Reklama

Reklama

Malevolent

  • Velká Británie Hush
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Súrodenci Angela (Florence Pugh) a Jackson (Ben Lloyd-Hughes) sú dvaja mladí podvodníci, ktorí si zarábajú „vyháňaním“ duchov. Jedného dňa ich do svojho domu s temnou minulosťou pozve pani Greenová (Celia Imrie). Dom je bývalý sirotinec, v ktorom sa odohralo niekoľko vrážd mladých dievčat. Začínajú sa tam diať nevysvetliteľné desivé úkazy. (dixx)

(více)

Recenze (25)

novoten 

všechny recenze uživatele

Druhá hvězda nejen za jako obvykle jistou Florence, ale také za myšlenkové veletoče, které ve mně druhá polovina postupně provokovala. Přítomnost různých postav a jejich motivace je totiž natolik zahalena tajemstvím, že jsem místnímu hodnocení navzdory dlouho dumal, jestli nejde o promyšlenou schovávačku všeho a všech. Pravda je ovšem taková, že čím víc se snažím na vše přijít, tím víc logických děr a nepochopitelných vypravěčských rozhodnutí na mě vyskakuje ze všech stran. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nóóó, velmi slušná práce, kdo s čím zachází, tím také schází, že. Jenže pokud si po přečtení obsahu myslíte, že víte, co vás čeká, budete myslím velmi mile překvapeni. Mě nadpřirozená část bavila a mrazila úplně stejně jako to nebývale intenzivní nečekané finále, při němž jsem vážně trnul a nebyl si jistý, kdo dožije závěrečných titulků a kdo ne. Ovšem jak je vidět podle hodnocení, nebude to pro každého. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zlovolný film. Nepochopil, že mnohem lepší je strašení v náznacích, a že neviděné zlo je mnohem tajuplnější, mrazivější, a víc sexy než postupné odkrytí všech karet. Florence Pugh dobrá. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Partička snažící se vydělat pár šupů na důvěřivosti lidí, jenomže hlavní "médium" po čase opravdu začne vidět to, co jiní ne a rozhodně to pro ní, ani pro její přátelé není úplně příjemné, ale když si je pozve do domu psychopatka, tak to se teprve začnou dít věci. Natočeno to není špatně, snaží se tu budovat atmosféru, jenomže je to tak utahaný, že to začne nudit, i když by právě nemělo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bez tempa a pořádné režijní intenzity. A přitom by větší spád událostí filmu určitě prospěl. Čtyřčlenná parta spiritualistických podvodníků úplně neusiluje dostat to z nudy. Spíše naopak - jejich projev je nudný. Prdelatá Florence Pugh a spol. se pod "kudlu" dostanou až ve finálním úseku, což je z hororového hlediska ta nejlepší část, i když se to obešlo bez drastických detailů. První duchové, tři holčičky se sešitými ústy, se objeví až za drahnou dobu. Maskéři se na nich až tak nevyřádili, konkurence je v žánru přece jen vysoká, tohle představovalo jen takový slušný průměr, oči si hrůzou a znechucením nikdo zakrývat nebude. Roztahané dějství příběhu neprospívá, režisér chtěl ukázat, jak pochybné agentuře na vyhánění duchů fungují podvodné průzkumy strašidelných míst a entit a jak má sehraný tým k ošálení svých klientů. Asi to tvůrcům přišlo důležité, když tomuhle aspektu zasvětili delší pasáž. Na obrátkách to mělo nabrat, když se dorazilo na panství, kde došlo před léty k ohavnému zločinu, nicméně pořád to v tempu vázlo, první změna nastala s prvním dějovým zvratem, nikterak originálním, diváci ale budou vděční za to, že už se to alespoň rozjelo. Finální část je tedy nejsilnějším úsekem, většinou se ve filmu neděje nic extra přelomového. Netflix vsadil na režiséra de Fleura, který mimo svoji islandskou vlast na svůj extra režijní kredit čeká. Nabídl poměrně osvědčené i notně provařené duchařské hrátky v docela obstojné technické kvalitě, ovšem s horším vyprávěcím umem. 6/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Odpadu sa to vyhlo len tým, že ma ten film ničím neurazil, nevyvolal ani zrnko emócie, ani som nevedel, že ho pozerám. Aj na tak pasívnu nudu je potrebná troška "umenia". ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Monotónní hororové úsilí Netflixu, který asi horory točit neumí. Nějaké gore, násilí. Je to více než duchařský horor, je to film o tom být naháněn svou minulostí a duševní nemocí. Alespoň posledních dvacet minut je trochu děsivých. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Skupinka mládežníků si přivydělává "vyháněním" duchů, ale všechno se změní ve chvíli, kdy jedna z členek týmu začne opravdu něco vídat. Po stránce dějové tedy nic nového a upřímně řečeno vylepšení by si film zasloužil skoro ve všech aspektech. Ale i tak se občas najde pár sekvencí, které dokážou zaujmout atmosférou, bubáci by sice určitě uvítali trochu větší péči, ale přesto mají několik momentů a jestli je tu na něco spoleh, tak jsou to herci na čele s Florence Pugh, která by si ovšem zasloužila lepší příležitosti. Nic k zapamatování, ale ani nic, co by vyloženě urazilo. 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Docela fajn příběh, i když trochu neoriginální a výborná Florence Pugh, jejíž smyslně zrychlený dech a roztomile zakrvácená tvářička... a hlavně velmi dobré herectví samozřejmě... dokáže utáhnout celý film. Atmosféra je docela ok a nějaké to napětí tam je, ale tvůrci neumí úplně dupnout na plyn a o nějakém strachu nemůže být moc řeč. Nejslabší článek vidím jednoznačně v toporné režii, která neumí vykřesat byť jen jedinou skutečně děsivou scénu. Na druhou stranu finále je překvapivě intenzivní a vypointované. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Takovejch a podobnejch nápadů tady je nepočítaně,a pokud se to natočí takhle rutinně,nic z toho autoři nevytřískaj.nakonec i pointa je omšelá.Stěží průměrná duchařina.40%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Hold Netflixu to letos nejde. 2 ženské a 2 chlápci mají agenturu kde se zabývají paranormálními jevy akorát, že je neřeší, ale jen to nakamuflují a shrábnou peníze. Jednoho dne jsou pozvaní k případu zavraždění 3 holek,kterým někdo ještě sešil ústa. Těchto hororů na toto téma bylo již více a i kvalitnější než tohle. Navíc 3 holky se sešitou hubou v dnešní době díru v hororech neudělají. 40 procent za posledních zhruba 15 minut kdy s konečně něco děje. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Prostredie na strašenie máme. V celku sympatické postavy máme. Nejaký ten základ prečo tam straší máme. Natočené celkom pekne máme. Strašidelné prevedenie a atmosféru nemáme. A to je obrovský problém. Ono je to ducharina ako veľa iných, to mi nevadí čo mi však vadí bolo, že po hororovej stránke slabé a tak isto dlho trvalo kým sa to rozbehlo.Vlastne rozbehlo sa to na konci. Koniec sa mi celkom páčil , nejaký zvrat a zašívanie úst nebolo najhoršie. Ako celok je to však priemer až pod priemer. 1* za nádhernú Florence, to dievča má talent a 1* za koniec. ()

mikki089 

všechny recenze uživatele

Nudná duchařina. Žádná extrémní akce, lekací scény nepovedené. Na horor to není vůbec děsivé, šetřilo se na všem. Jediný, kdo to drží od absolutního propadáku, je vycházející hvězda Florence Pugh. Jen za její výkon dávám 3*. ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách velmi slabý a naprosto zbytečný film, který si možná nezaslouží ani tu jednu hvězdu. ()

Rastman 

všechny recenze uživatele

Zajímavý potenciál mixování dvou hororových žánrů, slasheru a ghost stories, který bohužel zmizel v prazvláštním střihu a scénáristických dírách. Hlavní hrdinka byla v mnoha scénách až příliš klidná, takže působila spíše jako omámená, a střih si několikrát urval takovou zkratku, že totálně rozbil jakoukoliv návaznost děje. Buď to, nebo se hlavní postava chovala fakt divně. Herecky zajímavé, ale jinak bohužel promrhaná šance. ()

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Krajina pôvodu = Netflix a nie USA/UK! Mať túto informáciu skôr, určite by som nestrácal čas s týmto paškvilom. Nudný príbeh, s trápnou zápletkou, ktorá vrcholí podpriemernou realizáciou. ()

Reklama

Reklama