Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava filmu Eliška s tváří Ester Geislerové, má svatbu a čeká na svůj velký moment. Namísto svého „ano“ ale ženich řekne „ne“ a od oltáře uteče. Naštěstí má zdrcená Eliška skvělou kamarádku s jasným receptem, co je potřeba dělat. Ona sama střídá kluky jako ponožky a proto hned založí Elišce profil na osvědčené seznamce. Té to není příliš po chuti, ale je jí už 35 let, je single a má strach, aby jí neujel vlak. A chce vzít život pevněji do svých rukou. Vrhá se proto do randění naslepo a mezi řadou katastrofických schůzek zkusí najít novou lásku. Zároveň se musí rychle přestěhovat a jedinou možností je bydlet společně s nevlastním bratrem, podivínem, který pěstuje na střeše včely a který ji doma nechce. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (225)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna žrout romantických filmů, ale ocením, když mě nějaký zaujme a tudíž rozněhní. To se v případě Janákova Lovení moc nepovedlo. Vylovil se tu nepříjemně předvídatelný film o tom jak se Ester potkala s podivínem Kubou. Do toho jim tu skáče Evelyn Kramerová s nutným širším záběrem, aby mi tam sem tam povedala nějakou chytrou rozprávku. Navíc ji rozumím každé třetí slovo. Nejvíc mne ale irituje odporná snaha u komediálně laděných slaďáků přetvářet z klasických postav (rozumněno předloh), podivné kreatury s vyšinutými vlastnostmi. Já nepotřebuji udělat z kde koho hňupa, abych se tomu smál. Pleslova role muže s poruchou spánku není ani tak vtipná jako zoufale smutná a každá holka s piercingem a copánky na hlavě je smahnutá anarchistka. V tomto případě, kdy postavám už dávno není 20let by se slušelo, přidat na rozumu a zasadit postavy do reálného světa. Zvolená komediální koncepce stahuje film o úroveň níže. 30% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem nečekala nic, byl prostor pro překvapení. To se neudálo. Ester je milá dáma, mám ji ráda, a ani zde mi nevadila. Ze sympatií k ní a kvůli zábavné zúčastněné slovenské komičce, je ta jedna hvězdička. Všechno ostatní byla troškovská ubohost, ale bez špetky rádoby vtipu. Nenašla jsem nic, co by se dalo vyzdvihnout, snad jen, že Žilková krákala trochu méně než jindy. Není to ani pro ženy, ani pro mladé holky, není to ani vtipné, ani dojemné, není to koukatelné. A vizážistům bych dala lopatou po hlavě. Neumět nalíčit hlavní postavu tak, abychom nemuseli, v každém záběru, počítat v její tváři naběhlé, zarudlé vyrážky (ne, nemyslím znaménka, myslím skutečně beďary) je amatérismus nejhrubšího zrna. A to nemluvím o kostýmech. Janáka jsem vzala na milost kvůli dvěma pěkným pohádkám (Nejlepší přítel a Korunní princ), ale teď už nad ním lámu hůl definitivně. Zlaté Ženy v běhu! Zlaté Na střeše! A zlatá, tolik kritizovaná, Cena za štěstí. Viděno ze zvědavosti na celoroční V.I.P. kartu, jinak bych do vstupenky prostředky neinvestovala. ()

Reklama

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

No tak ano... ale příští film bych dělal raději s někým jiným... Tedy upřímně, ona to není až tak velká tragédie, když to srovnám s filmy, které jsem si, v rámci doplňování mezer v soudobé české produkci, nakoukal. Ale není to ani žádný zázrak. Zasmál jsem se nahlas tuším dvakrát, uchechtl asi třikrát a vyloženě sympatičtí mi ústřední hrdinové byli asi jednou. Kde že jsou časy Snowboarďáků. Tohle bohužel nesahá ani na úroveň Rafťáků. Ale přitom mi to bylo i trochu líto, protože Ester Geislerová s Jakubem Prachařem nebyli úplně zlý pár. Škoda, no... Tak snad příště... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To je ale bída. Zatím nejlepší český film roku 2019, co jsem viděl a to se mi to moc nelíbilo, ale oproti tomu, co už jsem z tohoto roku viděl (Úhoři mají nabito, Narušitel, Cena za štěstí) je tohle úžasnej film. Ale jinak to teda za moc nestojí. LOVEní je neskutečně utahaná a předvídatelná romantická komedie, u který snadno od nějaké 20. minuty odhadnete, jak celá skončí. Pár vtipných scének tam je, ale jinak je to nevtipné a trapné, dějově to je o ničem. Herecky nic moc, je vidět, že Prachař se snažil svoji roli zahrát co nejlíp, ale zas tak moc se mu to nepovedlo, i když se snažil. Nejlepší tu byla snad Žilková, té jsem její roli opravdu věřil, ale ta tam řekla jenom pár vět. Prostě je to další nepovedená česká romantická komedie, kterých tu je za poslední roky víc než dost a tahle není vůbec jiná. 2* ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé....Každý, nebo skoro každý, kdo viděl tenhle film stoprocentně viděl i Ženy v běhu. To byla fakt komedie, u které jsem se řehtala od začátku do konce. A taky je to film, který bych doporučila i chlapovi. Naopak u LOVEní jsem se jen párkrát pousmála a rozhodně bych nedoporučila žádnýmu chlapovi, aby na to šel a to ani pod pohrůžkou rozchodu. Pak tady akorát tak kurví hodnocení. Každopádně, ikdyž jsem se v kině neřezala smíchy, tak několik dobrých hlášek proběhlo, film rozhodně nenudil, příběh samozřejmě otřepaný, ale na to se dá koukat pořád... :D Na Prachaře se taky dá celkem dobře koukat, takže z téhle stránky je to podle mě taky v pořádku. :) Takže za mě celkem slušné 4 hvězdy, protože někdy je prostě potřeba film, u kterého nepotřebujete přemýšlet a můžete se jen zasnít. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • V čase cca 1:31:00 přichází Eliška (Ester Geislerová) s přítelkyní na střechu k úlům, aby tam rozmístila květiny. V té chvíli je ještě celá stěna s rákosem bez jediné kytky. O několik vteřin později rovná právě přinesené kytky vedle úlů a stěna už je celá vyzdobená květinami i s rámečky. (Tonula)
  • Postavu Pati (Evelyn) dostala pôvodne ponuku hrať Petra Polnišová. Herečka na ponuku kývla a už sa na postavu pripravovala, ale na poslednú chvíľu sa jej skomplikovali plány a tak Karel Janák obsadil Evelyn, s ktorou už mal pozitívnu skúsenosť z natáčania filmu Cuky Luky (2017). (matthew.17)
  • Film je kompletně natočený v Pardubicích. Točilo se od 2. října do 1. listopadu 2018. (Duoscop)

Reklama

Reklama