Reklama

Reklama

Haunted

(seriál)
Horor / Reality-TV
Česko / USA, (2018–2021), 7 h 37 min (Minutáž: 20–35 min)

Režie:

Jan Pavlacký

Scénář:

Jan Pavlacký

Kamera:

Marek Dvořák

Hudba:

Raney Shockne

Hrají:

Mario Straka, Kamila Trnková, Erika Guntherová, Samuel Neduha, Oskar Hes, Benedikt Kobylka, Michael Pitthan, Shaun Welles, Ivan Duchoň, Vojtěch Filip (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Skuteční lidé ve společnosti svých přátel a příbuzných vyprávějí děsivé opravdové příběhy ze své minulosti, které doplňují hrané rekonstrukce, z nichž mrazí. (Netflix)

Recenze (24)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nedôveryhodní stupídni herci, ktorým ich srdcervúci príbeh neuverí ani 5 ročné dieťa. A vlastne ani 5-ročné dieťa sa na tomto nevystraší. Ešte prvé dva diely s duchmi mali aspoň niečo, že možno žiaci na prvom stupni základky by pociťovali nejaké mrazenie, ale dospelému tento seriál nemá čo dať. Jedine, že by sa chcel poriadne zasmiať. Pretože také "skutočné" príbehy vymyslí len málokto. Napríklad v šiestej časti prvej série príde mladík a ako DARČEK venuje svojej priateľke náhrobný kameň. Skoro mi brucho roztrhlo od rehotu. A ešte mu tam ona povie, či to myslí vážne a on jej ako galantný gentleman odpovie: "Go fuck yourself!". No proste k popukaniu. Ale to asi nebolo zámerom, či? ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Jako první český krok na Netflix - velký přešlap. Nezvládnutý scénář kopírující dějové linky z celovečerních filmů doplněný kompletně stupidními scénami "skutečných" aktérů. Nepomůže tomu ani 20minutová stopáž. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery! Na Haunted mě především lákal původ. Přeci jen vidět na Netflixu seriál z české produkce je docela zajímavý milník. Nicméně už samo hodnocení napovídá, že to asi nebude žádná sláva. A není. Haunted místy funguje v jednotlivých scénách, které k mému překvapení často působí jak z béčkového amerického hororu. První dvě epizody po této stránce fungují velmi, ale nutno dodat, že nejsou ani tak děsivé, jako spíš velmi depresivní. Pak tam je díl s Eliškou Křenkovou, který sice nevyděsí, ale je tam Eliška Křenková ve vaně a fajne bábuk cosplayující Dartha Maula. Poté už to jde z kopce a vrcholí to "únosovou" epizodou, která by možná byla cool v první polovině 90. let, kdy frčelo Věřte nevěřte (a tohle by se dalo říci i o seriálu jako celku), ale v roce 2018 je to lol. Sice mě donutila zavzpomínat si na děsivé večery s Mulderem a Scullyovou, ale kristepane, v téhle epizodě nebylo ABSOLUTNĚ nic originálního - ani slovo "klišé" to pořádně nevystihuje, nulová snaha o nějakou autorskou invenci. A duch znásilňovač bažící po teence v proklatě průhledném tílku ve finální epizodě pobavil a krásně zahnal prvotní depku. Jinak ale nene, tohle se moc nepovedlo. Jediná opravdová zábava je sledovat hysterické amíky na IMDB, jak se dohadují, jestli jsou to skutečné příběhy nebo ne. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Keď Netflix točí mimo US, môže z toho vzniknúť v Nemecku famózny Dark alebo v Česku natočený otrasný Haunted ... ach jo, a to som sa svojhočasu nevedel dočkať až Netflix niečo začne točiť aj v našich končinách. / CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o velmi podprůměrný seriálový počin, ale vzhledem k tomu, že povídek je jen 6 a trvají cca 25 minut, dá se to úplně vklidu zkouknout. Dialogy působí obšas uměle a herecky to taky není žádná třešnička, takže nic, co bych sice doporučila dál, ale jakýsi pokus o temnou atmosféru tam vidím. Některé příběhy mě i bavily, aniž bych teda věřila tomu, že je to dle skutečné události. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Auvajs! Velmi těžko se mi tento český netflixový počin hodnotí... Naděje na zajímavou podívanou vám zmizí hned po úvodních minutách prvního dílu, kde kruh podivných, rádoby herců s ještě podivnějším scénářem, se bude snažit hrát na city opírající se o jedno velké, duchařské klišé. Rozhodně celé sérii nejvíce scházela originalita. Skoro každý příběh začínal klepáním strašícího tělesa na dveře s následnými trapnými pokusy alespoň trochu vylekat. Celkově děje byly jak přes kopírák, k tomu ani moc nejde vypíchnout herecké výkony spojené s dialogy. Takový dialog Janka Gregora s přítelkyní v posledním díle, který zakončí větou "Go f*ck yourself" poté, co jí přinese jako dárek náhrobní kámen, mluví za vše. Hraní si na reálné vyprávění postav rozhodně mělo větší potenciál, který se tady ani z daleka nenaplnil, jaká škoda! Tvůrci se snažili navozovat temnou atmosféru, což se občas dařilo, a spolu s dobrým vizuálem a kamerou to nebyl zas takový propadák. Rozhodně by měl každý fanoušek hororů dát tomuto českému dílu šanci, protože si myslím, že tuzemskou stopu v Netflixu po tomhle asi dlouho neuvidíme. 40%. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Po novej tretiej serií som si spravil názor na tento "český" počin. Nebolo to až tak zlé, no príbehy mohli byť spracované lepšie. To preskakovanie scén na hercov sa mi vôbec nepozdávali. Aj keď tá dlžka epizód sa dala prežiť dôstojne. 2* ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Ťažko dopozerané tri diely. Zvlášť ten prvý - mala som sto chutí dať po hube tej čúze (je mi ľúto, že mala ťažký život, ale to aj mnohí iní a vedia si zachovať ľudskosť), ktorá nezavolala políciu aj s tým svojím prehúlencom, keď našla za stenou miesto možného mučenia a vraždy. Ďalšia vec je, že prišli z nejakého marihuanového poľa, takže by mali nasraté v hlave kdekoľvek na svete, nie iba v nejakej drevenici. A už vôbec nechápem, ako tam vyplakávala pred skupinkou rovnako mentálne nestabilných jedincov, že akože je obeť. Ďalšie diely už ani nemienim komentovať. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem omylem začala druhou řadou a po prvním díle říkám, že je to to nejbéčkovatější béčko. Se úplně bojím druhého dílu 😂 Fain vědět, že za tím stojí Češi 😂 - nezklamali. ()

Patuse 

všechny recenze uživatele

Německo má díky Netflixu brilantní, dějově propracovaný, neotřelý a 80-tkově evropsky! laděný skvost Dark Česko má díky Netflixu tohle... asi tak přes deset až 15 let starý "wow" formát pro vyprávění příběhů s podkresem naprosto přepálených! hraných rekonstrukcí - češi už vážně umějí jen dobové filmy, naše pojetí příběhů... ach jo, chce se mi brečet... ()

Andrew94 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek žánru hororu jsem se i přes zdejší ne příliš pozitivní hodnocení rozhodl dát české tvorbě na Netflixu šanci. Obzvlášť pak když jsou epizody krátké a hraje v nich několik známých českých tváří jako např. představitelka tiché Venduly z Rafťáků nebo Mázlova dcera v Ordinaci (v hercích zmíněnou Kadeřávkovou z Kouzelníka Žita jsem navíc v epizodě, kde měla hrát, ani nezahlédl). Bohužel se mi to nevyplatilo. Potenciál měla tato minisérie velký, ale vůbec ho nevyužila. První tři epizody jsem viděl celé, u zbylých tří jsem už musel hodně přeskakovat. Pokud se někde nestala chyba na mém přijímači, tak co víc také čekat od série, kde na závěr 4. epizody přidají titulky se jmény postav a herců, kteří ovšem vystupují až v epizodě 6. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Rádoby autentické příběhy, strojeně vyprávěné před partou známých (kde jinde, než v USA), doplněné ilustračními záběry. V příbězích se až příliš často hovoří o stejných jevech: vrzání na schodech, samovolné otvírání a zavírání dveří... Úplně nechápu, co bylo záměrem autorů - není to ani reálné, ani mysteriózní horor... nijaké. ()

stanyko odpad!

všechny recenze uživatele

Mal som co robit aby som dopozeral jednu cast, cez druhu udelujem tomuto pocinu hodnotenie.Toto by mozno fungovalo v 90tych rokoch ale dnes ani nahodou. Tie kecy, ksichtenie akoze skutocnych ucastnikov su absurdne. ()

Ajfist 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to dívat.Jen je zajímavé jak tady někteří "odborníci" tento počin hodnotí odpadem a takové sračce jako jsou Pokémoni dají 4 hvězdy. ()

Oxiduji 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si pustila první díl, první série...napřed jsem si myslela, že ten kýbl sádla s kamenným ksichtem na gauči bude zajišťovat to strašání... ukázalo se, že ne. Chvíli jsem poslouchala kňourajícího pokakánka, shlédla ostatní věrnou suitu...a vypnula to. Jestliže mě něco dokáže takhle znechutit během pár minut, šanci tomu prostě nedám. Odpad jsem neodklikla, to by nebylo fér, to je pro sračky, kterými si nechám ukrojit aspoň 20 minut života. ()

Reklama

Reklama