Reklama

Reklama

Avenue 5

(seriál)
  • USA Avenue 5
Trailer
USA, (2020–2022), 7 h 55 min (Minutáž: 27–29 min)

Tvůrci:

Armando Iannucci

Hudba:

Adem Ilhan

Hrají:

Hugh Laurie, Suzy Nakamura, Josh Gad, Zach Woods, Lenora Crichlow, Nikki Amuka-Bird, Rebecca Front, Jung Sun den Hollander, Himesh Patel, Kyle Bornheimer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Komedie Avenue 5 od tvůrce, scénáristy a výkonného producenta Armanda Iannucciho, který se podepsal pod komedií Viceprezident(ka), se zabývá vesmírnou turistikou a je zasazena do čtyřicet let vzdálené budoucnosti, kdy sluneční soustava leží každému u nohou. Hugh Laurie ztvárňuje hlavní roli Ryana Clarka, kapitána vesmírné výletní lodi Avenue 5. Zdvořilý, navenek sebejistý, vyrovnaný a sympatický, Ryan je zkrátka muž, na něhož se v každé krizi můžete spolehnout. Josh Gad hraje Hermana Judda, miliardáře stojícího nejen za Avenue 5, nýbrž i za celým impériem Judd zahrnujícím hotely, fitness kluby a vesmírný turismus. Zach Woods se představuje v roli Matta Spencera, vedoucího oddělení vztahů se zákazníky. Nikki Amuka-Birdová je Rav Mulcairová, vedoucí Juddova střediska vesmírných letů na Zemi. Rebecca Frontová ztělesňuje rozenou vůdkyni Karen Kellyovou, která cestuje lodí Avenue 5 načerno, neboť zneužila nepřenosnou jízdenku své sestry. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (47)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

No...musím říct, že Avenue 5 není vůbec špatný, jak se tu tváří. Naopak. Hugh Laurie tu krásně podporuje břitký britský humor a Josh Gad pro změnu naráží na americkou hloupost. Tyto dva druhy humoru se tu kombinují a vytváří tak, na jednu stranu, jednoduchou zábavu, ale na stranu druhou z toho je cítít trošku ten Červený trpaslík. Ale nebojte, jen trošku...aby mě tu někdo náhodou neukřižoval. Nicméně musím dát za pravdu i uživateli cinefob. Opravdu jsem byl velice příjemně překvapen. Podobný seriál mi na tomto světě poslední dobou docela chyběl... ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Nápad brilantní, dialogy a postavy už méně. Naštěstí se dá na tento prapodivný scifi humor zvyknout. Nejstrašidelnější je fakt, že tato jakoby komedie, je ve výsledku jen jasnou sondou do duše prehistorického hlupáčka, který stojí na prahu nové éry. Zkrátka jak říká klasik "vezeme děti na parním stroji do virtuální reality." Věřím, že další řadu bude o stupeň lepší. pokud ano, budu shovívavější. ()

Reklama

Ricci 

všechny recenze uživatele

Jestli to měla být přehlídka americké stupidity a vzorových dialogů průměrného američana, asi jo, proč ne. Ale pokud to mělo být vtipné, tak asi jen pro populaci za velkou louží, chybí tomu jedna základní ingredience, a to VTIP. Hugh Laurie je vynikající, ale zde s výběrem scénáře asi trochu šlápl mimo. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Stále nechápu, proč se od každého komediálního seriálu na vesmírné lodi čeká, že to bude nový Červený trpaslík? Ano, je tam loď a humor je často o lidské blbosti, ale to je tak všechno. Já se u tohoto hodně bavil. Některé postavy jsou vcelku otravné, ale skvěle doplňují tu všeobecnou kritiku rekreační turistiky a jak lze jednoduše lidi ovládat. Scéna, kdy se vystřelovali z airlocku byla naprosto kouzelná. Určitě to není ztráta času. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Za mě spíš zklamání. Po náležíté zimní masírce, jaká že to událost se na nás od HBO nepovalí, přišel Ianucci (skvělá Smrt Stalina) jen s průměrným komediálním dramatem v netradičním prostředí. Tak nějak nevím co vypíchnout, pár dílů (nápadů) sice fain - prstenec z výkalů atd, ale ve finále to je jen dost promrhané skvělé obsazení (parádní Woods!) 5/10 ()

Galerie (237)

Související novinky

Vesmírná komedie s Hugh Lauriem má zelenou

Vesmírná komedie s Hugh Lauriem má zelenou

23.04.2019

Nová vesmírná komedie Avenue 5 od oceňovaného režiséra a scenáristy Armanda Iannucciho (Viceprezident(ka), Ztratili jsme Stalina) dostala od HBO oficiální objednávku na první řadu. Děj seriálu se… (více)

Reklama

Reklama