Reklama

Reklama

Neonový býk

  • Brazílie Boi neon (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pohledný kovboj Iremar, tanečnice Galega a její malá dcera Cacá žijí v divokém a smyslném světě brazilského rodea. Domovem provizorní rodiny je náklaďák, ve kterém převážejí býky na další štace. Životy lidí a zvířat se na brazilském venkově prolínají v živočišné směsi vášně a naděje. Skrz prach a pot tvrdé práce probleskují sny o budoucnosti, barevné a zářivé jako mytický Neonový býk. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (21)

Numinek odpad!

všechny recenze uživatele

Nerada dávám odpad, protože každý film si zaslouží alespoň něco už za tu práci, co do toho všichni dali.. jenže tohle bylo vážně hrozný. Pár "kontroverzních" scén co v tom bylo mi připadalo jen jako zoufalý pokus dělat se něčím originálním a šokujícím. Scény byly tak dlouhý a nudný, že jsem se několikrát koukla na hodinky, ačkoliv to v kině normálně nedělám. Nechápu proč byl tenhle film natočený a co dělal ve Varech. Uf. Howgh. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Bezčasí na brazilském venkově. Výborně vykreslená atmosféra života jednotlivých postav, které však postrádají hloubku a celý film plyne bez hlavního protagonisty a s minimem dialogů. Dokumentaristický styl vyprávění se zde nezapře a to především při záběrech skotu a "pozorování" všednosti dnů brazilských kovbojů. Tento snímek sice neoplývá nějakým posunem dopředu či vrcholícím dějem, nejde tu o postavy, ale o život, který žijí a film ho dokáže velmi dobře prezentovat v celé své nudnosti a nezájmu o jakoukoli změnu i přes jasné sny a touhy všech charakterů. Vizuální stránka je velmi opojná, každý záběr má něco do sebe a tento zajímavý barevný styl dopomáhá se po celou stopáž nezačít nudit. Občas se objeví nějaká více či méně znepokojivá scéna, ale není to nic, na co by průměrný festivalový divák jako já, nebyl zvyklý. Nejedná se o film, který by člověk musel vidět, ale na druhou stranu snímek stojí na vlastních nohách a dokáže svým tématem zaujmout. Můj první celovečerní brazilský film a nejspíš ne poslední. 6.5/10 ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Nechápu ten hype kolem, tohle je typická festivalová jakože umělecká nuda. Film rezignuje na příběhovou kostru, místo toho nám prezentuje sled nesouvisejících scének jakože ze života, víceméně o ničem a s nezajímavými hrdiny. Odhaduji, že většině zůstanou v hlavě tři momenty: brazilská depilace, jak honili koně, a dlouhá sexuální scéna. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemám tyhle filmy moc rád. Oni se vlastně nesnaží o nic víc, než zachytit zajímavé lidské osudy, nebo zajímavý druh života jako takového. To se zde daří, ale mně ten film prostě nic nedává. Je to dobré, je to překvapivě velmi kvalitně natočené, ale z tohohle filmu mi v hlavě zůstane málo, i když ta finální erotická scéna byla povedená. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Po většinu této koprodukce se popostrkují býci a dělá reklama na rodeo. Připadal jsem si při sledování jako býk, který je vláčen z místa A na místo B. Postavy jsou genderové stereotypy. Na druhou stranu zde jsou expresionistické barvy a grafická smyslnost. a je to sexuálně provokativní. Režisér má nepředsudečnou sympatii pro lidi, kteří žijí na nejzazších okrajích společnosti. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama