Reklama

Reklama

Annabelle 3

  • Česko Annabelle se vrací 3 (více)
Trailer 3

Annabelle 3 je třetím pokračováním velmi úspěšné hororové série scénáristy a producenta Jamese Wana, ve kterém se opět potkáváme s neblaze proslulou panenkou poprvé představenou ve filmu V zajetí démonů. Ed a Lorraine Warrenovi kdysi bezpečně uložili démony posedlou panenku za posvěcené sklo v místnosti s dalšími artefakty zla a přizvali kněze, aby úkryt zpečetil požehnáním. Kdo mohl ovšem tušit, že Annabelle probudí zlé duchy v blízkosti a svět zažije další děsivý útok temných sil. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (317)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po dvou řemeslně dobrých, ale celkově ne až tak záživných hororech z Conjuring universa, je třetí Annabelle docela nečekaně dost hustá. Osobně mě tyhle táhlé pomalé horory postavené na atmosféře a úzkostlivém sledování, co se kde na obrazovce pohne, baví mnohem víc, než uřvané naháňečky. Režisér tu s napětím pracuje hodně zručně a to jak obrazem, tak ozvučením a film rozhodně nepůsobí postprodukcí tak béčkově, jako poslední dva příspěvky. Warrenovic barák je sám o sobě solidní creep fest, všechny ty posedlé hračky, co se jim v válí tajné komůrce jsou cool a zajímavě vymyšlené a člověk z nich má respekt. Celé to umocňuje i fakt, že hlavními postavami jsou mladé slečny a o ně se divák chtě nechtě prostě i víc bojí, že jo. I samotní Warrenovi mě hodně baví. Vera Farmiga jako Lorraine Warren je skvělá a škoda, že ani tentokrát nedostala moc prostoru. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Spin-offy Conjuringu v podstatě jen dření značku (poptávka tu je) a nikdo od nich zásadně dobrý film nečeká. Nejpopulárnější Annabelle se ještě pořádně nerozhodla, jestli půjde cestou prequelů nebo sequelů (očekávám, že nevyhnutelná čtyřka půjde opět do minulosti), nicméně na její třetí díl mám v podstatě jen slova chvály. Sice se tu ve velkém replikují situace už mnohokrát viděné, ale jednak vizuálně se je stále na co koukat a jednak se tu překvapivě drží dobře atmosféra s přemírou lekaček, hlavně tedy v závěrečném aktu. A navíc je tu můj oblíbenec Patrick Wilson, který zkrátka nikdy nezklame. Pro otrlé zřejmě žádný extra objev, slabší povahy se jistě budou klepat strachy víc než například u loňské Sestry. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

To jsem se jednou takhle sešla s Garym a dali jsme se do řeči : ,,Ahoj Gary, jak se máš?" ,,Čauuu Asie, hele bombově, budu točit pokračování série Annabelle a ba co víc, aj scénář sem k tomu napsal, heč!" ,,Tak to je paráda Gary, tuhle sérii mám ráda, hlavně dvojka byla fakt mrazivá. Plánuješ to jet v podobné vlně?" ,,Ani omylem! Tohle bude mástrpýs, poslouchej, to se posereš, takže...žádná krev, žádná děsivá atmosféra, všechno bude totálně předvídatelný, aby se nikdo neleknul a jako bonus tam vůbec nikdo neumře. To čumíš, co?" ,,No to fakt čumim, to snad nemyslíš vážně, proč bys to dělal? Vždyť je to píčovina." ,,Píču, píčovina! Je to děsně chytrý páč na ten film budou moct jít všichni od šesti let vejš! Chápeš to vůbec? Prostě horor na kterej můžou jít i malý děti! Horor pro celou rodinu, tržby budou minimálně kolem miliardy!" ,,Gary, děláš si legraci, viď? Jen mě lakuješ, je mi to jasný. Jaký tam budou bubáci mi ale snad řekneš." ,,Proč bych Tě lakoval? No všichni tam budou - Annabelle, převozník, šílená nevěsta, vlkodlak, rohatej démon, samurajský brnění, vlkodlak, opička..." ,,Jaký brnění, jakej vlkodlak, co to meleš? Opičku máš asi ty páč ses musel teda u toho scénáře vylejt jak váza. Co tam bude dělat vlkodlak, ty vole?" ,,Bude epicky běhat kolem baráku a sejme slepici, která vyleze z kurníku, jasně, že mimo záběr, jak říkám, žádná krev nebude." ,,Sejme slepici? Mě mrdne...co se s nim stane pak? Bude mít epickej fight s kohoutem?" ,,To nezní špatně, ale ne. Něco lepšího. Vrhne se na malou holku a v tu chvíli ho sejme kluk s kytarou. Prostě ho odpálí jak houmran v bejsbólu." ,,Buddho ty to vidíš...co bude dělat to brnění? Výhružně stát uprostřed chodby?" ,,Jak to víš, Asie? Tys mi četla scénář?" ,,Gary to myslíš opravdu vážně, že hodláš natočit takovou kolosální píčovinu? To tam rovnou přidej nějakej kreténskej happy end o tom, jak holčičku neměl nikdo rád, ale na konci filmu se z ní všichni poserou a na její narozeniny přijde celá škola, protože se přes noc stane jen tak bez důvodu oblíbenou." ,,Báječnej nápad! To tam mrdnu! Díky moc Asie." ,,Já si dělala prdel, tohle nemyslíš vážně, vždyť to bude kokotina roku!" ,,Ještě se budeš divit," zaječí Gary mocnou fistulí a hrozí mi prstem. ,,Všichni se budete divit jakej film natočím! Oscarovka to bude!" Ještě chvilku stál, koulel na mě očima a pak se na patě otočil a s mumláním, jak nás všechny ohromí, se odbelhal pryč. A co já? Já si říkala, že si ze mě dělal prdel. Takovou do nebes volající kundovinu přece nikdo nenatočí, že ne? Určitě žertoval... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Je to naposledy, co jsem šel na horor do kina. Na tu bandu hihňajících se debilů vyzbrojených mobilama a nachos fakt už příště nemám. Upřímně jsem litoval, že nemám sirénu, řehtačku nebo tak něco, abych během nějaké tiché a tmavé scény ty blbky trochu postrašil :-D Annabelle trojka je za tři. Je to celkem příjemná duchařina se sympatickými Warrenovými i sympatickými hlavními hrdiny. Bohužel to docela hodně zabíjí špatné digitální efekty (ten vlkodlak a ďábel/démon byli fakt hrůza) a taky konec, který vyšumí trochu do ztracena. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film nemá čo nove ponúknuť, všetko už niekde bolo a hlavne sa mi zdá, že režisér čerpal inspiráciu z The Haunting 1 seria. Videl som tam veľa podobností. Lakačky nulové a atmosféra okrem tej hnusne temnej pivnice, tam veru nebola. Ale najväčšiu chybu vidím v tom, že keď sa začali zjavovať tie ohavy, nikto neprišiel k ujme na zdravý. Horor bez mŕtvych, je ako voda bez rýb. Škoda toho, že sa režisér troska neodviazal a okrem predvídateľného strašenia nám toho viac neponúkol. A to po vizuálnej či hereckej stránke (okrem M. Grace, tá mi pripadala, strašne neprirodzená) má film celkom bavil. Film nevystraší, ani nemôže, nieje robený pre dospelých, ale pre teenagerov. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • The Ferryman (převozník) je založen na stejnojmenném řeckém mytologickém božstvu, které převáží duše přes řeku Styx do podsvětí. Umrlci platí za převoz zlatými mincemi. Mince také prominentně figurují jako artefakt ve Warrenově domě, kde je vyvolána entita Převozníka. (KGBelik)

Související novinky

Spider-Man letí k miliardě

Spider-Man letí k miliardě

01.07.2019

Spider-Man: Daleko od domova má sice v Americe a ve zbytku světa premiéru až tento týden, stihl si však odbýt start v Číně, Hongkongu a Japonsku, který ho za první víkend vystřelil ke 111 milionům… (více)

Pokračování Annabelle má název

Pokračování Annabelle má název

18.03.2019

Třetí díl hororového spin-offu k sérii V zajetí démonů o panence Annabelle má již oficiální název. Film vstoupí do kin pod titulem Annabelle Comes Home. Název pak odkazuje na fakt, že se třetí díl… (více)

Reklama

Reklama