Reklama

Reklama

Džingai-san no jome

(seriál)
  • Japonsko 人外さんの嫁 (více)
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Co byste dělali, kdyby si vás, jakožto středoškolského studenta, jednoho dne zavolala do kanceláře vaše učitelka, a oznámila vám, že si vás jedno yōma (japonský výraz pro příšeru/monstrum) vybralo za nevěstu? Hinowa Tomari to už ví. Je mu šestnáct let, v rodném listě je uvedeno v kolonce pohlaví, že je muž, přesto ale byl registrován jako manželka yōmi jménem Kanenogi. Vypadá to bizarně? Trochu snad i je, ale Tomari je docela přizpůsobivý a navíc má kolem sebe další lidi, kteří jsou v podobném svazku už nějaký ten čas. (EMIA)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (2)

cesmine 

všechny recenze uživatele

Skvělý bizár se spoustou upřímně vtipných momentů. Kousání do hlavy bylo prostě nekonečně cute, tříminutové díly utečou jako voda a alegorický svět bez toxické maskulinity, předsudků a strachu z neznámého mě jednoduše bavil. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to ujetý nápad, někde na hranici mezi zvrhlostí a roztomilostí: středoškoláci se coby nevěsty žení s monstry, u kterých není někdy ani jasné, jakého jsou pohlaví a kolikrát ani nemluví. Ale monstra jsou vesměs roztomilá, nic moc sexuálního se mezi novomanžely neodehrává (nějaké to koupání a sem tam jemné kousnutí do hlavy). A když se na to podíváte s větším odstupem, není to vlastně do důsledků dotažený a přehnaný vztah dítěte k fiktivnímu příteli? Ti přece mohou mít tak rozdílné podoby, kam až sahá dětská fantazie a tak rozdílné vlastnosti, na jaké jen dítě, zatím nespoutané realitou, dokáže přijít. Takže za mě je to originální a hravé. Krátké epizodky jsou spíš takovými vtípky, u kterých se asi nebudete smát z plna hrdla, ale potěší a jsou – už to tu musím napsat znovu – roztomilé. Třeba chlupatá příšerka chránící deštníkem sakuru je až lyrický obrázek. SHRNUTÍ: Objekt lásky může být překvapivý. ()

Reklama

Galerie (39)

Reklama

Reklama