Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kamu se vydává do jedné z nejnebezpečnějších zemí, aby zažila pořádné dobrodružství plné divokých chutí a barev! Kuchařka Kamu procestuje jižní část Mexika, pozná místní kulturu a zákulisí restaurací, trhů, pouličních stánků, farem a dalších rozmanitých forem mexického stravování. Mexická kuchyně je Kamile velmi blízká –mezi Vietnamem a Mexikem vidí z kulinářského hlediska řadu podobností – mexická kuchyně využívá stejné ingredience a množství bylinek – avšak liší se způsobem zpracování, zvyky a kulturou. V rozsáhlejší první části každého dílu divák spolu s Kamu pozná místní zvyky, tradice, chutě a charakter Mexičanů. Druhá část přiblíží divákům mexickou kulturu v Čechách, kdy Kamu navštíví místní rodiny a restaurace a společně uvaří v českých podmínkách tradiční pokrmy. Celý díl je doplněn Kamiliným komentářem s autentickými vstupy z Mexika. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

husokachna 

všechny recenze uživatele

Kamu prostě nepřekousnu. Věty a hlášky jako easy grilovačka, uděláme to simple, nabombíte si to tam mě prostě vytáčí. Možná jsem starej blb, ale do prdele, co třeba mluvit normálně česky, to už není dost cool? Dvě hvězdičky ani nevím za co, asi za to, že jsem se dozvěděl, že v Mexiku žerou kobylky, wau. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tetované pohodové děvče v rámci časových možností dělá, co může, a mě to i dík nádherným záběrům kamery velmi baví. Nakřáplým sexy hlasem představí lokalitu, uvaří s místními, labužnicky ochutná a pak něco z ňamek transformuje do mantinelů českého trhu. Jen tak dál, holka, jsi skvělá a drž se svýho snu! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ta holka je nádherně vzdušná, tipoval bych blíženečka nebo vodnáře. Jako zemní kozoroh obdivuji, ale život ve společně domácnosti bych asi nerozdýchal. S těmito vzdušnýma holkama když tancujete a neumíte to, tak vás neprudí a naopak se při tom zasmějete. Je to příjemný typ dokumentu s blízkým kontaktem s domorodci. ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

lepší než Kamu ve Vietnamu, neboť se zbavili toho iritujícího mužského voiceoveru. Bohužel, ani to ale nestačí na kvalitní pořad o cestování a jídle, protože prostě Kamu to sama neutáhne a i když je stopáž krátká, trpí velkým množstvím hluchých míst. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

No musím uznat že ta žena - "s KAMA že je"? tak jí to víc sekne v Mechiku. Více výstřihů, více kérek, více gastro porno výkřiků "Oh Máj Gááááád to je tak dobrý, že jsem si z toho stříkla do svých upnutých tang"! A ano, uznávám, že tohle není zcela dobře zvolený pořad do televize, ale své zářné místo by měl na júťjůb. ()

cuchillo odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi nepovedený kulinářský cestopis, který plytce brouzdá po povrchu mexické kuchyně. Největší chybu vidím v obsazení Kamu. Má tragickou slovní zásobu, příšerný projev, její španělská výslovnost rve uši ... a ani neumí správně držet příbory! Pozorovat ji je takové malé mučení. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Oproti cestování po Vietnamu tu je zlepšení. Jídlo konečně vypadá víc jedle a celé to tak nějak má konečně nějakou formu. Na další výlet se asi zase podívám. ()

mirika39 odpad!

všechny recenze uživatele

Milujem kulinárske cestopisy. Zbožňujem ich. Napríklad slovenský dokument Cestou necestou má na mňa priam blahodárny účinok a akonáhle končila jedna časť, už-už som sa tešila na ďalšiu. Alebo S kuchárom okolo sveta, kde nám sympatický francúz Fred Chesneau predstavuje rôzne kultúry sveta, ich zvyky a hlavne národné kulinárske špeciality. Tak isto som sa zakaždým tešila na vynikajúceho Miroslava Donutila a jeho predstavenie cyperskej kuchyne. Lenže, keď som uzrela toto podivné prefajčené potetované individum s dobrovoľne zmrzačenými ušami, všetko moje nadšenie z krás Mexika razom opadlo. Tomuto hovorím lacné zaplnenie voľných miest v televízii a mladému pánovi Karkovi by som odporučila pozrieť si nejaké epizódy nášho programu Cestou necestou, že by videl, ako sa to správne robí. Ale chápem, každý nejako musí začať a nie vždy sa tie začiatky vydaria. No možno by to chcelo menej nadšenia z pokreslených ženských a viac sa zamerať na prostredie, kultúru a kuchyňu. Komentátorka v tomto prípade by mala zostať skôr v pozadí a nie v popredí, zvlášť keď vyzerá tak nereprezentatívne. ()

Reklama

Reklama