Reklama

Reklama

Recenze (3)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ach, tak veľmi som sa tešil na tento film... a napokon som zostal zarazený, negatívne. Treba však uznať, že film mal vynikajúci formát v podobe retrospektívnych návratov do minulosti, ktoré postupne vyskladali celý príbeh predchádzajúci osudovej ceste vlakom. Od samého začiatku sme čakali odpoveď na otázku, ktorá odznela hneď v úvode "prečo neprišiel?". A keď napokon prišla tá pointa (pozor nasleduje spoiler!), tak som len nechápavo krútil hlavou nad tým idiotským Devovým alibizmom. Však načo by sa postavil pred Aishu a konštruktívne sa s ňou porozprával, keď mohol zbabelo zdupkať bez jediného slova (samozrejme s tým veľkorysým úmyslom) a zanechať v Aishi dlhoročnú traumu plnú pochybností? Fakt dement! Chápem, pointa bola svojim spôsobom zároveň posolstvom, ale bez jediného slova a vysvetlenia? To nie... ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tak film ku ktorému je potrebnou výbavou balík vreckoviek, teda ak nie ste hodne odolní slzopudnej romantike. Námet pekný, o láske, ktorá síce je obrovská, silná, večná, ale v reálnom živote nefunguje. Film plný návratov do minulosti, kým súčasnosť sa celá odohráva vo vlaku z Mumbaia do Dílií. Veľmi pekné, bez happy endu, alebo to bol happy end? Každý nech si rozhodne sám. ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Příběh odehrávající se ve dvou časových liniích. V té ze součastnosti cestuje mladá žena (R. Chakraborty) vlakem do Dillí, aby tam alespoň na chvilku zapomněla na své mnohaleté trápení a soužení s nešťastnou láskou (V. Mitra). Má zlomené srdce a její svět se zbortil. Stále si klade množství otázek, na které nezná odpovědi. To ji ničí a přivádí k zoufalství. Své kupé sdílí s další ženou a její malou dcerkou. Ještě však netuší, že se jedná o osudové setkání. Jak cesta pokračuje a příběh se pomalu rozvíjí, i za drobného přispění ostatních cestujících, tak se mladé ženě v reakci na prožívané události vracejí vzpomínky a nám se tak krásně odkrývají všechna neznámá místa a souvistosti. Pomalu, ale jistě vše směřuje k okamžiku, kdy se bude muset svým vnitřním démonům postavit „tváří v tvář“..... Hlavní hrdinka mi byla po celou dobu protivná a nesympatická. Takový ten typ člověka, co něco uvidí a hned to chce. Nedá pokoj, dokud to nedostane, a i poté, když se podaří, tak jí to nestačí. Chová se sebestředně, nehodlá se měnit. Je to přeci „moderní“ a „nezávislá“ žena, ale když se řeší situace, které nejsou jen o „hraní si“ a legraci, tak se chová naprosto nedospěle. Ano, její milý ji jistou věc mohl říci hned a nedělat okolky, ale... Copak poté se po něm i po celé jeho rodině slehla zem? Nemohla se ona sama zajímat o to, co a proč? Ač bych s ní rád soucítil, nešlo to. On byl naprosto pohodový a praktický mužský a ona chtěla „létat“, jak to asi mohlo dopadnout? A slova, že jejich láska byla tak užasná, že nemohla být z tohoto světa jsou hodně nadnesená. Pod takovým výrokem si představuji opravdu něco jiného. Hudba moc příjemná a zvláště bych vyzdvihl krásně procítěnou skladbu Tum Se. Jelikož mi svým chováním hlavní hrdinka vadila a v pravdě se tam nic šokujícího nedělo, tak jsem měl připravené tři silné hvězdy, ale ten závěr byl naprosto strhující a silně emotivní. Po oné katarzi přišlo nádherné uvolnění a pocit svobody. Za mě to šťastný konec zcela určitě byl a posunul tak hodnocení o stupeň výše na výsledné slabší čtyři hvězdy. ()

Reklama

Reklama