Reklama

Reklama

Už od Francouzské revoluce vlastní rodina Maréchalových ty nejúspěšnější vinice v Burgundsku. V poslední době si však na sebe vinice nedokáže vydělat, neboť jejího současného majitele Françoise Maréchala výroba vína už ani trochu nezajímá. Jeho syn Charles před několika lety opustil rodný kraj, aby se stal úspěšným kritikem vín v Paříži. Protože však jeho otci nyní hrozí bankrot, Charles se vrací do Burgundska, aby rodinný podnik převzal a postaral se o jeho úspěšné pokračování. Rozhodne se vrátit k tradičním metodám výroby vína, neboť je přesvědčen, že se mu podaří uspět tam, kde jeho otec pohořel. Počasí mu však nehraje do karet a Charles si brzy uvědomí, že uživit se pěstováním vína je mnohem těžší než ho koštovat. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (8)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

jednoduchý příběh ale má své kouzlo.Klidný děj z prostředí v kterém se dědí z generace na generaci. Sem tam to v té linii někdy zaskřípe ale takový je život.Krásné záběry přírody ,detaily ,interiéry rodových sídel .Nešlo si nevšimnout i onošených kostýmů a reálně upracované ruce herců.Záběr lásky mezi tanky ale s vínem měl své specifické kouzlo okamžiku.Skvělá kamera i dabing .Vyhledávám francouzskou tvorbu .Knihy i filmy ty obzvlášť s klasickými francouzskými herci!.Mě osobně tenhle film, v tom počasí kdy je venku pošmourno, velmi potěšil na duši. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo za niečo stálo, bola tá búrka čo tomu "odborníkovi" postŕhala tie plachty z vinohradu.Ináč nuda až na povalu.... ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Veľmi priemerný film o „láske k vínu“. K tomu akože romantická vlna, ktorá však slúži ako „sladidlo“ a je umiestnená do starých známych šablónok. Čakal som serióznejšie scény o výrobe vína ako aj presvedčivejšie herecké výkony (a mierne lepší scenár). Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem slyšel, že francouzský víno nemůže být špatný. Postupem času jsem se naučil, že to není pravda. A teď už i vím, proč. O vinařství tam vědí hovno, hrozny šlapou nohama a nesklízejí podle zralosti, ale když začne sklízet někdo v okolí... Sladkobolná sračka plná žánrových a vypravěčských klišé. Zachránit to mohly jedině pěkné ženy, ale Laura Smet to fakt už není, Taglioni je už bohužel za zenitem a původní Charliho holka Stéphane Caillard se rychle vytratila. HBO uvádí další průměrnou nudnou cukrkandlovku pro cílovou věrnou skupinu. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Po filme Víno nás spojuje , ďalší francúzsky film s tematikou vína a vinohradníctva. Téma podobná, herci zaujímaví. Naozaj platí myšlienka, súvisiaca s rodinnou súdržnosťou. "DORÁBAŤ VÍNO MA ZMYSEL, LEN KEĎ JE RODINA, PRE JEDNÉHO TO AŽ TAKÝ VÝZNAM NEMÁ ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama