Reklama

Reklama

Road-Movie

(studentský film)
Trailer

Obsahy(1)

Jakub, spoluvlastník cestovní kanceláře Dolce Travel, odjíždí na víkend z Prahy do svého rodného města Telče, aby zde se svou rodinou oslavil narozeniny své matky. Potkává Ilonu, dávnou kamarádku z dětství, se kterou se neviděl několik let, a se kterou se vydává na spontánní a intenzivní výlet za hranice České republiky. Jejich zpočátku bezstarostná cesta, během které plánují jak utečou do Itálie sbírat meruňky, se postupem času stává pro oba spíše frustrující. Film o současné generaci mladých lidí, jejich ztrátě orientace, absenci důležitých hodnot, cílů, fantazie a vlastního názoru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na závěr febio festu jsem si řekl, že zajdu podpořit Martina Jelínka, protože i nová nastupující famu generace má právo na svou šanci. Jenže bohužel...ze všeho nejvíc mě nasrala poměrně dlouhá scéna dialogů v angličtině bez titulkové cz podpory, to jsem snad ještě nazažil a jak to nesnáším u českých zpěvků tak u filmařů tuplem, hold mladejm čeština smrdí, to je známá věc. Bohužel ani další filmařské aspekty nejsou na pochvalu. Neuvěřitelně dlouhé scény, které nemají naprosto žádné opodstanění, dialogy křečovité a když už film má působit spíše podprahově na pocity, tak alespoň dialogy nebo scény by měli pracovat s určitým vývojem nebo příběhem, ale tady ty řeči o hovnu akorát tak skvěle zapadali do záběrů o hovnu. Koho musím pochválit jsou herci, bylo sice vidět jak moc se snaží na úkor přirozenosti, ale třeba u Agátky jako debutantky zkrátka dobrý. No Martine, sorry ale kritika je víc než falešná pochvala. Všiml jsem si v titulcích, že jeden z odborných konzultantů byl Vladimír Smutný, jo to jsou správný lidi, jen by bylo dobrý mít podobný profíky za konzultanty i na jiné obory, hlavně scénář a dramaturgie, ale to je prostě česká filmová achylova pata. P.S. po infu od režiséra filmu, že titulky jsou a měly být i v mnou zmiňované scéně, přidávám jednu hvězdu, protože tohle možná není zásadní, ale mě osobně to maximálně vytočilo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bezbřeze malicherný film, ve kterém se nikomu nestane nic, co by bylo byť vzdáleně dramatické a upřímně jsem nepochopil, v čem spočívá krize hrdinů. Lék na tyhle existenciální bolístky? Stačila by jedna noční šichta v továrně a bylo by po stížnostech. Největším šokem bylo zjištění, že to zřejmě tvůrci s touhle přehlídkou problémů prvního světa myslí vážně, nebo alespoň nepřišlo nic, čím by byl ten karneval povrchnosti zúročený v něco víc než sebelítost. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dočetl jsem, že režisér jako inspirační zdroje zmínil pro časopis Variety filmy Alice ve městech, V běhu času a The Brown Bunny, což mě v kombinaci se skvělým trailerem a sympatickou kampaní správně navnadilo. Myslel jsem navíc, že by to mohla být nová Jízda pro 21. století, ale během projekce (v divácky spoře obsazeném Kině pilotů) jsem postupně zjišťoval, že jakékoli srovnání s výše zmíněnými filmy je zde spíše jen zbožné přání. Road-movie (film je v titulcích věnován letos zesnulému Ladislavu Helgemu) mě neuvěřitelně nudil a otravoval téměř na nejvyšší míru - vcelku sympatické obsazení ústřední dvojice je totálně zabito jejich hroznými dialogy a chováním - sledovat je vyvolává až jakýsi dojem nepatřičnosti, protože ti dva se pořád něčemu pohihňávají a člověk vůbec nepobírá čemu, a ty jejich promluvy vyloženě trhají uši - všechno v tom filmu je tak neuvěřitelně nepřirozené, křečovité, prázdné a zmatené, včetně rozpačitého finálního vyústění. A stejně jako kolegu Enšpígla mě neuvěřitelně otrávila scéna v angličtině bez českých titulků - totální fail, který se neměl stát. Jednu hvězdu za dobrou kameru a druhou za nádherně udržovaný exemplář červeného Fordu Taunus, ve kterém se ti dva prohánějí - naprosto fantastické auto. Osobně mě vyloženě vždycky bolí takhle odstřelit film mladých filmařů, na který jsem se navíc tolik těšil, ale prostě nemohu jinak - to utrpení v kině vážně nejde odpustit - sorry. Mimochodem u tohoto filmu očekávám v podstatě nulový divácký zájem, na tohle můžou jít do kina snad jen kamarádi a známí tvůrců. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Takové neškodné studentské cvičení. Musel jsem si vyslechnou už poněkolikáté tu ekonomickou lidovou historku o rybáři jak když zbohatne, nemusí nic dělat jako na začátku. ()

Flexaret 

všechny recenze uživatele

FEBIO 2016. Smutné torzo filmu. O to víc to zamrzí člověka, který na natáčení pomáhal. Takže je mi záhadou, kam se ztratily některé natočené sekvence. Hlavní problém je především ve scénáři, který není epizodickou mozaikou (jako bývá většina road movie filmů) nýbrž jen dlouhým existenciálním dialogem s poselstvím, které je podáno neuvěřitelně naivně. Postavy jsou načrtnuty velmi lehce a ani u hlavního hrdiny moc neznáme jeho zázemí, takže všechno se dozvídáme jen prostřednictvím dialogů. Spousta replik je křečovitá a spíš než postavu slyšíme promlouvat autora scénáře. Žádná scéna nemá výraznější pointu a bohužel ani atmosféru. Místy syrový vizuál s minimalistickým svícením si úplně nerozumí s náladou, v jaké by se měl film asi nést. Zkrátka další FAMU film do šuplíku. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle filmy ve stylu Před úsvitem, Noc v New Yorku apod. A tohle je jejich variace po česku. Jasně, nic se tu neděje, jen se mluví, takže někomu to může připadat jako nuda. Ale dva hlavní hrdinové jsou fajn, dialogy jsou uvěřitelné, má to atmosféru, má to nenásilně vyjádřenou myšlenku. Člověk se na to musí naladit, je dobré, když něco podobného sám zažil, a pak si film užije. Jako já. ()

xenie 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to zpočátku připomínalo Svěrákovu "Jízdu" a ze začátku jsem si i naivně myslela, že by ji to dokonce mohlo i předčít, ale tenhle názor jsem velice rychle vzala zpět. Nuda, bezbřehá nuda. "Jízda" oproti tomuhle dílku byla akční trhák. ()

Související novinky

Road-movie Martina Jelínka v Kině Pilotů

Road-movie Martina Jelínka v Kině Pilotů

27.05.2016

Road-Movie, film vypovídající o současné generaci mladých lidí, jejich dezorientaci, absenci vlastního názoru a nespokojenosti s vlastním životem, se bude promítat exkluzivně v Kině Pilotů od 26… (více)

Reklama

Reklama