Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Béčko jako řemen z Rutgerovy útočné brokovnice, odehrávající se v Londýně za časů, kdy na místní burze rapidně stoupaly ceny akcií deratizačních firem a továren na gumáky. Strojeně drsné, neskonale naivní, s akčními scénami pochybné hodnoty a tunami klišé (kdo mi najde z daného období film, v němž je policejní šéf vyrovnaný, klidným hlasem hovořící zen-buddhista, co v návalu rozhořčení použije maximálně slova jako zlotřilec či ničema, má u mě bod a neskonalou úctu). Ztracené body vrací nejen interakce mezi glykemikem Hauerem a jeho rezervovaným parťákem, který pod tíhou okolností přejde ze slabého čínského čaje a den starého rohlíku na nervy obalující cukrové speciality, ale i třeba na žánr neobvyklé zařazení písně Nights in white satin. Mimochodem, celé to byl stejně nesmysl a totální sci-fi. Ne že bych nevěřil na třímetrové zrůdy, co přijímají lidskou DNA a strkají vyrvaná srdce do ledniček, ale jak mohlo globální oteplování přinést takovou pohromu, když podle pana profesora neexistuje..? Prostě nonsens a od Maylama falešné větičky.. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Levná sci-fi klasika přelomu 80. a 90. let, která je přes svou vizuální skromnost vybavena docela solidním akčním příběhem. Vzpomínám na doby, kdy nás tento film děsil z pásků VHS kazet, čemuž se dnes můžete pousmát. Přesto se zamýšlím, jestli právě Zlomek sekundy nebyl kostičkou v základu pyramidy mého budoucího filmového vkusu v oblasti tohoto žánru. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

V lehce postapokalyptickém Londýně (normální špinavé zapadlé uličky v Londýně, akorát je všude půl metru vody) umírají lidé brutálním způsobem rukama nevysvětlitelně nepolapitelného sériového vraha, a mezi oběti se zařadí i parťák drsného poldy Rutgera Hauera, takže na další hodinu a půl brakové zábavy je vystaráno - stane se z něj prvotřídní magor nadopovaný touhou po pomstě, doutníky a čokoládou, a v jeho neurvalé krasojízdě ho nezastaví ani typicky nasraný šéf, ani jeho nový Dušínovský parťák, ani jakkoli smysl dávající normální realita. Jak vezme do ruky obří rotační brokovnici, všem může být jasné jak to s tím srdce požírajícím hajzlem dopadne. Britové si tady natočili svého Dark Angela - jen mají toho sympaťáka Hauera místo hranatého Lundgrena, a jedou ještě o něco větší camp. Nadšení autorům nechybělo, no schopnosti už trochu ano, takže tenhle pokus o skloubení dost vážné hororové akce s až parodickou buddy movie nefunguje nijak zázračně. Ale jako blbé béčko je velice zábavný. 6/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Už je to nesmierne dávno, čo som videl tento “polo komediálny horor”. Odstúpom času podaktoré scény pôsobia naozaj “vtipne”, no Ja som sa tak či onak bavil. Gore je nádherné, akurát že ho mohlo byť trošku viac, artmosféra zas vďaka všetkej tej špine v kombinacii s potkanmi a háveďou okolo, dostatočne umocnená v uveriteľný “post-apo” svet. Rozmýšľam nad štvrtou, a možno ju aj dám .. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Mysteriózna detektívka s prvkami hororu. Beriem, že téma je celkom fajn, ale to spracovanie je slabota. Človek si pri tomto žánri zvykol na istú kvalitu, ale tu ju Briti nevedia zabezpečiť, preto pôsobí spracovanie rozpačito. Prvá polka filmu je čisto iba detektívka bez nejakých zaujímavejších momentov. Keď sa na scéne objavuje monštrum, začína to mať grády, dokonca zavadíme aj o stopové prkvy kvalitnejšej atmosféry. Autori sa snažili aj o nejaké tie hlášky či efekty, ale nepodarilo sa im to. Ešteže sa to Hauerovi darí ťahať. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama