Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Recenze (173)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strašně, ale fakt úplně strašně pitomoučkej film. Ale současně neuvěřitelně vtipnej / směšnej. Tipoval bych, že většina humoru není chtěná, to ale nic nezmění na tom, že jsem se při sledování opravdu bavil. Rádoby drsné Hauerovy hlášky si budu dlouho pamatovat. Při zaujmutí camp postoje zábava jistá. 6/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dal bych si jedno srdce, lidské a za tepla.Nemáte?Nevadí já si ho někde vyrvu. Rutger Hauer má na tuto nenasytnost krapet jinej názor a tak se nasranej za deště v ponuré atmosféře londýnských ulic šourá za tímto jedlíkem.Pěkně přitom mokne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $5,430,822Tržby Celosvetovo $-║ Taká obdoba Predátora, čo mi samozrejme moc sadlo, v dobe VHSiek to bola riadna akčno/horrorová záležitosť, fajn béčko. /75%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Hauer s Duncanem nesnažili být tak lacině drsní a místo toho raději opravdu drsní byli, tak bych byl rozhodně spokojenější. Přeci jen je to jinak celkem ucházející béčko. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Stone je najlepší.“ – „Včera rozstrieľal smetiak.“ – „To sa na Stonea podobá." Zlomok sekundy som prvýkrát videl, keď som chodil na základnú, najskôr v kine, potom na VHS. Asi vám nemusím hovoriť, aká pecka, bomba a klasika to pre 11-ročného chalana bola. Najväčšia sranda je, že keď som si to zreprízoval ako tridsiatnik, stále som sa bavil! Bohovsky tvrďácky Rutger Hauer („Doktori hovoria, že si neurotický paranoický blázon.“ – „Doktori vedia hovno.“), jeho ostré podpichovanie nového parťáka-suchara („Robíš si srandu? Ty sa krstným voláš Harley? Robím s chlapom, ktorý sa krstným volá HARLEY?“ – „Čo je lepšie na Dickovi Durkinovi?“), proti nim namakaný agresívny hajzel naklonovaný z Votrelca/Predátora/Terminátora, brutálne scény (vytrhnuté srdcia a steny zamazané litrami pomaly odkvapkávajúcej krvi, v tom čas ebol drsnejší azda už len druhý Predátor) a pôsobivá vízia zatopeného (!!) Londýna roku 2008. Hauer to zahral tak kvalitne, že vôbec nie je smiešny (lenonky na očiach, kanady, guľovnica), dialógy a hlášky sú vtipné, výprava výborná (v menej zručných rukách by malý rozpočet bil do očí, tu s ním ale režisér dokázal šikovne narábať) a hoci to určite nie je „žiadny zázrak“, prevláda spokojnosť. Za mínus by som označil zbytočnú postavu hranú Kim Cattrallovou (ktorá je tu hlavne preto, aby tu neboli samí chlapi), na rovinu povedané nie zrovna najprepracovanejší scenár, ku koncu to trocha stagnuje a mytológia okolo ústredného netvora je taká nepochopiteľná, až mám dojem, že jej nerozumeli ani samotní tvorcovia (chvíľu je to primitívna krvilačná beštia a hneď nato posiela balíčky na policajné ústredie). Kino Považan NMnV 1992 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se mi líbíl, i kdybych ho viděl denně. Taková kadence hlášek a humoru, který jsou navíc v té době ještě neoposlouchaný, to tak často není. Harley Stone je dost drsnej a cool polda, kterej si to dělá po svým a s Durkinem tvoří podobnej buddyteam jako ve Směr Jih Fraser a Vecchio. Film si nijak moc nehraje na nějakou kriminálku, jde tu o akci a humor. Přesto děj není až taková pitomost a je celkem propracovanej a i postapokalyptické prostředí blízké budoucnosti je reálně pošmourný a docela zajímavý. S Predátorem 2 to sice má podobný námět, ale jinak je to naprosto jiným stylem. Jediná věc, co mi přišla opravdu přehnaná je konec spojenej s vytrháváním srdce. Ten byl trošku podivnej, ale přesto je to pořád dost kvalitní zábava. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Režiséři si natočili svého vlastního Temného anděla. Konceptem velice podobné, dokonce v českém dabingu snad ústřední dvě postavy mluví stejní dabéři jako v Dark Angel :) Sice je to béčko se vším všudy, ale má to slušnou atmosféru, luxusního Rutgera Hauera a tajemného vraha. Funguje to zdárně, bavil jsem se, nic víc, nic míň. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Sympatické a svižné béčko s lahůdkovým Hauerem - je škoda, že od devadesátých let se objevoval v čím dal větších sračkách. Prostředí zaplaveného Londýna filmu dodává na atmosféře a chuti. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal sem to ještě zábavnější a parádní atmosféry Predátora 2 to nedosahuje, ale Rutger Hauer je prostě kruťák a některý jeho hlášky jsou naprosto brutální, nicméně stejně zhruba 70 minut to nedokáže zabavit úplně naplno a občas to mírně nudí, ale po zjištění s čim že to maj hlavní hrdinové čest a následným cyber ozbrojením asi tak metrovejma kanonama to fakt nabere slušný obrátky a hlavně Hauerův poskok Alastair Duncan s tim svým dělem střílí po všem co se hejbe, škoda, že takovej nebyl celej film ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slabší britská opověď na Temného anděla aneb drsnej polda (co přišel o parťáka) a změkčilej polda ve smokasu na stopě krvelačného nelidského zabijáka. Jako akční horor to moc nefunguje kvůli nedostatku akce i atmosféry, ale jako buddy movie to jde. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Béčko jako řemen z Rutgerovy útočné brokovnice, odehrávající se v Londýně za časů, kdy na místní burze rapidně stoupaly ceny akcií deratizačních firem a továren na gumáky. Strojeně drsné, neskonale naivní, s akčními scénami pochybné hodnoty a tunami klišé (kdo mi najde z daného období film, v němž je policejní šéf vyrovnaný, klidným hlasem hovořící zen-buddhista, co v návalu rozhořčení použije maximálně slova jako zlotřilec či ničema, má u mě bod a neskonalou úctu). Ztracené body vrací nejen interakce mezi glykemikem Hauerem a jeho rezervovaným parťákem, který pod tíhou okolností přejde ze slabého čínského čaje a den starého rohlíku na nervy obalující cukrové speciality, ale i třeba na žánr neobvyklé zařazení písně Nights in white satin. Mimochodem, celé to byl stejně nesmysl a totální sci-fi. Ne že bych nevěřil na třímetrové zrůdy, co přijímají lidskou DNA a strkají vyrvaná srdce do ledniček, ale jak mohlo globální oteplování přinést takovou pohromu, když podle pana profesora neexistuje..? Prostě nonsens a od Maylama falešné větičky.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný sci-fi film film s prvkami krimi. Má zaujímavý príbeh o najlepšom policajtovi pátrajúcom po brutálnom vrahovi, ktorý svojim obetiam berie srdcia a na svedomí má aj jeho partnera. S novým partnerom si vôbec nerozumie, ale nájdu si k sebe cestu a zistia, že ich protivníkom nie je človek. Spracovanie sa mi páči, síce dejovo tu nič neprekvapí a všetko ide podľa očakávania, ale film je celý čas príjemne zábavný, mierne napínavý a navyše má zaujímavú atmosféru Londýna blízkej budúcnosti, ked´ globálne otepľovanie spôsobilo zvýšenie vodnej hladiny. Čo sa týka akcie, tak tu sa toho moc hodnotiť nedá, kedže je presne v kriminálnom štýle. To znamená, že postavy majú často vytiahnuté zbrane, ale vystrelia len málokedy a navyše kvôli typu a množstvu protivníka samozrejme k zásahu moc nedochádza. Dobre je tu vyriešený záporák, celý čas ho nevidno ani na okamih, ukáže sa až v závere, ale ani vtedy nie úplne. Herecké obsadenie sa mi páči, Rutger Hauer tu má možno svoju najlepšiu úlohu, dobre ho dopĺňa jeho partner, ale nesklamú ani vedľajšie postavy. A poteší aj dostatok výborných hlášok a dialógov, ktoré dobre pobavia. Réžia je tu správne béčková, čo sa sem skvelo hodí a spokojný som aj s technickou stránkou. Zlomok sekundy spĺňa presne to, čo sa aj od neho dá čakať, je to príjemné béčko v štýle osemdesiatych rokov, ktoré najviac pripomenie Lundgrenovho Temného anjela. 73% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Luxusní béčko plné hlášek a litrů krve. Ponurá budoucnost roku 2008, kdy se vlivem globálního oteplování Temže rozlila po celém Londýně je zneklidňující i teď po Brexitu. Ve městě řádí psychotický (nebo psychopatický?) zabiják co žere šlapkám srdce. Po krku mu jde drsný policajt Rutger Hauer, který se po jejich poslední konfrontaci zbláznil a jeho nový parťák študovanej z Oxfordu. Nadhled, překvapivě podvratné zvraty, záměrné přehrávání a skvělé nelogické bonmoty povyšují Zlomek sekundy na kultovní dílo, které neprávem zapadlo. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dosť okatá vyrádačka dvojky Predátora, ale Hauerovi to s minigunom náramne sluší! Špinavá atmosféra Londýna, to vyťahuje na 65% (dnes bez nostalgie). ()

sud 

všechny recenze uživatele

Parádní sci-fi béčko s lahůdkově temnou atmosférou, drsnými hláškami a vynikajícím Rutgerem Hauerem (asi poslední film, kde byl skutečně ve formě). Trochu pozapomenutá klasika. 75%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Bomba překvapení, nevěděla jsem o tom filmu vůbec nic a vyklubala se z toho super zábavná ujetá řežba. Styling Londýna ve chmurný budoucnosti mi připomínal Blade Runnera, samá tma a neony a nápisy, Hauer hraje totálního pošuka, ale v kombinaci s Alastairem Duncanem alias jeho slušňáckým novým poskokem tvoří neuvěřitelně vtipnou dvojku. Je to teda hlavně zásluha Duncana, má komediální talent, třeba jak v pitevně vybafne na borce, míří mu pistolí na kebuli a vyhrkne: "Ani hnout. Co to jíš?" načeš borcoj vypadne z huby sendvič, to jsem se řezala smíchy. Nebo když Harleymu rozstřílí kuchyň kvůli kryse, paráda. Navíc jejich protivník je umě pod rouškou tajemna, ukážou z něj téměř prd až do konce a mordy jsou řádně krvavý. Je úplně fuk, že je to celkem dost přeprsklý, právě proto je to taková zábava. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Rutger Hauer ako drsný policajt v boji proti neznámemu votrelcovi. Pre mňa jeho najlepší film. ,, A co teď: Teď si dem po tý velký zbrane. ´´ ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Už je to nesmierne dávno, čo som videl tento “polo komediálny horor”. Odstúpom času podaktoré scény pôsobia naozaj “vtipne”, no Ja som sa tak či onak bavil. Gore je nádherné, akurát že ho mohlo byť trošku viac, artmosféra zas vďaka všetkej tej špine v kombinacii s potkanmi a háveďou okolo, dostatočne umocnená v uveriteľný “post-apo” svet. Rozmýšľam nad štvrtou, a možno ju aj dám .. ()

Reklama

Reklama