Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zprávy, jaké jste ještě neviděli, s moderátorem, který by si na televizních obrazovkách ani neškrtl. Známý komentátor a stand-up komik Luděk Staněk v seriózním zpravodajském studiu zcela neseriózním způsobem komentuje aktuální dění z domova. Ze světa. Ze sportu. A taky z počasí. Možná bude i blbec na konec. (MALL.TV)

Recenze (37)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Když pan Staněk "sledoval" televizi, abychom my už nemuseli, tak jsem se hoódně nasmála. Když začal "sledovat" a bohužel i komentovat politické a jiné události, které rozechvívají naši malou českomoravskou kotlinu, tak už jsme místy spíše hoódně plakala. Někdy od smíchu, jindy ze zoufalství. Ne vážně, jeho glosy jsou vtipné, občas trefné. Co mi ale opravdu vadí, je značná neobjektivnost a jednostrannost. Prostě té partaji které fandí, lecos odpustí, zatímco na ostatních nenechá niť suchou. To stejné platí pro jednotlivé osoby. Pokud jeho Události divák sleduje pravidelně, nelze si toho nevšimnout. Díky tomu, některé bonmoty pana Staňka jsou stejně "padlé na hlavu" jako ty, co ke konci své kariéry trousil jeho neoblíbený prezident pan Miloš Zeman. Objektivita jeho narativních komentářů si nezadá s objektivním nadhledem pana Babiše a některé vtípky už jsou opravdu moc. Dříve patřil tento pořad mezi mé oblíbené, ale díky všem výše uvedeným důvodům ( a to se ani nezmiňuji o klesající úrovni vyjadřování, což je zřejmě důsledek toho, že pořad Události Luďka Staňka je určen převážně cílové skupině, co vše potřebuje sdělit polopaticky a ideálně i jistou dávkou ostřejších výrazů), na něj již delší dobu kašlu. ()

jigsaw44 

všechny recenze uživatele

Starší pán, ktorý neustále kritizuje hlavne politiku histerickým, cynickým a sarkastickým sposobom a používa pritom často lacný humor. Ja sa o politiku nezaujímam, ale toho Babiša má asi v každom druhom náhladovom obrázku a vždy ho kritizuje aspon 5 minut za čokoľvek, a to je už otrepané, tým pádom sa z toho už vytráca objektívny humor/satira a vzniká moderátorov antiBabišovský/antiAno subjektívny aktivizmus. Pri kritizovaní používa domnienky a polopravdy miesto faktov len aby to bolo (aj nasilu) vtipné, ale vtipné to často nie je. Události vychádzajú každý deň, takže obsahu je síce veľa, ale málo kvalitný. Je to ako keby moderátor mal každý deň ženské krámy a proste všetko kritizuje a "všetko je špatne", riešenie nenavrhuje, a keď sa ho opýtate čo jej je?, tak odpoved: "nič". ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Minulý týden nebyl poslanec Volný jediná bílá, agresivní a otravná věc v České republice." Cynický humor Luďka Staňka je mi hodně blízký, ale jeho Události bohužel ani nepředstírají nějakou vyváženost. Prostě si vybral politické strany a jednotlivce, které nemá rád a zvesela do nich kope. Já netvrdím, že si to nezaslouží, ale jsem přesvědčený o tom, že vhodní idioti k nakopání by se našli na všech stranách politického spektra. Pokud si toho moderátor někdy všimne, tak hvězdu přihodím. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Podle mě je tady málo nadšených ohlasů. Luděk Staněk naplňuje můj život několik posledních let a vnímám ho jako svého platonického nejlepšího kamaráda. Díky němu jsem se mohl ujistit o tom, že přestat sledovat televizi byl dobrý nápad, a díky jeho Událostem už není potřeba sledovat události jiné. Je to český Ricky Gervais a John Oliver v jednom a občas si říkám, že je lepší než oni. Nevěřil jsem jeho plánu dělat Události každý den, on to ale dokázal a dokonce ještě přidává. Dá to rozum, hypotéka se sama nezaplatí, ale i tak respekt. Stejně tak doporučuji jeho podcast s Milošem Čermákem, a to i zpětně. Doufám, že mu ještě dlouho nevyschne slina. Což mi připomíná, že mi poslední dva díly utekly, tak jdu na ně! ()

The Graduate 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle mě dost baví. :-) Luděk Staněk velice zdařile glosuje události všedního dne, "abychom my už nemuseli", a jeho poloha sarkastického a věčně otráveného kritika současné politické (toho času covidové) scény mi osobně hodně sedí a Luďkovi ji prostě věřím. Nejde o nějakou snahu o humor za každou cenu, spíš velmi odlehčené hodnocení nejnovějšího dění, které mnohdy způsobí spíš kyselé pousmání, to ovšem vůbec nevadí, některé hlášky a fotomontáže jsou navíc naprosto dokonalé. Oceňuju i určité zažité tradice typu "nad dopisy diváků" a zasílání diváckých koláží a "running jokes" jako je zhasínání. :-) Nepopírám, že kvalita jednotlivých gagů i dílů jako takových občas není úplně 100%, ale na solidní 4* to pořád bohatě stačí. ()

Zajímavosti (2)

  • 1. dubna 2021 byl odvysílán díl pod názvem Události Luďka Soboty, který v prvních minutách moderoval Luděk Sobota. (TomasSlach)

Reklama

Reklama