Reklama

Reklama

Nepohádky

(seriál)
  • USA Tell Me a Story
Thriller / Psychologický
USA, (2018–2020), 16 h 21 min (Minutáž: 42–58 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Hudba:

John Frizzell

Hrají:

Chris Brochu, Danielle Campbell, Kim Cattrall, Zabryna Guevara, Sam Jaeger, Sterling Knight, Billy Magnussen, James Maslow, Dorian Missick, Dania Ramirez (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Seriál "Nepohádky" čerpá inspiraci ve světě nejoblíbenějších pohádek, které přetváří v temný a zvrácený psychologický thriller. V první řadě tohoto dramatu na pokračování, která se odehrává v současném New Yorku, se prolínají Tři Malá Prasátka, Červená Karkulka a Jeníček a Mařenka v epickém a podvratném příběhu o lásce, ztrátě, chamtivosti, pomstě a vraždě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (30)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, co ze začátku vypadalo na obyčejné tři dramatické příběhy, se ke konci rozrostlo v obrovskou pavučinu, kde se všechny nezávislé dějové linky spojily na jednom místě a všechny se (nejspíš) uzavřely. Neskutečně seriálu pomáhají kvalitně zahrané postavy, kdy si po pár dílech divák najde cestu ke každé z nich, k tomu super herci ze známých filmů (TVD, Game Night..) a je to. Navíc si všechny 3 příběhy drží svoje tempo, mají drajv a není to (jak běžně bývá), že by byla jedna linie slabší než zbylé. Napětí a otázky, které seriál v poslední třetině pokládá, jsou podané poutavě a do samotného závěru to jde jako drsná a akční vybíjecí gangsterka. S uváděnými pohádkami mi toho moc společného nepřišlo a možná mi přišel takový uspěchanější poslední, závěrečný díl, což je škoda, ale i tak se na druhou sérii těším a doufám, že bude alespoň stejně dobrá. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že po prvním dílu, jsem měl chuť na tento seriál zapomenout. Nicméně osud tomu nechtěl a tak jsem vydržel. A kupodivu s každým dalším dílem, vše začínalo dávat větší a větší smysl. Je tedy pravda, že jsem tam je to až překombinované, ale tak nějak stále se to dá pochopit a užít si vcelku šílenou jízdu plnou brutálních zvratů! ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku dost nepřehledné příběhy se začaly od sedmého dílu propojovat, čímž získaly na zajímavosti. 1) Navzdory napínavému ději a zajímavě propletenému příběhu mi ke čtyřem hvězdičkám chybí více šarmu a osobitosti._____ 2) Zápas dobrých se zlými se neustále proměňuje, chvílemi jsou zvraty absurdní. Připadal jsem si jako v pokračování Arabely - prsten získá Rumburak, pak princezna, pak opět zloději, pak hodný čaroděj, pak zase Rumburak a furt dokola až do vyčerpání peněz a diváků._____ 3) A tak největší předností seriálu jsou urostlí herci: 28letý Brazilec Davi Santos (Gabe, homosexuální bratr), 27letý Luke Guldan (Gabův parťák Billy, zloděj a prostitut), 25letý Australan s báječně vytvarovaným tělem Rarmian Newton (Ethan, vydírá učitele Nicka), 33letý James Wolk (Jordan, kterému zastřelili novomanželku), 33letý přesvalený Billy Magnussen (učitel Nick), 36letý Paul Wesley (lupič Eddie, barman), 41letý Michael Raymond-James (lupič Mitch, Eddieho bratr)._____ 4) 16.2.2021 - Ve druhé řadě divák zjistí, že nejde o pokračování řady první, ale o zcela samostatné příběhy, které nijak na první řadu nenavazují. Ovšem děj je kompaktnější a snad i napínavější. Na rozdíl od první řady se zde příběhy propojují mnohem dříve. Tato vzájemná provázanost je asi nejzajímavějším prvkem díla._____ 5) Ovšem ty zmiňované pohádky jsem ani v seriálu nenašel. První řada (New York) - O třech malých prasátkách, O červené kalkulce a Jeníčkovi a Mařence. Druhá řada (Nashville) - Kráska a zvíře, Šípková Růženka a Popelka._____ 6) Opět je tu hodně pěkných chlapů: 37letý Paul Wesley (spisovatel Tucker), 37letý Matt Lauria (zpěvaččin bratr alkoholik Jackson), 30letý Australan s rodiči z Jamaiky a Kanady Eka Darville (policista mimo službu Beau, který hlídá zpěvačku), 25letý Christopher Meyer (mírný černošský syn Derek), 28letý Caleb Castille (agresivní černošský syn Ron), 30letý Casey Thomas Brown (fetišista Kyle obdivující zpěvačku) a fešácký 37letý Portoričan s čínskými rodiči Harry Shum Jr. (právník Brendan)._____ 7) Třetí řada by měla mít premiéru v únoru 2022. Tak se těším. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Miluju pohádky, miluju strašidelný příběhy a strašidelný pohádky miluju ze všeho nejvíc...Seriál je, jako nakonec v poslední době úplně všechno, nezdravě korektní, debilita vyrovnávačů křivdiček ublížených zmrdů ale právě tady nedokázala posrat děj natolik, aby to pořád nebyla skvělá a zábavná podívaná ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět na převedení pohádek do moderního světa super, ale to provedení... Kolikrát to s těmi pohádkami ani nemá nic společného, a ve výsledku je to pak jen obyčejná vztahovka, bez jakéhokoliv zajímavého nápadu či zvratu. To vše v podání těžce průměrných či podprůměrných herců, z kterých vyniká pouze sexappeal Danielle Campbell. ()

Galerie (136)

Reklama

Reklama