Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2009 a Andrew Briggman je mladým rekrutem americké armády v Afghánistánu. Když je seržant Wallace zabit při výbuchu improvizovaného výbušného zařízení během zásahu ve vesnici, přebírá funkci velitele čety rotný Deeks. Seznámí četu se svým plánem. Budou projíždět vesnice a najdou toho, kdo je zodpovědný za smrt čtyřiadvaceti amerických vojáků včetně seržanta Wallace. Briggman předá Deeksovi seznam útoků podle data a místa. Rota zatkne zraněného muže, který je obviněn z nastražení bomby na silnici, a Deeks nařídí Briggmanovi, aby muže zmlátil. Ten to ale odmítne. Při první akci pod Deeksovým vedením Briggman uslyší výstřel a dorazí na místo, kde najde na zemi ležet mrtvého afghánského chlapce. Přítomní vojáci tvrdí, že se je chlapec pokusil napadnout granátem, a proto ho zastřelili. Briggman tomu ale nevěří. Na základně pak přes notebook pošle zprávu svému otci o vraždě chlapce. Jeho otec ihned kontaktuje Oddělení pro vyšetřování zločinů (CID), aby Deekse vyšetřilo. Briggmana další den zavolají do stanu, kde najde Deekse, jak mlátí vojáka Marqueze. Podezřívá ho, že zavolal CID. Marquez je následně hospitalizován. Briggman zavolá svému otci, aby přestal informovat CID. Při další akci je svědkem toho, jak Rayburn chladnokrevně popraví neozbrojeného muže a položí vedle něj samopal, aby to vypadalo, že se muž bránil. V tu chvíli je Briggman přesvědčený, že se to děje běžně. Jde do Deeksovy kanceláře a najde tašku plnou zbraní, ale Deeks ho při tom chytí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (43)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Po pravdě já vůbec netuším, zda-li je tenhle příběh v reálu možný, nejsem voják, v armádě jsem nesloužila a teď momentálně jsem za to moc ráda, neb nemám páru, co bych dělala, kdybych byla v kůži Briggmana, zřejmě by mi Deeks ustřelil kedlubinku.. Slečinka Nat Wolff a drsňák Alexander Skarsgård to ovšem rozehráli jako strhující psychologickou hru a jak houstla atmosféra, nedokázala jsem odhadnout, jak to celé dopadne.. Vtáhlo mě to a nepustilo, každopádně se jedná o diskutabilní záležitost ve všech ohledech.. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tým zabijáků není v podstatě sám o sobě zas až tak špatný film, jen ale jednoduše doplácí na již poměrně nemalé množství jemu tematicky podobných snímků, odehrávajících se tedy jednak ve válkou zmítaném afgánském prostředí a jednak řešící podobné konflikty, a to ať už mezi vojákem a jeho nadřízeným, tak mezi vojáky samotnými, případně boj se svědomím, s tlakem z dané situace, se strachem, s nepřítelem, a tak bych mohl pokračovat do nekonečna, každopádně tím vším mám ale namysli konkrétně to, že se sice možná v jednotlivých filmech mění jednotlivé události, ale jejich podstata, průběh, vyústění a zpracování je prakticky totožné. Tedy nástup ústředního hrdiny plného euforie, elánu a odhodlání na plac, s postupným vystřízlivěním z nastolených přítomných podmínek, až po pocity beznaděje, zklamání a vlastní degradaci osobnosti. A prakticky totožnou kostru má i tento příběh, samozřejmě opět natočený podle skutečných událostí, kdy sledujeme proměnu z počátku natěšeného a sebevědomého mladíka v lidskou trosku, ztrácející půdu pod nohama s každou přibývající minutou. Tudíž zápletka, její zpracování a ani pointa nepřekvapí, vše je tak v podstatě nalajnované od začátku až do konce, bez nějakého zásadního, nečekaného zvratu, bez situace, ze které by byl divák paf, prostě bez překvapení. To samé pak platí i pro atmosféru, která je sice působivá a výrazná, ale kdo viděl již dřív pár snímků z tohoto prostředí, tak vlastně i tuctová a očekávaná. Co jinak této podívané chybí, je určitě napětí a momenty, které by měly fakt pořádný koule, a co se obsazení týče, tam je to padesát na padesát, Nat Wolff jako hlavní hrdina je výrazný mladý herec, jehož postava mě bavila a přesvědčil mě v ní, zato Alexander Skarsgard nebyl podle mě zcela vhodně obsazen, jelikož jeho ztvárnění nekompromisního seržanta bylo silně nevěrohodné, až směšné, prostě jsem mu to nežral. Velkým minusem jsou pak ještě jinak i absence emocí a nějakých opravdu silných, dramatických, vyhrocených scén, což vzhledem k danému tématu považuji za poměrně zásadní nedostatek. Jelikož Tým zabijáků na druhou stranu ale docela rychle ubíhá, neprudí a jeho zpracování je v rámci možností zábavné, tak pro příznivce podobných filmů by se mohlo jednat klidně i o velmi povedený přírůstek a ostatní si ho prostě jen jednorázově příjemně užijí, jen aby za pár minut už nevěděli, že ho vlastně kdy viděli. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Válečné drama z válečné zóny, které se točí kolem party debilů, co si myslí, že spasili svět, ale svět si na ně došlápl. Ještě, že je to tak krátké, je to pak poměrně snesitelné. To téma je totiž adekvátní na dvacet minut a ne na hodinu a půl. Ve výsledku to ale dokazuje, koho Američani verbují do armády…u nás by s takovou psychologií neprošli ani jako řidiči dodávky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Leave me alone!“ - „You´re alone..“ Krauss převedl svůj šest let starý dokument na platformu celovečerního filmu a výsledkem jsou malé Oběti války. Jedinec před dilematem, jestli udělat správnou věc, po které se ocitnete v nebezpečí, nebo mlčet a stát se toho součástí. Kandahár všude kolem, pomoc nikde a ať učiníte jakékoliv rozhodnutí, někoho to bude stát život.. Skarsgård navázal na svou postavu z Hold the Dark a když zpod slizkého knírku stoicky vypouští na první pohled nevinná slova, vy nemáte nejmenší tušení, jestli vás v dalších vteřinách poplácá po ramenou, nebo vám prožene kulku týlem.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně přímočaré a doslovné zpracování poměrně známého skutečného příběhu, který před lety šokoval veřejnost. Technicky hodně béčkové - digitální obrněná vozidla pobavila, ale těch pár přestřelek je vcelku ok. Atmosféra sice postupně houstne, ale postavy jsou natolik černobílé, že divák dopředu ví, jak to dopadne. Nat Wolff bojující především sám se sebou výborný, Alexander Skarsgard v roli velícího důstojníka taktéž. Psychologicky mi to přišlo ale dost mělké. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Při oslavě na počest Briggmanového prvního zabití hraje skladba „Bodies“ od skupiny Drowning Pool. (Michnak)
  • Celkově bylo 11 z 12 obviněných vojáků usvědčeno ze zločinů. (Michnak)
  • Film je natočen podle skutečných událostí. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama