Reklama

Reklama

The Twilight Zone

(seriál)
Trailer 2
USA, (2019–2020), 14 h 22 min (Minutáž: 31–55 min)

Předloha:

Richard Matheson (povídka)

Hrají:

Jordan Peele (vypravěč), Jocelyn Panton, Kumail Nanjiani, Jonathan Whitesell, Tracy Morgan, DeWanda Wise, Jessica Williams, Lucinda Dryzek, Jefferson White (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (3)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Původní Twilight Zone jsem nikdy neviděl. Ironicky však musím nechat hada požírat vlastní ocas, kdy budu novou TZ srovnávat s Black Mirror, který byl inspirován původní TZ. Stejně jako v BM, i zde se jedná o (často) bolestivě jednorozměrnou antologii alegorických příběhů zaměřených na současnou konzumní společnost, která si ale i přes svou různorodost pohrává s odkazy na ostatní díly. A stejně jako BM, i zde jsou příběhy orientované na Ameriku natolik, že se našinci místy budou obtížně s příběhy ztotožňovat. Čas od času se ale najde díl (zpravidla každý druhý, v době psaní tohoto textu to byly všechny sudé epizody - Nightmare at 30 000 Feet, A Traveler a nejnovější Six Degrees of Freedom), který dokáže pořádně rozpumpovat srdce a nabudit mozek. Liché epizody zase hezky hyperbolicky vyobrazují problémy skupin společnosti (černoši, demokrati, ženy). Nikdy však problémy nebyly následkem samotných událostí úmyslně bez logických nebo vědeckých vysvětlení (pro mě pokrok oproti přetechnizovanému Black Mirror). Vždy to bylo tím, jak by lidská psychika podle scénáristů na dané události mohla reagovat a jak byly všechny tyto elementy zrežírovány. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velká škoda, že tohle Twilight Zone končí. Druhá série byla skvěle naběhlá a těšil jsem se na další díly. 1. série docela chabší a nic moc, ale druhá série se o dost líp rozjela, měla většinou hodně mrazivou atmosféru, není to důležitý, ale i trailer byl lepší, vstupy Jordana Peeleho mě nerušily a byly lepší, celkově byly díly nápadem zajímavější, ve všem lepší a víc jako původní Twilight Zone. Rozhodně u mě tedy vede 2. série. Škoda, myslel jsem si, že bude 2. série populárnější a oblíbenější, když ty díly na to odpovídaly. NEJOBLÍBENĚJŠÍ DÍLY: 1. Nightmare at 30,000 Feet 2. Ovation 3. Meet in the Middle NEJHORŠÍ DÍLY: 1. You Might Also Like 2. The Wunderkind 3. A Human Face ()

Reklama

Galerie (92)

Reklama

Reklama