Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Yuu si vždy myslela, že je velmi romanticky založená dívka, a tak milovala romance v dívčích novelách i románech a snila o tom velkém okamžiku, kdy jí nějaký milý chlapec vyzná své city a ona prožije ten úžasný naplňující pocit, kdy vaše srdce buší jako o závod, ruce se potí a vše je tak krásné - zkrátka kdy prožije ono mocné kouzlo jménem první láska. Když však nadešel ten velký den a její dlouholetý kamarád jí na konci základní školy vyznal lásku, tak dívka necítila vůbec nic. Zklamaná a ztracená ve svých pocitech si dívka vzala čas na rozmyšlenou a v tomto zmateném rozpoložení nastoupila na střední školu. Tady se Yuu velice brzy setkává s Nanami, o rok starší a velmi krásnou dívkou, které velmi často vyznávají lásku ostatní studenti, ale ona je pokaždé dokáže s grácií odmítnout. Díky tomu Yuu usoudí, že by jí mohla Nanami pomoct s její krizí, poradit jak zdvořile odmítnout svého bývalého spolužáka a třeba se stát i dobrou kamarádkou, která má podobné problémy s láskou. Některé plány se sice vydaří, jak si Yuu přála, a tak může dívka například konečně uzavřít svou nenaplněnou první romanci, ovšem některé věci se vyvinou naprosto nečekaně. V jednu chvíli, když je Yuu s Nanami o samotě, dojde totiž k velmi nečekanému vyznání! Bude tohle začátek té pravé a nefalšované lásky, nebo jen další romantické zklamání? (Jeoffrey)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (10)

dudo24 

všechny recenze uživatele

Dosť sa mi to páčilo. Moje prvé „čisté“ yuri/shoujo-ai. Dej sleduje najmä vzťah dvoch hlavných postáv Yuu a Touko. Nie je tam ale dôraz na romantiku. Tento vzťah slúži skôr ako katalyzátor pre obe postavy na nájdenie ich pravého ja a ich cesty spoločenským životom. Áno, sú tam romantické scény, ale mentálne nasadenie Yuu sa väčšinou postará o to aby romantika išla stranou a sústredenie sa presunulo na životné otázky a dilemy. Vedľajšie postavy so svojimi problémami podobného druhu veľmi dobre obohacovali celé dianie. Ukončenie sa mi páčilo, nemám voči tomu výhrady, ale nech už je tu ďalšia séria. Tento rok v novembri končí manga, tak sa snáď dočkáme pokračovania už budúci rok. edit (28.1.2020): Neviem či to je alebo bolo mojím životným obdobím alebo druhým pozretím, ale páčilo sa mi to ešte viac ako na prvý krát. Príjemné pohodové prostredie, hĺbka postáv a interné monológy s prevládajúcim chaosom a neistotou. Neskutočne krásny vizuál, ale taktiež práca s vizuálnymi prvkami a kamerou na zintenzívnenie aktuálnych emócií a atmosféry. Naozaj skvelé. Musím zvýšiť hodnotenie na plný počet. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Zase po delší době anime s tématikou Shoujo-Ai, které se nechová jako ztřeštěná komedie nebo nemá vyslovně pochmurné až tragické téma. Tentokrát je to dobře zpracovaná romantika s příměsí dramatu, kdy se hodně pohybujeme také v oblasti psychologii (hlavně citových a názorových pochodů jednotlivých postav, kdy každá z nich má své speciální okolnosti). Má to také lehce provokativní atmosféru (správný flirt) a lehký každodenní humor. Popravdě tohle anime mělo pro mě vysoko nastavenou laťku v hledisku očekávání, protože mám rozečtenou mangu (která má svůj specifický styl - hlavně v hledisku obličejové mimiky a také silného příběhu). Proto jsem byl velice příjemně překvapen, že se jim to povedlo zpracovat dle mých představ (což se málokdy stane). Animace (dobrý smysl pro detail) a hudební stránka (krásný důraz na pohodovou a jemnou atmosféru) jsou velice povedené. Každopádně se těším na pokračování a jak zpracují onu divadelní hru a její následky. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Koho zaujíma, že sa tam muckajú dve dievčatá, keď po romantickej stránke je toto anime doslova vynikajúce. Príbeh je o dvoch dievčatách, ktoré sa k sebe zdanlivo nehodia a hľadajú si k sebe cestu a niekedy hľadajú možno cestu aj do istej miery v ich orientácii, teda minimálne jedna. Hlavné hrdinky a to Yuu a Touko sú dosť rozdielne zatiaľ čo jedna sa snaží svojským spôsobom prekonať nejakú traumu, druhá si myslí, že sa nikdy nezamiluje. Takže tu máme nejaký psychologický presah a presah aj do istej miery dramatický, ale nie je to nič čo by bolo nejakým spôsobom nežiadúce práve naopak. Po vynikajúcich romantických prvých dieloch prichádza k spomaleniu a skôr budovaniu príbehu a žiaľ aj k zbytočnému balastu a ten keby nebol je to jednoznačne na plné hodnotenie. Z vedľajších charakterov je len jeden, ktorý stojí za zmienku a to je Sayaka, ale nebudem to rozvíjať prečo na to si pozriete predsa anime. Škoda, že sa Yagate Kimi ni Naru nesústredilo len na romantiku, lebo tie prvé diely boli naozaj vynikajúce. Po 13 dieloch žiaľ nie som spokojný s tou zmenou rýchlosti rozprávania a s tým, že tam proste pridali zbytočné scény, aby sa to nafukovalo. Ak hľadáte romantiku a hľadáte anime, ktoré vôbec nie je vtipné, ale je vážne ako sa len dá a hľadáte to, kde postavy rozmýšľajú a snažia sa pochopiť jeden druhého tak toto anime bude rozhodne pre Vás. ()

cesmine 

všechny recenze uživatele

Bloom into you je docela ucházející shoujo ai. Je tam sice převážně ze začátku troška nátlaku ze strany Touko vůči Yuu, který podle mě ok prostě nikdy nebude, jenomže to, co je pro mě složitá morální otázka, je (a nejspíš vždy bude) pro japonské tvůrce tohoto krásného žánru naprosto basic námět, který předkládají s tak ledovou samozřejmostí, jakoby byl úplně jednoduchý a nic divného nebo toxického na něm nebylo. Další věc, která mi moc nehraje je, že stejně absurdně jako třeba v Adachi to Shimamura, se na scéně v vyskytuje nepřirozeně moc lesbických postav. Moc nechápu z jakého důvodu. Postavy mě ale dost bavily, hlavně Yuu, protože její strasti s vlastní sexualitou a vnímáním romantiky, mi přišly uvěřitelné a svým způsobem i velmi blízké. Teprve druhá polovina ovšem předčila má očekávání, když se konečně začala věnovat víc i nitru Touko a začala řešit otázky týkající se vlastní identity a autentické seberealizace. Opět jsou sice dost zjednodušené a jejich řešení není dotažené tak, jak bych si představovala, ale přesto tím příběh pozvedli a dívčí lásku odsunuli na okraj a nechali ji tam jen jako pozlátko pro přilákání zvědavých diváků, což mě nějak neotravovalo, protože to bylo podáno relativně citlivě a nepříliš vlezle. Přesto … závěr prostě nakonec nebyl tak silný, jak jsem dle pečlivě budovaného potenciálu čekala (hádám, že je tam, za mě docela zbytečně ponechaný, prostor pro pokračování) a hudba mi byla lehce protivná, proto zůstávám jen u průměrného hodnocení. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Mé vůbec první shoujo-ai a nejspíš jsem si vybral moc dobře. Yagate kimi ni naru není příliš romantickou, dramatickou a už vůbec ne komediální záležitostí. Nemá ani žádný výrazný příběh a celé je to jen taková pohodová, lehce melancholická slice of life podívaná na dvojici (trojici) hrdinek, které hledají samy sebe. Dokonce ani onen lesbický vztah nemá žádnou gradaci a co se mi líbilo nejvíce je fakt, že tvůrci otázku „Co na to společnost?“ řeší jen velmi okrajově a vše se bere jako samozřejmost. Výtku mám možná jen k nedostatečné pozornosti pro postavu Sayaky, která mi byla sympatická nejvíce, nicméně to je jen maličkost. Na podobně klidné plynutí života bych koukal klidně častěji a jsem si jistý, že díky dílům jako tohle je na světě o trošku lépe. ()

Galerie (334)

Reklama

Reklama