Reklama

Reklama

Procitnutí Mottiho Wolkenbrucha

  • Švýcarsko Wolkenbruch (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Motti se má oženit s milou ortodoxní židovkou. Je ale po uši zamilovaný do spolužačky Laury, se kterou zaručeně narazí u svojí mámy. (Netflix)

Recenze (19)

Hopeman 

všechny recenze uživatele

Tak nevím asi jsem se díval na něco jiného než tady ostatní...přišlo mi to že ftipných momentů tam je co by se za předkožku vešlo a jinak to je příběh mamánka , kterej je zdemagogizovanej společností, komunitou, rodinou a kterýmu holky roztáhnou na počkání... páč nevím proč ...jako má bejt sladkej, naivní, neschopnej a Vocas? asi velkej Vocas ....bejt na místě Lauůůry tak ho vypakuju takovým fofrem že si nestačí ani sbalit chanukovej svícen a jarmulka by za ním vlála jak frisbee.........prej komedie...cha....cha....kolik z Vás se u toho plácalo do kolen - praskala mu bránice - nebo jste se řepily jak kůň? nikdo ? tak trochu zklidněte své Talmudovské hodnocení a hodnoťte reálně.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně židovská komedie, které jsem sice mnohdy nerozuměl, ale zároveň mi to nevadilo a docela jsem se u ní bavil. Motti narážel se svým ortodoxním náboženstvím na realitu dnešních dní a bylo docela zábavné sledovat, jak strašně rozdílné to mnohdy dokáže být. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Motti je takové pako, což hodně pomohlo k vtipnosti celého filmu. Navíc příběh je super a člověk se nenudí. Za mě velmi povedená komedie. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

No jo, když se nám mladý Žid zakouká do šikse a obdivuje její toches, tak se stává pro všechny kolem fejgele a nezbývá než ho poslat do Izraelu. Tam se zúčastní šiduchim, kde začne v kruhu zpívat óm, šalóm, óm, šalóm, až z toho bude totálně mešuge... :o) Tahle komedie mi asi utkví na nějakou dobu v paměti především díky (pro našince) netradičnímu prostředí současné židovské rodiny a ještě méně tradičnější krajině vzniku, ale jinak mi po stránce humoru i romantické zápletky připadala spíše průměrná až tuctová a také mě bavila spíše průměrně. Promlouvání hlavní postavy směrem k divákovi do kamery se z času na čas objevuje ve filmových komediích minimálně od 60. let (Alfie či Já truchlivý Bůh) a v roce 2018 ho tedy už nelze považovat za originální, ale tyhle pasáže mi vedle malého exkursu do židovského slovníka a ještě scény v obchodě s brýlemi připadaly rozhodně nejvtipnější. [55%] ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Prostředí curyšské židovské komunity znám velmi dobře a materiálu na vtipnou komedii nabízí požehnaně. Bohužel švýcarští filmaři potenciál zdaleka nevyužili. Věrni úspěšné knižní předloze jen přehnaně nafoukli stereotypy o ortodoxních Židech do absurdní karikatury a nelámali si hlavu s některými nesmysly. Vsadili na laciný, otřepaný humor a ten se, světe div se, ujal. Několik scén docela pobavilo i mě, především gag s “milchig” nožem se povedl. Rovněž potvrzuji, že Toyoty Previa drandí po židovských čtvrtích v převaze a Mottiho sexy spoďáry jsou hromadně oblíbené. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Zábavné. A mohlo to být víc než to, kdyby se režisér v půli filmu nerozhodl totálně změnit žánru filmu z příjemné židovské komedie na existenciální drama s humornými prvky. To filmu bohužel vůbec neprospělo. Přesto se mi toto dílko trefilo do nálady. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scéna - maminka chtěla tu šiksu zabít a syn ji upozornil, že v rozhořčení popadla nůž určený na mléčné pokrmy :) Pokud se někdo v životě židovské komunity aspoň trochu vyzná, nasměje se opravdu, ale opravdu hodně. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako nenáročná komedie (ušlápnutý židovský syn žije pod diktátem své hysterické matky, která mu proti jeho vůli dohazuje ne moc atraktivní dívky, samozřejmě židovské, otec-tlustý pojišťovák, se do toho raději neplete), postupně ale přechází v trochu vážnější žánr. Věnuje se odpoutání syna od matky, ale také životě v uzavřené komunitě, která se příliš neasimiluje, existuje v ní celkem silný odpor vůči majoritě (přivedené nežidovské dívky domů má za následek vyhnání syna z domu), ale narozdíl od jiných menšin se o tom příliš nemluví. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

To je ještě víc jidiš, než oba Coeni i s Woodym Allenem dohromady - nelze než napsat krátkou recenzi zprava doleva :-) !ittoM ,vot lezaM .ežůmopen níbar ina edk ,rešok ež ěnsaj ,eidemok áksvodiž ánvabáZ ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Prekvapivý film, celkom vtipný, dosť jidish, odľahčený, fajn hlavný hrdina. S koncom sa moc nestotožňujem, ale aspoň to bolo trochu netradičné. 7/10. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Perfektná komédia, ktorú sme klikli na Netflixe takou náhodou, že som len podržala tlačidlo a náhodne pustila, na čom po piatich sekundách pristálo. Skvelé, vtipné, inovatívne, s jidišom to moc nepreháňali, naopak to dodávalo filmu šmrnc. Neskutočne som sa pobavila, bolo to osviežujúce. 4* ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Nesmělý, hodný synek židovského pojišťováka ochutnává moderního života. Unaven soustavnými matčinými dohazovačskými akcemi (div ne i při vynášení koše) by si rád vybral dívku pozvolna, ale hlavně takovou, která zaujme jeho a nikoli jen svatby chtivou matinku. Spolužačka Laura je naopak cool a free až moc, tak co s tím? Film balancuje mezi 3 a 4 hvězdami, ale za nůž na sýr dávám tedy 4. ()

zdenzo 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná komedie. Jenom ten mshuge závěr ustřelený jak kecky, ale zase na druhou stranu se tím scénář vyhnul klišé konci. V celku ale groys! ()

cist 

všechny recenze uživatele

Dobrá blbinka na letní večer. Bohužel, herecké výkony jsou strašně strašně slabé. Říkal sem si občas, jestli nejde o nějaké ochotníky z židovské komunity. Nejvýrazněji se tato slabá stránka projevila při vážných scénách. Na divadle se tomu říká "trhání kulis". Jediné, co drželo mou pozornost byla Mottiho matka a její obstarožní domacnost a pečlivost židovské kvočny. ()

Cigalone 

všechny recenze uživatele

Famózna komédia, ktorá s ľahkým nadhľadom a nádychom komicky vykresľuje život židovskej rodiny v západoeurópskom prostredí. Tvorcom sa podarilo zachytiť a do humorných scén zasadiť tradície, náboženské prejavy a úkony, správanie, každodenné situácie, ale i určité stereotypy, čo v rigídnom, prísnom svete židov v spojení s yiddishe mame vyčarí zubatý úsmev na nejednej tvári. Ide skutočne o veľmi špecifický plot, ktorý nemožno porovnávať s Neortodoxnou, o ktorej zrade som presvedčený a myslím si, že by mala navštíviť psychológa a nie písať o tom knihy a točiť filmy, len preto, že nedokázala prijať to, kým je. Naopak, Mordechai, ktorý sa chcel rovnako vymaniť zo zväzujúceho prostredia komunity a pravidiel, bol podaný milosrdnou rukou a ten istý príbeh nabral úplne iný rozmer. Dedukujúc -> nie je ľahké porozumieť všetkému vo filme, ale to nemožno pričítať na vrub filmu, ak divák nemá ani šajnu o židoch. Film nie je popularizačno-náučným dokumentom o živote Ž/židov a možnostiach opustenia komunity, ale osobitou komédiou zo špecifického prostredia. ()

Reklama

Reklama