Reklama

Reklama

The Sand

  • USA Blood Sand
Trailer 1

Obsahy(1)

Partia mladých ľudí zorganizuje párty na opustenej pláži. Podgurážení alkoholom sa zabávajú tým, že hádžu do ohňa čokoľvek, čo na pláži nájdu. Do ohňa vhodia aj zvláštny predmet, ktorý našli na okraji pláže. Hneď, ako sa ráno zobudia, zisťujú, že v piesku je niečo nebezpečné, čo si však nestihne uvedomiť ich priateľ, ktorý v piesku zahynie. Skupina tak zostáva uväznená na pláži a začína sa pre ňu boj proti monštru, ktoré im nedovolí vkročiť na piesok bez toho, aby ich pripravilo o život. (Marceloo)

(více)

Recenze (23)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia mladých ludí zorganizuje párty na opustenej pláži. Podgurážení alkoholom sa zabávajú tým, že hádžu do ohňa čokolvek, čo na pláži nájdu. Do ohňa vhodia aj zvláštny predmet, ktorý našli na okraji pláže. Hneď ako sa ráno zobudia zisťujú, že v piesku je niečo nebezpečné, čo si však nestihne uvedomiť ich priatel, ktorý v piesku zahynie. Partia tak zostáva uväznená na pláži a začína sa pre ňu boj proti monštru, ktoré im nedovolí vkročiť na piesok bez toho, aby ich pripravilo o život. - Podla posteru som očakával nejaký horor od štúdia SyFy, ale vo výsledku ma tento horor príjemne prekvapil napriek tomu, že ide o SciFi žáner, ktorý v kombinácii s hororom velmi nemusím. Pozitívne na mňa pôsobili hlavne herci. Tolko nádherných dievčat sa naposledy objavilo v minuloročnom Girl House, takže sa naozaj bolo na čo pozerať. Ich herecké výkony tiež neboli zrovna najhoršie. Chlapi taktiež podávali pekné výkony, takže sa mi na to dobre pozeralo. Doplnil by som aj žáner komédia, pretože som sa pri mnohých scénach dobre bavil, a nebolo to spôsobené podpriemerom, ale kvalitnými hláškami. Komediálnej stránke absolútne kraluje černoch. Nanešťastie sa to nedá popísať bez spoilerov, takže treba vidieť. Bolo mi lúto, že tu bolo obrovské množstvo digitálnej krvi, čo dosť kazilo celkový dojem. Za pochvalu rozhodne stojí kvalitný nápad a fakt, že sa na hororovej scéne konečne objavilo niečo neopozerané, teda aspoň u mňa. Na večer počas pracovného týždňa priam ideálny horor, u ktorého som sa pobavil a vôbec ma nesklamal. + herec z Tremors 5 + herečka z All Cheerleaders Die ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hodně chudý, ale docela sympatický příbuzný CHVĚNÍ. To znamená výrazně méně hravý, nápaditý a napínavý, s plochými postavami, nevýraznými neznámými herci, nudnou kamerou a s ultralaciným CGI místo kvalitních oldschool masek. Plusy: postavy vyloženě neiritují a celé se to až na výjimky (hláškující strážce pláže) bere vážně a neutíká se to k Troma stylu. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mlaďasi sa po nočnej párty preberajú na pláži, odkiaľ majú problém odísť, keďže pod pieskom na nich číha niečo krvilačné. "The Sand" vyzeral, že bude zábavným béčkom, evokujúcim zabudnutú 80´s kultovku "Blood Beach", v ktorej niečo neznáme vťahovalo na pláži ľudí do piesku. Obsahovo je podobný, avšak časovo orezaný, akoby urobili len jednu scénku, ktorú pojali v takom "Tremors" štýle a natiahli z nej celý film. Čo je síce nápad odvážny, no samotné prevedenie celkom nevyšlo. Resp. by bolo asi lepšie, keby z tých dobrých momentov nastrihali nejaký 20 minútový kraťas a hotovo. Chválim aspoň fajn obsadenie; na plavkové fešandy sa mi pozeralo dobre a napriek CGIčku neboli zlé ani tie chápadlá. Škoda len, že ako celok to bolo príliš zdĺhavé a stereotypné, dokonca ani vo finále sa to moc nepredviedlo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Sežral ji písek!- Slibuji, to zvládnem.- Sliby chyby, jak jinak. V noci juchanda na pláži, ráno opilcovo plné překvapení. V písku se nachází cosi hladového a stačí se jen dotknout, aby byl osud dotyčného zpečetěn. Nápad dobrý, líbila se mi smrtící vlákna natahující se nejen k lidem. Herecké výkony příšerné, jak jinak, ale do určité míry snesitelné. Trochu to připomnělo sérii Chvění s podzemními červy, kdy tady se omladina nachází na vyvýšených místech, tedy kromě černocha v barelu, ale stejně jí to moc platné není. Škoda, že nebyly prostředky na lepší efekty, klidně bych i upřednostnil mechanické. Nabízely se větší bizarnosti případně i mutace...kupříkladu v případě Jonaha jsem stále čekal na variaci na Vetřelce....ale většina prostoru byla ponechána pro divákovu fantazii. I tak dojde na vyrvané oko, urvanou ruku, explodující tělo (zajímavé, tričko se rozpustilo, zbytek oděvu ne...). Nahota se zastavila u páru pigmentek, ale OK, stejně jsem čekal spíše horor. A jak jsem se těšil na chapadla, tak jsem si pak říkal, že je mohli vynechat. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Příjemné beach monster béčko, které se sice nikam nežene, ale po většinu stopáže dokáže fajn zabavit. Šel bych i na průměr, ale jen do finále, kde se na diváka vyvalí dost příšerné CGI, které definitivně hatí myšlenky na třetí hvězdičku. Možná to chtělo zůstat ve finále víc při zemi, asi by to dopadlo lépe. 40% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Takový ten, až skoro céčkový Horor, který rádi vysílají televizní stanice (Prima Cool, Tv Barrandov ...) v pozdních hodinách. CGI efekty občas příšerné, sem tam povedené - ruka policajta a obličej típka, na to že to bylo všechno digitálně, tak to na první pohled zas tak špatně nevypadalo, ale finále alá hořící chapadla, to už bylo dost trapný. Děvčata v plavkách celkem koukatelná, tlusťoch v sudu pobavil. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Párty se může rozjet protože ta nejlepší nuda právě začíná, po pár nepovedených momentech čeká v písku takzvaný zabiják nuda hodně se nepovedlo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Sand“ je béčkový film. Je to béčkový film, který nemá dobré herecké výkony, nemá dobré triky a celkově rozhodně není nějakým velkým filmovým uměním. Má ale dobré scény, a kdyby se trochu zrychlilo tempo nebo zkrátila stopáž, má to i správnou dynamiku. Ten nápad není vyloženě originální, ale je podaný celkem svěže. Navíc se mi to, co se skrývá v písku, docela líbilo. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Obyčajné monster béčko-céčko. Sympatické obsadenie, pár slušných efektov, zbytok strašne slabých, potešil Dean Geyer a cameo Jamieho Kennedyho. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Horor o partě mládežníků, kteří kalí večer na pláži a ráno se probudí a písek té pláže je nějaká příšera, která je chce sejmout ... kvalita na úrovni domácího videa. Film pro fajnšmekry. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Za tu ruku, ze které stříkala krev a která byla tak trošku ukousnutá (ohlodaná) 1 hvězda. Za ten stupidní nápad, kecy v kleci, CGI efekty a celkově co to byl za shit... fíha, to je silné kafe.. nehledně na to, že jsou zatím jen ang. titulky ale jelikož je scénář napsaný ve stylu ,, Ahoj, jak se máš ? Dobře a ty ? Musíme se odtud dostat nehýbej se bude to dobrý ááá co to jé ?? Takže je poměrně lehký překlad během filmu. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz slušná dávka (byť ne vždy úplně dobré) muziky. Má to sice své rezervy po herecké stránce - což je v případě survivalu, kde má divákovi intenzivně záležet na osudech postav, problém; a režie je z celkového pohledu dosti nenápaditá, filmu chybí naléhavost, bolestivost a silnější čpění bezvýchodnosti situace (což krásně dokázaly ztvárnit například podobné The Ruins). Rozpočet a talent v tomto ohledu zřetelně chybí. V ostatních aspektech je ale potenciál uvěznění na rozpálené pláži a vystavení vlivu horka, kocoviny, paniky a strachu z neznámého a smrtícího tvora využit do takové míry, do jaké to asi maximálně šlo. Boj o život a základní potřeby jako jídlo a tekutiny hraje prim, osobní konflikty jsou upozaděny, dlouhé scény s minimem střihu umocňují napětí a co se týče pořadí postupného umírání postav, dojde i na pár docela nečekaných překvapení. Lépe to v rámci možností dopadnout asi nemohlo a projednou je skutečně dobře, že se tajemné monstrum na obrazovce skoro vůbec neukazuje...spálená kůže, dehydratace a hrozba bolestivé smrti působí na diváka mnohem více zneklidňujícím způsobem, než nepovedená CGI chapadla. ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy dělají špatné jméno celému žánru. Když řeknu že mám ráda horory, bojím se aby si někdo nemyslel, že tím myslím něco takového. Nikdy. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Uuuf. Mazec. Celou dobu jsem si představoval, jak by to byl dobrý film, kdyby to byla černobílá a němá groteska. Místo těch mlaďochů by tam hráli Laurel a Hardy s nějakým komparzem v dobových plavkách. Různě by srandovně poskakovali a padali a mizeli. Všechny dialogy by se daly vypustit, byly k ničemu, jen otravovaly. Místo nich by se vybralo jen pár těch nejvtipnějších hlášek a ty by tam občas vyskočily jako ty tehdejší titulky přes celou obrazovku. Byla by to prča, trvalo by to tak 10 minut a ten námět by se k tomu skvěle hodil. Tohleto v originále bylo jen prostě strašné. (7%) ()

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Tady šlo evidentně o hororovou komedii Opravdu velmi nepovedený mi až směšní mi triky. Ale musím říct že mi párkrát cukaly koutky, když si člověk představí ty blbky naivní, jak řeší celou situaci. Tolik idiotů pohromadě opravdu nenajdete. Proč kurva dělali všechno tak komplikovaně? To asi protože to byla vážně komedie. Určitě nestojí za doporučení. ()

endrix 

všechny recenze uživatele

Něco je v písku, nesmíme se ho dotknout. Dokud se vše točilo kolem tohoto předpokladu, nebyl to až tak špatný film. Dokonce měl i několik výborných momentů. Třeba tak napínavé otevírání kufru auta jsem už dlouho neviděl. Herecké výkony jsou spíš na spodku průměru, ale postavy se chovaly vcelku logicky. Ale jak do děje vstoupila hrozná SGI chapadla, šel docela příjemný survival horor ke dnu. Ale za tu první hodinu horší 3* ()

Wartord odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že se dozvím, jak se ten negr dostal do toho barelu, ale nedozvěděl jsem se to. Ovšem ten hláškující šerif to vykompenzoval ("I rode in here on my unicorn." haha). Stále horší než jsem čekal. Kdyby tam holky běhaly nahoře bez, bylo by to více zajímavé a možná by to na nějaké hodnocení dosáhlo. ()

Reklama

Reklama