Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2009 a Andrew Briggman je mladým rekrutem americké armády v Afghánistánu. Když je seržant Wallace zabit při výbuchu improvizovaného výbušného zařízení během zásahu ve vesnici, přebírá funkci velitele čety rotný Deeks. Seznámí četu se svým plánem. Budou projíždět vesnice a najdou toho, kdo je zodpovědný za smrt čtyřiadvaceti amerických vojáků včetně seržanta Wallace. Briggman předá Deeksovi seznam útoků podle data a místa. Rota zatkne zraněného muže, který je obviněn z nastražení bomby na silnici, a Deeks nařídí Briggmanovi, aby muže zmlátil. Ten to ale odmítne. Při první akci pod Deeksovým vedením Briggman uslyší výstřel a dorazí na místo, kde najde na zemi ležet mrtvého afghánského chlapce. Přítomní vojáci tvrdí, že se je chlapec pokusil napadnout granátem, a proto ho zastřelili. Briggman tomu ale nevěří. Na základně pak přes notebook pošle zprávu svému otci o vraždě chlapce. Jeho otec ihned kontaktuje Oddělení pro vyšetřování zločinů (CID), aby Deekse vyšetřilo. Briggmana další den zavolají do stanu, kde najde Deekse, jak mlátí vojáka Marqueze. Podezřívá ho, že zavolal CID. Marquez je následně hospitalizován. Briggman zavolá svému otci, aby přestal informovat CID. Při další akci je svědkem toho, jak Rayburn chladnokrevně popraví neozbrojeného muže a položí vedle něj samopal, aby to vypadalo, že se muž bránil. V tu chvíli je Briggman přesvědčený, že se to děje běžně. Jde do Deeksovy kanceláře a najde tašku plnou zbraní, ale Deeks ho při tom chytí… (TV Nova)

(více)

Recenze (43)

Michnak 

všechny recenze uživatele

Všem rádoby odborníkům doporučuji pochopit/vygooglit žánr filmu – vojenské drama a podle mě jako vyšité. Alexander Skarsgård svoji roli „záporáka“ zahrál perfektně. Záporáka hodně s uvozovkami, jelikož je celý film eticky problematický a proto u něj musíte hodně přemýšlet. Každopádně 9/10 voličů SPD tento film evidentně nedoporučuje – nikdo přeci nemá rád tragické konce ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Válečné drama z válečné zóny, které se točí kolem party debilů, co si myslí, že spasili svět, ale svět si na ně došlápl. Ještě, že je to tak krátké, je to pak poměrně snesitelné. To téma je totiž adekvátní na dvacet minut a ne na hodinu a půl. Ve výsledku to ale dokazuje, koho Američani verbují do armády…u nás by s takovou psychologií neprošli ani jako řidiči dodávky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $372,282▐ Skoro vážna dráma o vojakoch, heh, len keby sa to tak režisérovi nerozpadalo pod rukami. Alexander Skarsgård mi príde dosť mimo, fakt mu to herectvo nežeriem, celkovo tu herci nemajú čím upútať. Dejovo skoro prázdne. /40%/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Leave me alone!“ - „You´re alone..“ Krauss převedl svůj šest let starý dokument na platformu celovečerního filmu a výsledkem jsou malé Oběti války. Jedinec před dilematem, jestli udělat správnou věc, po které se ocitnete v nebezpečí, nebo mlčet a stát se toho součástí. Kandahár všude kolem, pomoc nikde a ať učiníte jakékoliv rozhodnutí, někoho to bude stát život.. Skarsgård navázal na svou postavu z Hold the Dark a když zpod slizkého knírku stoicky vypouští na první pohled nevinná slova, vy nemáte nejmenší tušení, jestli vás v dalších vteřinách poplácá po ramenou, nebo vám prožene kulku týlem.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou překvapen a to mile. Film mám připravený k vidění už delší dobu, ale nízké hodnocení mne trochu odrazovalo. To byla ale chyba. film je parádním psychologickým dramatem a snad i jakousi sondou do generace mladých Američanů. Nemusíme si jistě nalhávat, že se v USA do armády hlásí mozkový výkvět země. Tam to není jako u nás, že na mise jezdí nejlepší z nejlepších. Ano mají své Rangers, letce, piloty dronů a vrtulníků, ale také normální pěšáky. A věřím, že leckterý z těch dvacetiletých kluků chce mít nějaký ten kill až se vrátí domů, navíc všudypřítmný strach z min a stres jistě také dělají své. Pak se může lehce přihodit tento příběh, koneckonců podobné věci se děly i ve Vietnamu. Někdy za tím vším stála často jen osobní frustrace a dobře živená nenávist k nepříteli. Tenhle film skvěle ukazuje tu postupnou paranoiu hlavního hrdiny, který chtěl být válečníkem a nakonec největší boj bojuje sám v sobě. Dývám za 4 staré ruské granáty. * * * * ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Skôr ide o psychologickú drámu ako o akčný film, kde mladý rekrút rieši morálnu dilemu nad rozkazmi svojho veliaceho dôstojníka (Skarsgård). Niektoré scény sú ťažko stráviteľné. Ale ako vravím, z toho psychologického pohľadu. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

To sem se zase napálil tsyvole. Já čekal Konflikt: Desert storm film a dostal sem Jarheada v ubrečenější a ukecanější verzi. No paráda. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Maskulinní slabé vyprávění. Upřímný film bez vášně jenž nezanechá dojem. Krauss zkoumá nesnadnou morálku ve válečných časech, ale zajímavých se mi zdálo tak třicet minut. Je pravda, že je to postavené na Kraussově předchozím dokumentu jako skutečný příběh? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

No keď tam Amíci mali takýchto retardov, tak sa netreba diviť, že ich z Afganistanu vyhnali hustobradáči s kalašinkovmi. Ešte si to aj označia ako podľa skutočnej udalosti, takže americká armáda ostáva ešte viac na posmech. Mašiny a zbrane majú asi najlepšie na svete, ale mozgy chýbajú. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, že se Danu Kraussovi líbil film Oběti války, a tak si řekl, že ho zpracuje znovu, a aby byl aktuální, šoupne děj mezi džihádisty. No, režisér si možná splnil svůj sen, ale byla to taková Potěmkinova vesnice, navenek se snímek tvářil jako hlubokomyslné psychologické drama, ale za propracovanou fasádou jsem našel jen marnou snahu o něco většího, kromě nudy to ve mně žádné emoce nevzbudilo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Střílet či nestřílet muslimáky při pouhém podezření, toť otázka. Jakkoliv chápu přístup velícího seržanta, tak rozumím i dilematu mladého člena jednotky, kterému to nepřijde úplně košér. S tématem jsem tudíž neměl problém a slušně zahráli i Skarsgård s Wolffem. Nicméně Krauss není extra psycholog a občas se nechávala unášet planým blábolením, což už tak pozvolné tempo ještě zpomalovalo a místy to tak byla nesnesitelná nuda. Jako debut to ujde, ale režisér si měl pro svojí prvotinu vybrat asi něco jednoduššího. 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně přímočaré a doslovné zpracování poměrně známého skutečného příběhu, který před lety šokoval veřejnost. Technicky hodně béčkové - digitální obrněná vozidla pobavila, ale těch pár přestřelek je vcelku ok. Atmosféra sice postupně houstne, ale postavy jsou natolik černobílé, že divák dopředu ví, jak to dopadne. Nat Wolff bojující především sám se sebou výborný, Alexander Skarsgard v roli velícího důstojníka taktéž. Psychologicky mi to přišlo ale dost mělké. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Po pravdě já vůbec netuším, zda-li je tenhle příběh v reálu možný, nejsem voják, v armádě jsem nesloužila a teď momentálně jsem za to moc ráda, neb nemám páru, co bych dělala, kdybych byla v kůži Briggmana, zřejmě by mi Deeks ustřelil kedlubinku.. Slečinka Nat Wolff a drsňák Alexander Skarsgård to ovšem rozehráli jako strhující psychologickou hru a jak houstla atmosféra, nedokázala jsem odhadnout, jak to celé dopadne.. Vtáhlo mě to a nepustilo, každopádně se jedná o diskutabilní záležitost ve všech ohledech.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Afgánští náboženští fanatici anebo američtí hrdlořezové?  1)  Nejhorší na válce a potažmu na filmu o ní je, že nutí člověka si vybrat stranu._____ 2)   Popsané události bych nepovažoval za mimořádné ve fašistické armádě, ale u světlonošů dobra a lásky made in U.S.A. je to přece jen překvapivé. I když přijmeme nabízený narativ, že jde o ojedinělý exces, je otázkou, jak často se podobné chování vyskytuje._____ 3)  V létech 2009 - 2010 působili v amerických silách v Afganistanu The Maiwand District Murders. Sami se označovali za Kill Team. Na rozdíl od pětice ve filmu jich ve skutečnosti bylo 12, z nichž 11 pak odsoudili._____ 4)  Jako hraný dokument slušné. Jako psychologický film z pekla hodně slabé a nemohoucné. Inu, dokument a hraný film jsou odlišné kategorie a 47letý scenárista a režisér Dan Krauss to dnes snad už chápe._____ 5)  Zaujali mě 25letý Nat Wolff (nováček Briggman), 28letý přitažlivý Adam Long (vrah Rayburn) a samozřejmě 43letý už viditelně stárnoucí Alexander Skarsgård (seržant Deeks)._____ 6)  Film natáčeli na Fuerteventuře._____ 7)  Výstižný koment: sedm.1**. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Čakal som väčšiu prasárnu, nie pár prestreliek a jedného precitnutého vojaka, ktorému sa to nepáčilo. Ale ako sonda do vlastných radov, aj keď v slabšom prevedení, fajn. 2 z 5 ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jedná se o lehce nadprůměrný válečný film dle skutečnosti. Hodně mu přidává, že netrvá ani hodinu a půl a proto se člověk ani nestačí nudit. Jinak ale stačí jen jedno shlédnutí. Musím však podotknout, že jedna věc si zaslouží vyzdvihnout, tedy věc ne, ale herec. A tím je Alexander Skarsgard. Jeho výkon byl občas až démonický. ()

Reklama

Reklama