Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava filmu Eliška s tváří Ester Geislerové, má svatbu a čeká na svůj velký moment. Namísto svého „ano“ ale ženich řekne „ne“ a od oltáře uteče. Naštěstí má zdrcená Eliška skvělou kamarádku s jasným receptem, co je potřeba dělat. Ona sama střídá kluky jako ponožky a proto hned založí Elišce profil na osvědčené seznamce. Té to není příliš po chuti, ale je jí už 35 let, je single a má strach, aby jí neujel vlak. A chce vzít život pevněji do svých rukou. Vrhá se proto do randění naslepo a mezi řadou katastrofických schůzek zkusí najít novou lásku. Zároveň se musí rychle přestěhovat a jedinou možností je bydlet společně s nevlastním bratrem, podivínem, který pěstuje na střeše včely a který ji doma nechce. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (225)

claudel 

všechny recenze uživatele

Štědrý večer neplánovaně s filmy Karla Janáka a jak v případě pohádky, tak v případě této komedie mohu hlásit spokojenost. Překvapuje mě tak nízké hodnocení, není to komedie přeplněná trapností kromě Richardovy ujeté kamarádky. Ano, je to předvídatelné, ale realita dnešních seznamek a ujetosti je v lehce nadsazeném stylu zachycena věrně. Ester Geislerová kvete do krásy a Jaroslav Plesl nezklame nikdy ale opravdu nikdy. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Romantický film tak moc dokonale podle šablony, až to trochu vzbuzuje odpor. Karel Janák dodržuje všechna žánrová pravidla naprosto dogmaticky, bez jakékoli špetky invence, že se dá předvídat zdaleka nejen to, jak celý film dopadne, ale scéna za scénou včetně trapných klišé jako zpěv na veřejnosti nebo běh městem, aby se něco zachránilo... LOVEní je kdoví proč žánrově zahrnuto jako komedie, což mi tedy není jasné, z jakého důvodu - vedle jednoho zajímavého (Malá pardubická), jednoho úsměvného (hradecko-pardubický vtip) a jediného opravdu vtipného momentu (postava Jarouška Plesla, za což ale může hlavně Pleslovo geniální herectví, s jakýmkoli jiným hercem by ta scéna skončila tragicky trapně) se není čemu smát. A že negativ je fakt dost... když opominu skutečnost, že spousta věcí scenáristicky nedává smysl (včetně výchozí premisy - proč by doprdele šla hlavní hrdinka bydlet s "nevlastním bratrem", kterého vůbec nezná, když je jí zatěžko bydlet s nejlepší kamarádkou?), což je hloupé, ale ještě ne otravné, tak fakt otravný jsou především karikatury postav ztvárněné Romanou Goščíkovou (která zoufale přehrává a hrát vůbec neumí, ale jasně, je to režisérova manželka), Evelyn Kramerovou (afektovaná, nerealistická a strašně směšná postava - že by protivná tlusťoška měla být vztahovou rádkyní, haha, tak určitě) nebo Veronikou Žilkovou (v momentě, kdy vytáhla samopal, bylo jasný, že tenhle film bude průser). Ostatně, i Ester Geislerová je unylá jak leklá ryba, ale dobře, mohl to po ní chtít režisér. Jasně, v seznamkách jsou hodně divný lidi - ale ne karikatury. A LOVEní víc než nepovedené karikatury nenabízí. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Netajím, že bych se párkrát nezasmál. Ovšem celek je bída. Pointa od začátku jasná. Děj trapný více, než vtipný. Film o boubelce s pěknou kamarádkou. Ta spí s každým, kdo se namane, protože o víc chlapi online nebo v baru nestojí. Její hezká kámoška hledá a najde vážný vztah. Boubelka má kotě. Prostě jako ze života. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ester Geislerové bych osobně přál pořádnou roli, a tak mě mrzí, že když už někde měla větší herecký prostor, byla to zrovna takováto prostoduchá komedie, která je bohužel zcela tuctová, nevtipná, dokonale předvídatelná, a asi jediné pozitivum na ní je, že ve skutečném životě naštěstí herečka se svou postavou nic společného nemá, což mě celou dobu hřálo na vědomí. Btw. co je to za hrozné klišé, že nejlepší kamarádka hlavní postavy v tomto typu filmů musí být vždy tak nesnesitelná píča? ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Dnes už jsem taky viděl Jak se moří revizoři, takže s odpadem! budu nakládat opatrně. Co mi na tom vadilo nejvíc? Určitě stopáž. Skrouhnul bych to nejmíň o půl hodiny. Hodně mi vadila ta Slovenka. Říkal jsem si, že když to nemůže být Češka- typově by určitě bylo z čeho vybírat, že bude herecky bravurní. Ona ale nebyla ani průměrná, byla vysloveně slabá. Vadilo mi, že jsou všichni tak odporně afektovaní. Tohle neplatilo snad jedině o postavě hlavní hrdinky, jinak to ale byly karikatury. Vadilo mi, že se má zamilovat do chlapa, kterej na ni ukáže zbaběle prstem, když někoho na minigolfu trefila míčkem. Vadilo mi, že mu přišla vyzdobit terasu, když se předtím jako dva dospělí lidé jasně ustanovili na tom, že je to pro ně konečná. Vadilo mi... Seru na to. Koukal jsem na to pozorně, neodsuzuju bez argumentů, rád bych pomohl, ale tady asi stejně jde jenom o prachy, uměl bych si představit, že jich mohlo být podstatně víc, za tohle mohli zaplatit jen děti, zoufalci a lobotomici. Nebo dobrý? Tak to potom jo. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Když zpíval Richard (Jakub Prachař) pro Elišku (Ester Geislerová) „Lékořici“, měl ji zazpívat trochu falešně. Prachař však zpíval tak falešně, že rozesmával celý štáb i herce a ti scénu opakovaně pokazili. (Tonula)
  • Při scéně v baru se vedle Elišky (Ester Geislerová) líbá pár mladých lidí. Scénu museli několikrát opakovat. Oba mladí hráli tak náruživě, že měli velký problém odehrát svou scénu bez smíchu. (Tonula)
  • Karel Janák nutil Ester běhat po dostihovém závodišti a chtěl, aby s ostatnými přeběhla Taxisův příkop během Malé Pardubické. Točili scénu přímo v den, kdy se skutečný závod konal. (ČSFD)

Reklama

Reklama