtí anténou. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Skvělá žánrová jednohubka. Přestřelky jsou správně drsné, a ta atmosféra nočního Manhattanu tomu dává fajnově temný říz. Pomohlo i to, že se celý děj odehrává na ploše několika ulic a několika hodin, takže není čas na zbytečné odbočky, zbytečné plkání, jde se rovnou na věc a nezpomaluje se. To srovnání bude trošku nadnesené, ale nahánění těch dvou padouchů mi svou přímočarostí a svým tempem připomnělo druhý a třetí díl bourneovek. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $33miliónov║Tržby USA $28,539,757║Tržby Celosvetovo $50,269,000▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,593,112 ║ Tržby za predaj DVD v USA $2,182,600 ║ Konečne poriadna akčná pecka, ktorá má drive od začiatku po koniec. Stále to šľape na plné obrátky, stále je na čo pozerať, herci to dobre ustoja, neprehrávajú, poteší že sú prestrelky prehľadné, dynamická kamera. Dramaticky sa to mení každou chvíľou, takže nechýbajú zvraty. Dosť dobre mi tam sadol skalopevne dôsledných Chadwick Boseman. Taký Taylor Kitsch zas vie prekvapiť polohou bývalého mariňáka na úteku pred skorumpovanou spravedlnosťou. Tématicky podobných filmov tu je ale dosť ale tento jeden z tých zvládnutých. Veľká spokojnosť. /90%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to všechno je tak průhledný a očekávatelný, přespříliš dopředu avizovaný...ve výsledku velmi schematický typicky hollywoodský krimi film...scenáristé neodvedli zrovna dobrou práci... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem tuctovou utahanou kriminálku a byl jsem teda příjemně překvapen, jak je to svižný a akční. Boseman byl dobrej, uběhlo to jako voda. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JAK JE CHCETE DOSTAT?“… „NA MANHATTAN VEDE 21 MOSTŮ. ZATARASTE JE!…“ /// Film plnej profíků…profi banditi, profík polda, profík rejža, profíci scénáristi… Dramatickej a napínavej krimi thriller, ve kterým je dramatická i ta akce (ve který střelci většinou neminou). Nechápu, jak jsem tenkrát mohl ten film minout já? Nikdo nic nevysvětluje, příběh běží parádním tempem a k tomu, aby bavil, můžete bejt klidně bez důvtipu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rád koukám zlu do obličeje. 2.) Miluju filmy, ve kterých je víc mrtvejch poldů, než dokážu spočítat. 3.) Thx za titule „vasabi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Od 21 bridges jsem příliš nečekal, ale ve výsledku příjemné překvapení, které jede ve stylu 90´s Cop korupčních krimi thrillerů, kde exceluje Black Panther. Příběh se zaměřuje na 2 zloděje, kteří jdou ukrást 30 kilo kokainu, ovšem naleznou tam 300 kg a nečekaně je tam vyruší policejní jednotka a skončí to brutální přestřelkou s 8 mrtvými policisty. Na scénu přijíždí Detektiv Chadwick Boseman, který nechá uzavřít celý Manhattan a má 5 hodin na to, aby vrahy policajtů dopadl. Film je velmi intenzivní od začátku do konce, v tempu nepolevuje a řítí se dopředu jako 300 km jedoucí vlak, disponuje parádní hudbou, solidní akcí a dobrou dávkou napětí, která v závěru přinese i zajímavé rozuzlení. Dnes se už moc podobné filmy netočí, je to spíše záležitost minulé dekády, takže jsem si v kině film užíval. 8/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mne stačí, že si to dokážem sám pred sebou.“ S prižmúrenými očami 4*. Hnusná temná noc, v ktorej sa pokazilo všetko, čo sa pokaziť mohlo. Banda podplatených newyorských fízlov. Dvojica zúfalých kriminálnikov. A uprostred toho statočný, nekorumpovateľný detektív, ktorého detská trauma vyformovala do aktuálnej podoby. Práve postava odvážneho muža, raziaceho si cestu dejom (a prekračujúceho zastrelené telá), je tým dôvodom, pre ktorý udeľujem až 4*. Proste ma to bavilo, aj keď chápem, že väčšina divákov tomu asi dá 3*. Mne to ale sadlo, kasting sa vydaril, scenár je skôr z rangu priemernejších, ale miestami operuje so zaujímavými vecami, ako je pochopenie hlavnej zápornej postavy alebo ústredný hrdina, ktorého počínanie je vďaka šikovnému prológu (viac takých úvodov!) absolútne uveriteľné a nie že by som sa čudoval, ak by na konci jednal inak, ale určite by som išiel s hviezdičkami značným spôsobom dole. Famózny Boseman, obrovská škoda, že nás tak skoro opustil, o veľa sme prišli a kto tvrdí, že nie, je hnusný rasista a nácek. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Špinavá hra na kočku a na myš, ve které se kašle na všechna pravidla a místo klasického team deathmatch je to free for all. Tzn. hodně střílení a teprv potom kladení otázek, trocha moralizování a jedna nebo dvě vyhrocené scény, které na rozdíl od zbytku nešlo hádat x desítek minut dopředu. Pro někoho málo, pro mě nakonec tak akorát. 7/10 a Siennu bych chtěl domů i jako strhanou skoročtyřicítku. <3 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš, že když ho zabiješ, tak už nám nic neřekne?" Na můj vkus je tohle příliš černobílej film. Bílí jsou v něm zmrdi a černí jsou (až na dvě drobný výjimky) klidní, bystří, chodící do kostela a pečující o rodiče. Až jsem se za tu bílou zvěř zastyděl a obratem jsem zavřel do mrazáku svoje černošský služebnictvo. Ale zpět k filmu. Ten je svižnej, akční a přiměřeně zábavnej. Jen to téma je už lehce provařený a tak o napětí byla trošku nouze. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Sympatická policajná žánrovka s kvalitným obsadením, no napriek tomu, že sa v nej neustále niečo deje, svojim príbehom, ani podaním nikdy vyložene nestrhne. Už skoršie naznačovaným záverom navyše uhne do koľají, kde sa jej predchodcovia orientovali o niečo ladnejšie a v konečnom dôsledku skôr škodí, že film neostal pri pôvodnej premise. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Do pořádného policajtského fláku Ayerovského ražení tomu chybí prokreslenější postavy a vztahy, ale děj i dialogy mají švih, jaký jsem po nevýrazném trajleru nečekal, a ani o dobrou akci není nouze. Hrdina je zprvu sympatický tím, že se zjevnou chutí střílí zločince, a později tím, že místo střílení přemýšlí a na konci má zajímavé dilema. Ostatní policajtské postavy jsou ale až do finále jen na okrasu, v tomhle směru je to postavené blbě. Že se to odehrává prakticky celé během jedné noci na omezeném prostoru je samozřejmě plus. Překvapivě zábavný krimithriller. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dívat se stranou, nebo po zbytek života přes rameno? Kirk vsadil vše na přímočarost a smysl pro čest a spravedlnost chráněný plátem z vibrania. Přestřelky jsou sympaticky drsné, Kitschovi sedí role labilního ostrostřelce, Simmons sází protřelé hlášky a závěrečné řeči „obhajoby“ a „obžaloby“ poukáží na fakt, že nic není černobílé. Slušná žánrovka, která svým tempem omezuje prostor pro pochybnosti. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Černýmu panterovy umlátili tátu a tak v řadách policie čistí ulice o něco důkladněji než jeho kolegové a radši padouchy ukončí, než aby je vzal do vazby. Ideální člověk pro hoňku po Manhattanu se dvěma zloději, kteří postříleli osm policajtů a zmizeli s padesáti kily neřezaného kokainu. Akční klasika (přestřelky jsou pěkně přehledné, honičky svižné) v druhé půli malinko změní směr a je mnohem chytřejší než se na první pohled zdálo. Hlavně stále skvěle odsypá. Morální závěr paradoxně z hlavního hrdiny vůbec nedělá dobrého člověka jako spíš skvěle fungující stroj sloužící k prosazování moderního světového řádu. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sympatická kriminálka s velmi obstojnou akcí, výbornou real-time nahánečkou ozbrojených lupičů a ďábelsky slušivou rolí Taylora Kitsche, který by měl odteď hrát už jenom bad guys a na kladné hrdiny se totálně vykašlat. Konec se sice natahuje jak nudle, ale Simmons je natolik dobrý herec, že to zmákne udržet v mezích přijatelné míry. Jako nízkorozpočtová a dynamická alternativa Bourna je to OK. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Takový ten film, který by divák očekával spíš před 25 lety. Devadesátková atmosféra, řízná akce, solidní tempo, zvraty na druhou. Ale postupně. 21 Bridges, o které mimochodem prakticky vůbec nejde, mi připomněly nejen díky Tayloru Kitschovi nedávného Amerického zabijáka. Prvních dvacet minut totiž v obou případech vypadá náramně. Tehdy na španělské pláži schytala snoubenka hlavního hrdiny pár teroristických kulek. Mělo to koule, horší byl pak sešup v druhé půlce. Tady je to podobné. Sice to není kousek o dvou odlišných polovinách, ale i tady je úvodní nekompromisní zneškodnění několika poldů zatraceně dobře natočené. Dvojice zlodějů jde po třiceti kilech kokainu, jenže celé se to zvrtne nejen množstvím bílého prášku rozjasňujícího mysl. Případ dostane detektiv, který si udělal jméno Black Pantherem, a brzy se ukáže, že celá situace je o dost složitější a že ani jeho kolegové nemají úplně čisté svědomí. Zejména v druhé polovině to chtělo ze strany režiséra víc péče, když už scénárista nemile selhával. Naštěstí je produkční dohled Russoových vidět, takže ve finále tu máme solidní žánrový příspěvek o silných třech hvězdách. ()

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Presne 45 minút trvalo tomuto jebnutému, primitívnemu filmu, aby odkryl scenár pre “idiota”. To fakt musí “každý” akčný film, obsahovať pasáže, v ktorých sa postavy správajú ako absolútni dementi? SPOILER: Takže, dvaja kokoti od žandárov, vojdú na triskotéku medzi tisíc ľudí, vytiahnu pištole, a bezdôvodne, PRI BARE, odjebu nejakého chlapíka, no a následne tvrdia, že na nich vytiahol zbraň ako prvý. Keďže bol dealer, asi každému, aj tomu najväčšiemu idiotovi musí docvaknúť PREČO. Ale šak hlavne, že ich “nikto nevidel”. Potom ukážu kolegyňu, ktorej telefonujú z “rachoty”, že našli podozrivých, no ona to následne zaprie, lebo veď “niekto volal ohľadom dcéry”. No tu už tiež len ten najjebnutejší nemôže tušiť PREČO. Hlavne, že sa celý čas tiež nespráva ako úplná piča, pričom menej podozrivo už by pôsobil aj Matovič, ktorý by sa verejne zastával Sulíka. A toto je prosím pekne film, ktorý sa berie vážne, prezentuje seriózne, pričom dosiahne úroveň červených pozícii. Tak kurva Ja teda fakt neviem, ale mňa toto ako diváka normálne uráža. Nedokázal som to dopozerať ani zo zvedavosti, lebo poslednou kvapkou bola scéna v metre, ktorú už radšej ani nebudem popisovať. To je proste hnus, i keď akceptovateľné, bolo najmä herecké obsadenie oboch protagonistov, hrajúcich sa na “mačku a myš”, a zábavnosť s tým spojenú. Zvyšok ide do sračiek .. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Pocitovo a myšlienkovo to pripomína (veľmi vydarený) remake nejakej spoločensko kritickej kriminálky zo 70. rokov (napr. s Pacinom) natočenej dve dekády dozadu (napr. u Bruckheimera). Čo je v tejto dobe dobre. Prekvapivo veľa akcie (a dosť dobrej), chytľavé postavy a aj atmosféru to má fajn. V rámci mantinelov nevadí ani tá prílišná naivita a prekuknuteľnosť. Nie je to žiadne veľdielo, ale podobne kvalitných spriaznených žánroviek je veľmi málo. A Bosemana je veľká škoda. Silných 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film, který na jednu stranu svou nekompromisností patří do 90. a svou ukvapeností až zkratkovitostí do současné doby. Boseman pochopitelně má do Denzela Washingtona daleko, ale ostudu nedělá. Trošku mě zaskočilo, jak málo se film snaží klamat tělem a tudíž jsem ani na moment neměl zapotřebí pochybovat o špinavosti policejního oddělení. 60% ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

29.08.2020

Hvězda Black Panthera herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let. Talentovaný herec prohrál svůj čtyřletý boj s rakovinou tlustého střeva. Boseman hrál kromě krále ve filmech od Marvelu také ve… (více)

Reklama

Reklama