Reklama

Reklama

Raoul Taburin

  • Francie Raoul Taburin (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Jestli se někdo vyzná v kolech, pak je to Raoul Taburin (Benoit Poelvoorde). Je nejzručnějším cyklomechanikem v širokém okolí, který dokonale rozumí duším svých zákazníků i těm na jejich bicyklech. Celý život ho ale trápí překvapivé tajemství, které neprozradil ani své milující ženě. Neumí jezdit na kole! Když poklidný život v prosluněném městečku na jihu Francie naruší rozšafný pařížský fotograf, začíná hrozit, že Raoulovo tajemství bude odhaleno... Milá komedie podle stejnojmenné knihy geniálního ilustrátora, humoristy a autora „Mikulášových patálií“ Jeana-Jacquese Sempého vypráví půvabný příběh o přátelství, lásce, důvěře i strachu z vlastní slabosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (64)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné a malebné prostredie tejto dedinky a jej obyvateľov. Keď sa to tak vezme, tak scenár nie je žiadne terno, ale tá atmosféra to dokonalo dokázala vynahradiť. Zápletka bola síce triviálna, ale napriek tomu sa človek vôbec nenudil a stále sa v podstate niečo dialo. Celý film stál v podstate na jednom obrovskom tajomstve, ktorému by asi aj tak nikto nevedel veriť, keďže bolo založené na absolútnom paradoxe. Celkovo by som film ohodnotil ako príjemnú francúzsku oddychovku kdesi na hrane 3 a 4*. P.S. A najpôvabnejšia postava filmu? Jednoznačne mladá Josyane s prekrásnou Marilou Aussilloux. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

S DĚVČATAMA TO JE SLOŽITĚJŠÍ NEŽ S PŘEHAZOVAČKOU. Pan Raoul Taburin má hlavně problém s tím k čemu přehazovačka patří - s kolem. Precizně ho opraví kdykoliv, nikdy na něm ale neuměl jezdit, což by nemělo jít ven a ti kdo se to dozvěděli, špatně dopadli. Tak tajemství zůstalo tajemstvím a panu Tamburinovi trochu komplikuje život. No, není to roztomilá zápletka? Pravdou je že o nic jiného tady prakticky nejde a trochu mi vadilo, že se tvůrci trochu zdráhali situačnímu humoři, který by se k takovému námětu hodil. Ale téma o zranitelnosti a citlivém tajemství se mi zalíbilo. Hlavně první polovina filmu o vzpomínkách na těžké mladí a dospívání mi přišla pěkná a svým způsobem i poetická s příjemným jemným humorem a různými milými situacemi. Druhá půlka v dospělosti už je o fousínek slabší a možná občas trochu přešlapuje místě. Ale jinak mi tento kousek velmi sednul a vzdáleně mi připomněl i Mikulášovy patálie, na jejichž předloze se také podílel Jean-Jacques Sempé. Raoul Taburin jejich kvalit sice nedosahuje, ale taktéž obsahuje laskavou atmosféru, která mě určitě potěšila a celkově se jedná i přes menší nedostatky o moc pěkný kousek, který mě potěšil a strávil jsem s ním pěkné předvánoční odpoledne. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Milé, pohodové, laskavé. Překrásný francouzský venkov, úžasné obsazení hlavní trojice, skvělá hlavní zápletka a několik opravdu brutálních vtipů. Raoul Taburin rozhodně zahřeje u srdce a vyvolá jen samou pozitivní náladu, jenomže já jím přesto byl mírně zkláman. Jednak je tam pár hluchých míst (i přes velmi příjemnou stopáž necelé hodiny a půl) a v druhé polovině už to také lehce hrálo na vážnější notu, ale opravdu jen lehce a obě tyto roviny jsou krásně vyvážené, jen mě to trošku překvapilo, protože tohle mohla být krásná, čistokrevná barevná taškařice. I přesto ale nádherný zážitek, ke kterému se rád vrátím naprosto kdykoliv. Francouzi tyhle filmy pořád umí, a to je moc dobře. 75%. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Milá, miestami až poetická komédia poprepletaná s motívom bicyklovania. Príjemné na zhliadnutie v lete, človeka ihneď namotivuje na bicykel vysadnúť. Miestami však nedopovedané, s občasnými, no nie veľmi úspešnými pokusmi o humor. V celom filme sa však neobjaví ani jedno jediné auto, čo dodáva filmu extra dávku pohody. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zvláštny horkosladký príbeh chlapíkovi, ktorý sa nevedel bicyklovať a kvôli tomu, že sa to snažil skrývať, tak robil neskutočne psie kusy a do veľkej miery žil život, ktorý si nevybral. Nie je to komédia pri ktorej sa budete smiať na plnú hubu. Je to také roztomilé a zároveň strašne smutné jak život človeka ovplyvní strach priznať si kým je a čo dokáže alebo nedokáže. Do určitej miery mi to pripomínalo Améliu, ale tá bola po každej stránke lepšia. Či už famóznym vizuálom, tak aj rôznymi vtipnými epizódkami. Tu sa dej odvíja len tak pozvoľne a vizuálne to je také mdlé. Asi najväčším plusom sú herci. Benoît Poelvoorde je sympaťák ako vždy a znova dokazuje, že utiahne aj serióznu úlohu. Skvele obsadili aj jeho mladšiu verziu, ktorá sa na neho strašne podobá. Skončí sa to síce šťastne, ale chcelo to nejaké veľkolepejšie gesto v americkom štýle s tým, že by sa tajomstvo dozvedelo celé mestečko a všetci by vstali a tlieskali. Klišé ale tu by fakt dokonale sadlo. Ale za jedno pozretie to rozhodne stojí. 6/10 ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama