Reklama

Reklama

Tři dny v září

  • Makedonie Tri dena vo septemvri (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Při náhodném setkání Jany a Mariky ve vlaku se rozehrává příběh plný tajemství a pochybností. Jeho pokračování se uskuteční na dlouho neobývané chatě na samotě uprostřed lesa. Ve třech dnech se postupně odhalují důvody a skutečné záměry jednání obou žen. Jana je vražedkyně na útěku a Marika je na misi, kterou chce zúčtovat se svou minulostí. Film se zabývá důsledky sexuálního násilí a utrpením, kterým ženy na Balkáně procházejí. (Balkanfilm)

(více)

Recenze (4)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamatuju, kdy naposledy se na světě sešly dvě ženský a žádnej chlap to neodskákal. Tahle akce 2+1 je pro nás dost o šajstlich a my si nedáme pokoj, ani když jedna z nich je odrostlá Douchová a druhou vychovala ulice. Terč s tímhle Balkánem neminete, otázkou je, jestli taková rána stačí ke spokojenosti. Vadila mi ta dost ohraná písnička o bolavý minulosti, jinak třeba herecky docela poutavý. Kdyby ne, určitě bych bejval usnul. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Za násilí v této zemi necítí zodpovědnost nikdo...kdo zabil jednou, zabije i podruhé.... Vynikajícím způsobem odvyprávěný a nádhernou hudbou doprovázený melancholický příběh dvou žen, jež (ne)dobrovolně opustily své dosavadní životy a jsou nuceny hledat další cestu. Času ale moc není, stejně jako možností, přišla chvíle, kdy jsou na tom obě stejně a dostávají se do životně nebezpečné smyčky, jež se velmi rychle stahuje. Přesto všechno dokáží samy sobě otevřít svá srdce i odkrýt skryté jizvy na těle a duši...berou své životy pevně do rukou, osvobozují jedna druhou a pokračují dál, i když se to ještě včera zdálo nemožné. Silný, otevřený závěr plný životní energie, dotahuje toto, pro mě již několikáté, výborně zahrané balkánské drama do dokonalosti. A i v tomto případě si rád připomenu svou velkou oblibu debutů. [Filmový klub Citadela - Litvínov] ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Taková Thelma a Louise po balkánsku. Jen toho auta a šátku je tam míň (ale samozřejmě tam jsou). Začátek mi přišel takový nemastný, měl jsem pocit, že střihová skladba je plná naprosto zbytečných záběrů, které nic neřeknou a jen vyplňují. V průběhu mě ale samotný děj docela chytil. Líbila se mi fyzická proměna obou představitelek (ze zmlácené šlapky na obyčejnou holku a z frigidní a ušlápnuté cizinky na odvážnou drsňačku), která ovšem nepřekročila žádnou sebeparodizující hranici. Kdyby byl děj z mého pohledu méně výplňový a jednotlivé sekvence o něco víc přímočaře smysluplné, byly by Tři dny v září opravdu fajn biják. 6,5/10 ()

Camac 

všechny recenze uživatele

Solidní balkánské drama s překvapením. Málo postav, dobře zahrané, tísnivá atmosféra i pár vtípků. ()

Reklama

Reklama