Reklama

Reklama

Tensei šitara slime datta ken

(seriál)
  • Japonsko 転生したらスライムだった件 (více)
Trailer 1
Japonsko, (2018–2024), 28 h 23 min (Minutáž: 23–24 min)

Předloha:

Fuse (kniha)

Kamera:

Hiroši Sató

Hrají:

Megumi Tojoguči, Tomoaki Maeno, Makoto Furukawa, Sajaka Senbongi, M.A.O, Takuja Eguči, Hóčú Ócuka, Džun'iči Janagita, Kanehira Jamamoto, Haruki Išija (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Člověk by si měl dávat pozor na to, co si přeje před svou smrtí, na své poslední myšlenky a výčitky. Může se totiž stát, že vás nějaká vyšší síla vyslyší a vy se po své reinkarnaci objevíte v novém světě jako něco, co jste rozhodně nečekali. Své o tom ví Satou Mikami, kdysi 37letý muž, který byl během své cesty z práce smrtelně pobodán neznámým útočníkem a díky svým posledním přáním a výčitkám před smrtí byl reinkarnovaný v cizím fantasy světě jako sliz. Sliz je amorfní stvoření, se kterým se setkalo již mnoho dobrodruhů v různých fantasy příbězích a hrách a je považován za jednoho z nejběžnějších a spíše slabších oponentů, ovšem toto není Satoův případ. Ten má totiž velmi silnou speciální schopnost, díky které dokáže absorbovat vlastnosti a schopnosti veškerých předmětů a stvoření, které pohltí. Tak se rodí Rumuru Tempest, nový druh uvědomělého slizu a jeho legenda vedoucí mezi ta nejmocnější monstra jaká svět fantasy poznal... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (14)

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľa ľudí vlastne chce, aby nejakým spôsobom bol prenesený RPG či JRPG štýl ponímania levelenia do anime, ale skoro žiadnemu anime sa to nepodarilo hodnoverne. Slime to relatívne ani nemusí skúšať, lebo na pozadí rozohráva nejaké politické hry, stavanie dedinky atď. Slime tak isto má do istej miery aj sympatické a milé postavy vo svojom držaní. Ďalšie informácie budem dávať v zhodnotení jednotlivých sezón. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Nesdílím úplně to místní nadšení ze slizovitého hrdiny, ve skutečnosti mi začal být sympatický až tehdy, když už na sebe alespoň občas bral lidskou podobu. Nejlepší je pro mě tudíž prostředek seriálu, kdy vystupuje jako moudrý a silný velitel spojenecké armády v těle roztomilého chlapce. Ale stejně to má všechno příliš snadné. Z nepřátel se jediným rozhodnutím stávají oddaní stoupenci, všechny různorodé rasy navzájem hladce a bez třenic spolupracují, protože jim to koule slizu nařídila, a odstraňování protivníků a překážek jde jak na běžícím pásu. Navíc původní cíle hlavní příběhové linky - hledání jakéhosi arcipadoucha za účelem pomsty a vysvobození pohlceného draka - se neustále odsouvají do nekonečna, což je typický nešvar adaptací mangy. Takže škoda, že si autoři nedali trochu víc záležet na postavách, strategiích, dokončování načatých témat a poctivém budování světa, a spokojili se pouze s kawaii hrdinou a nezávazným blbnutím kolem něj. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

K tomuto anime mám prostě zásadní výhradu. Prostě jde okatě divákovi na ruku. Dál budu spoilovat...... Nevýraznýmu týpkovi, jenž v lidském světě si ani nevrznul, padaj všichni k nohám.. Proč? Jen proto, že z rozmaru bohů či evoluční náhody reinkarnoval do méněcenného slizu, ale získává obrovský náskok před ostatními, poněvadž se může snadno vyvíjet. Stačí pohltit, či sežrat soupeře a jakýsi computer v něm všechno zanalyzuje a vybaví slizouna novým skilem. Všichni tě chválí, klaní se ti, elfky=štětky se o tebe rvou, i když si bezpohlavní a to je něco, co připoutává představivost diváka k seriálu. Všichni tak nějak touží po této slávě bez námahy. Všechno je to nakonec strašně snadný. Ale i přesto je to velmi dobrá pohádka o moudrém slizu, co spojuje, vytváří spojence, odpouští křivdy, místo čepice má na hlavě kyprá ňadra sličných příšerek, vlévá situační humor a k tomu přimíchává slzy smutku i dojetí. Báječně namíchaný koktejl. ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Takové milé anime o slizu, který si získává přátele a.k.a. podřízené svým zásahem do věci ve světě “D&D”. Zcela ovládne monstra a vytvoří jim hezký velký neporazitelný národ plný goblinů, otců, trolů, a jiných oblud s ním jako neporazitelným vládcem. Úvodní melodie je skvělá. Uvidím, co nabídne druhá série. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další Isekai s tím, že se hrdina po reinkarnaci promění z člověka na "sliz" (bože to zní v češtině hrozně - nemluvím tu o nějakým hlenu apod., ale o té příšerce z fantasy příběhů). Jak už tomu bohužel u většiny příběhů tohoto typu je, tak hlavní hrdina je po reinkarnaci strašně "nadupanej" a jakékoliv napětí jde stranou, protože je vše příliš jednostranné. V tomto případě to má ale velice pěkné prostředí, kdy se především člověk těší na další příběh z tohoto světa a co nového zajímavého se nám zjeví - nová rasa, přeměna, příběh, historie atd. Jedná se tak spíše o takové dobrodružné fantasy RPGčko ve formě seriálu. Člověk u toho může relaxovat, ukojit svou zvědavost, zasmát se a neustále se těšit na příště. Popravdě příběh utíkal tak krásně, že jsem ani pořádně nezaregistroval, že už je konec série, protože to konec vysloveně nemá. Má to jen pauzu, než začne další série. Animace je velice povedená (obzvláště musím uznat bohatost prostředí - všechny ty designy a velký repertoár) a pak celkem taky slušná hudba. ()

kirmakX6on

všechny recenze uživatele

anime pro děti, bez náznaku zlepšení v prvních čtyřech dílech. Sledovat, jak malá hroudečka slizu shání oblečení pro Gobliny mě fakt nebere. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Milá postava sa obklopuje milými postavami a snaží sa im umožniť dobrý život v krajine démonov a zlých ľudí. Sympatické postavy a väčšinou logický príbeh. Keby nebolo OP hrdinu a všetci sa mu nevrhali na krk tak to bude aj 5*. -ANN- -Poradie pozerania- ()

Lukas222 

všechny recenze uživatele

Byť hlavný hrdina človek, tak je to "zase ďalšie isekai anime". Ale keďže je to sliz, nedá sa to nemilovať. Hlavný hrdina je síce mocné "badass" monštrum, ale zároveň nedokáže všetko automaticky vyriešiť, proste len improvizuje a vychádza mu to. Videné všetky epizódy čo doteraz vyšli (momentálne 13) a nikde nie je hluché miesto. Zaujal tsundere drak na začiatku. Čistých 5/5 ()

Nirish 

všechny recenze uživatele

Lepší 4*. Podle popisu to vypadá jako "zase další isekai" a ono to je zase další isekai, ale... strašně dobrý. Týpek umře, reinkarnuje se jako blob, ehm slime, ve fiktivním fantasy světě a pomalu sbírá schopnosti - taková páteční klasika prostě. V čem tohle isekai anime exceluje je pohodové tempo děje a celkově velmi příjemný dojem a úsměv na rtech. Epizody nejsou nudné a nemají hluchá místa, ale není to překotný chaos. Příběh není existenciální krize s nutností zachránit vesmír, ale problémy typu "chtěl bych pivo, musím někde sehnat chmel a naučit místní ho pěstovat". Hlavní hrdina je sympaťák, co se vše snaží řešit bez konfliktu a všechny ukecat, ale když není zbytí, občas někoho velmi stručně zařízne. Celé anime je samozřejmě v komediálním duchu, ale velmi příjmeně překvapí tu a tam brutální akce (animací, hudbou i exekucí). Náš klaďas postupně sbírá pohunky všech ras a tvarů, staví vesnici, rozšiřuje na město, sem tam nějakému zlobivci nakope zadek a vám nezbývá nic jinýho, než mu strašně fandit. Manga ještě vychází, uvidíme, kam to dospěje. P.S. plusová imaginární hvězdička za umírající větu z prvního dílu "please... wipe my hard drive" ()

paveltommy 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to hezké a těch 85% si to zaslouží. Zajímavé sledovat jak hlavní hrdina postupně buduje celé město, nevím proč zrovna sliz ale dá se to překousnout. Hezky propracovaný svět, líbí se mi přístup hrdiny k ostatním osobám a k řešení různých problémů. Máte li rádi Isekai, určitě na to mkrněte. Dejte tomu šanci a vydržte prvních pár dílů, tempo se rozjíždí pomalu a až časem se to trochu rozjede. Vadí mi občas infantilní přístup okolních postav, nebo naprosto průhledné souboje typu "je to jenom sliz, zabijte ho" kdy za pár minut všechny vyřídí a říkají mu hned Pane. Ale OK, i tak, hezké a zábavné. Palec nahoru za zvukové efetky, u některých kouzel skutečně povedené. Druhou sérii shlédnu až bude komplet, koho baví čekat týden co týden na nový díl ... ()

Akireu 

všechny recenze uživatele

Nejpropracovanější anime jaké jsem zatím viděl, každá epizoda obou dvou sérií si drží precizní úroveň. I při opakovaném sledování, přesně ve chvíli, kdy by mohla začít nudit, přenese se v ději či prostoru jinam a opět naplno zaujme. První anime, kde nemám obavy z chystaného filmu, kdy studiu důvěřuji, že ten nebude jen pouhým fillerem (pokud se bude držet hlavního příběhu a neklopýtne někam směrem k Tensura nikki). Nebudu tu vypisovat litanie plné superlativů či složitě hledat drobné nedostatky, neboť dle mého soudu toto anime nedostižně převyšuje ta ostatní snad ve všech ohledech vyjma absentující romantiky. ()

Finil 

všechny recenze uživatele

Hodnotím s tým, že isekai žáner ma ako taký nikdy veľmi nebral. V podstate hnacou silou príbehu je neporaziteľný hlavný hrdina, ktorý je tak ako vo "One punch Man" určitou silou, ktorá vytvára vžťahy medzi postavami a núti ich morálne sa vyvíjať. Aj keď rozdielom je absencia množstva vtipov, dej je dostatočne zaplnený a predstavuje myšlienku: aké by to asi bolo prežívať japonskú RPG na vlastnej koži. Naviac, hrdina nerieši väčšinu konfliktov údermi. Je to až jeho posledná možnosť. Ako reinkarnovaný pracujúci muž stredného veku pozná význam spolupráce a konštruktívnych riešení. So svojou mocou si teda môže dovoliť vyjednávať v prospech väčšiny.  Takže rovnako sa nejedná o naivného dobráka.  Hodnotenie dávam za to, že každá scéna má svoj účel a málokedy ide len o bezduchú výplň.  Sledovať Tensei Šitara Slime datta ken je skutočne oddychový čas. ()

Reklama

Reklama