Reklama

Reklama

Evelyn

(festivalový název)
  • Velká Británie Evelyn
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtrnáct let poté, co se Evelyn rozhodl spáchat sebevraždu, vyrážejí jeho nejbližší na společnou výpravu do hor. Prolomit mlčení a o celé situaci si konečně otevřeně promluvit. Dokumentarista Orlando von Einsiedel, obvykle zachycující konflikty v Kongu či Sýrii, se rozhodl zaznamenat velmi osobní téma: vyrovnání se s bratrovou smrtí. Během cesty britskou přírodou, kde se cítil Evelyn jako doma, zaznamenává hovory členů rodiny a nejbližších přátel. Jak se postupně mění ubíhající krajina, mění se i emoce všech zúčastněných, od úsměvného vzpomínání na společné chvíle až po usedavý pláč a sebeobviňování. Jak dopadne pokus o hlubší pochopení a vzájemné smíření? (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

Psice 

všechny recenze uživatele

Téma sebevraždy se rozhodl otevřít sám režisér a šel s kůží na trh – tentokrát to tedy nebyl on, kdo stál „za kamerou“, ale spolu se svou rodinou stanul na opačné straně. A v přenesém smyslu je dokument právě o těch, kteří zůstali na druhé (opačné) straně – je o pozůstalých. O těch, které opustil milovaný člověk, protože už neunesl tíhu života. Dokument primárně nepátrá po příčině sebevraždy, ale zachycuje proces, ve kterém se rozmotává klubko rodinného traumatu. A celý tento bolestný a očistný proces se odehrává na společné rodinné pouti krajinou. Je to film o lásce k druhému člověku, hledání lidskosti, vzájemnosti a odpuštění – druhým i sobě. Pozastavení se nad křehkostí života. Škode jen, že se dokument nezabýval tematikou sebevraždy u lidí, kteří nemají stigma „duševně nemocný“. ()

Galerie (5)

Související novinky

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

Britské nezávislé filmové ceny ovládla Favoritka

03.12.2018

Černohumorné kostýmní drama Favoritka od režiséra Yorgose Lanthimose (Humr, Zabití posvátného jelena) ovládlo letošní ročník Britských nezávislých filmových cen. Snímek zvítězil v rekordním počtu… (více)

Reklama

Reklama