Reklama

Reklama

Kdo přežije - David vs. Goliath

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2018

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Mike White, John Hennigan

Obsahy(1)

Fenomén Kdo přežije se ve své 37. řadě již popáté vrací na na ostrovy Mamanuca. Nabízí nám tvrdé soutěže, drsné počasí a dalších 20 nových soutěžících rozdělených na kmeny David a Goliáš. V prvním jsou lidé, kteří překonávají nepřízeň osudu a v životě nedostali nic zadarmo. Proti nim stojí ti, kteří naopak dokáží využít svého zázemí a svých výhod, díky kterým umí rozdrtit své soupeře. Kdo z téhle skupinky přelstí, přehraje a přežije všechny ostatní a získá milion dolarů? (Zix.)

(více)

Recenze (30)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímaví hráči bohužel velice náhle skončili v píči, což mě zarmoutilo, a tak holt musela do hry velice brzy přijít pevná ruka produkce, která nám v každém díle připravovala nějaké to překvápko a emoce. Naštěstí bylo v každém momentu komu fandit, protože až na gorilu horskou a tu ubrečenou píču, bylo obsazení veskrze sympatické. S vítězem jsem byl spokojený. Dokonce jsem měl pocit, že se v závěru sešla docela zajímavá trojice, ve které si každý své místo alespoň malinko zasloužil. Trošku mě sralo, že chtěli tvůrci tuto sérii natolik ozvláštnit, že do ní nacpali milion imunit a dokonce i sračky typu "rušička" imunity, aby se na kmenové radě stalo zase něco úplně nového. Zpočátku mě tato série bavila velmi, ke konci už těžce lapala po dechu. Slabší tři kousky. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery Nezaujatým pohledem kol a kolem výborná řada, která se může pyšnit silným castem, (co do prostoru) vyrovnaným editem a relativně nepředvídatelným vývojem. Pohledem zaujatým je to ale docela jiná písnička. Po všech těch podrazech (ze strany produkce, nikoliv herních blindsidech) z posledních let už nejsem (dost možná paranoidně, to nepopírám) schopný věřit Survivoru ani nos mezi očima, natož pak to, že jakákoliv z přehršle tajných imunit byla nalezená náhodou, a nejsem ani daleko od toho věřit, že i všechny soutěže jsou totální švindl (viklající se sloup ve final 5 challengi? wtf?). Výsledkem je tak skeptických 71%. Vítěz: 3* - z final 6 asi nejočividnější a nejmíň zajímavý možný. Herně potom s výrazně menším počtem zásluh, než jak se sezóna tváří, v podstatě s jedním debaklem za druhým. Další vítěz s osobním příběhem, cca jedním strategickým tahem (úspěšně provedeným) a naštěstí alespoň vcelku sympatickou osobností. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

spoilery: Řada dokonale odpovídající třem hvězdám a Probstovu lepšímu průměru. Čtvrtou hvězdu dávám výhradně za zábavnost různorodých charakterů hráčů. Každý jeden hráč byl tak brutální stereotyp toho, co měl reprezentovat, až to chvílemi hraničilo s psanou karikaturou. Přesto právě tato bizarnost "postav" přinesla prvoplánovou zábavu. Casting se tedy ojediněle povedl a Probst našel asi tak... no ve výsledku vlastně jen 2 nové hráče, které bude moci v budoucnu vytěžovat v deseti různých rádoby All Stars řadách (Christian, Davie, pokud by nevyhrál tak i Nick). Po herní stránce (tu ve dvou větách solidně shrnul Djoker) to opět nijak nenadchlo a vypadnutí i při zahrání tajné imunity považuji za největší fail, který kdy Probst v pravidlech hry předvedl. Osobně mě za celou řadu nepřinutila jediná epizoda k tomu, abych to alespoň elementárně prožíval, místo abych to již tradičně požíval a favorita jsem si tedy za celou řadu nenašel. Snad jen ocenil vítěze jako zasloužilého, rád se po dlouhé době podíval na veterána The Amazing Race a upřímně se bavil vždy, kdy přišla ke slovu Angelina, která oplývá nejlepším ksichtíčkem (to je lichotka), který jsem za deset let v soutěži viděl, ale to je asi vše, čím působila sympaticky. 70 % ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Chcípáci proti dementům, to je výzva. Kmen Davidů byl obsazen skvěle. Christian by z fleku opravdu mohl hrát v TBBT. Emoční troska Gabby je materiál rovnou do léčebny. Pobaví i pomatená vidlačka a rádoby kmotr z kamionu. Goliášové jsou k smíchu od samého začátku. Všemu velí nejhorší řídící pracovník v dějinách planety Země, v těsném závěsu lidský odpad v podání vegetariánky, která nepochopila, že je třeba omezit i cukry. Docela mě bavila Alison, protože vnutila všem kolem, že je hrozba a to si zaslouží respekt. Závěrečné debatování znovu nepřineslo nic nového, jen se opakují kecy o tvrdé hře a velkých tazích, i když žádné samozřejmě neproběhly. Nastal pouze klasický bordel v podobě záplavy imunit a výhod. Naštěstí nenechali vyhrát scenáristu z Hollywoodu, to už by zřejmě bylo i na Probsta moc. Favorit: nikdo, Oblíbenci: Christian, Nick, Kara. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po delší době soutěžící, kteří nejsou úplně sterilní. Jediné co to kazí je formát, ve kterém se Probst snaží šokovat a mění věci, které po několik let úspěšně fungovaly. Vypadnout se správně použitou skrytou imunitou je totiž hodně smutné. Divácky se asi může jednat o atraktivní akt, ale z hlediska daných pravidel hry to úplně košér není. Na můj vkus je těch imunit pořád docela hodně a jejich hledání je čím dál větší trapas. Posledních několik řad jsem do konce neviděl. Nicméně pokud se nepletu, tohle je jedna z mála, kde se podařilo využít dokonale všechny možné výhody a to ještě v jedné kmenové radě. David vs. Goliath rozhodně nepatří mezi řady s předvídatelným průběhem. Postavy u moci se stále mění a vzhledem k charakteru jednotlivých soutěžících lze jen těžko předpokládat kdo s kým půjde. Jinak tedy k soutěžícím. Je jich tu hned několik, které se budu minimálně týden pamatovat, což je pozitivní. Vítěz bohužel mezi nimi není. Angelina je fakt úlet, podobně smýšlející figurku, která žije ve vlastní dimenzi jsme tu už dlouho neměli. Gabby, která se psychicky hroutí i při tom, když říká jak je silná a vymýšlí velké tahy, OMG. Zbytek spíš v pozitivním, Christian a Davie mají ještě relativní potenciál. Oba za sebou nechali pěkný příběh bez zbytečné hořkosti. Přestože docela dobré, příští řadu pravděpodobně zase vynechám. Mám spíš než pocit radost pocit strašné spousty ztraceného času. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Natalie, is there any way I can have your jacket?", záhadná hrozba Alison, FTC ve které nevidíme všechny otázky a v tomto ohledu ještě horší reumion. I tak nejlepší řada za poslední roky. Ale ten oheň ve final four a přehršel imunit mě dráždí. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Davidové a Goliáši, téma, ve kterým mělo bejt víc než jasný, kdo začne mít převahu a kdo by to potenciálně měl otočit ve svůj prospěch. Cast tu byl už o něco povedenější než v předchozích asi dvou řadách. Lidi dostávali přece jenom víc prostoru, takže byla možnost se sblížit. A skoro každej byl případ sám o sobě. Černá Natalie (opravdu tam byli dvě) byla největší extrém castu. Za celou éru tam snad nikdo takhle hrozně nehrál. Ale po sloučení byl každej něčím specifickej a bavil mě. Carl, Davie, Gabby, Christian, Angela, Alison, Mike. Ale zároveň nikdo nehrál tak dokonalou hru, aby byl v mejch očích favorit. Co se týče proměny, tak o Christianovi neni pochyb, ale opět nebyl to Top hráč. Anulátor skrytý imunuty, to je už opravdu strop, už nemůžeš bejt v bezpečí nikdy. Jinak to začíná bejt všechno až mo přátelský, takže podrazy na kmenovkách nuda. Všíchni se obejmou, všechno dobrý, hlavně pro mě pak hlasuj v porotě. Ani v soutěžích nikdo vyloženě nedominoval, to bude tím, že chlapáky vždycky odstřihnou brzo. Pak si máš najít oblíbence. Final three, nebylo moc z čeho vybírat, a asi nejmenší zlo v uvozovkách, vyhrálo. Nikdo prostě neměl takový činy a zásluhy na vyřazování, nikdo nehrál tvrdou hru. A proto jsou z týhle sérky tak rozporuplný pocity. Aspoň že Reunion byl o něco delší. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Jakmile vypadl Christian přestalo to být zajímavé. Protože: mluvit šest hodin v jednom kuse na výzvě?! Epic. A potom to vyhraje ten, koho chtěli vyhodit hned první den? Respect. Ale pět hvězd bude moje hodnocení asi každé série. Dokud to nezruší. Což bude fakt never. ()

campix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době výborná řada, kde se podařil casting a i když moc neholduji posledním sériím ve znamení společenských experimentů, kde proti sobě po alespoǹ části stojí protikladné vrstvy společnosti, tak tady to jenom prospělo. S vítězem souhlasím, i když ve hře bylo rozhodně několik daleko výraznějších osobnosti. Vyvstává ovšem velký stín pochybností nad zvraty a nálézaním tajných imunit a jejich následným zahráním v rámci zatraktivnění látky, která jde občas až zahranu toho, co je uvěřitelné a stále více ve mě hlodá myšlenka, do jak velké míry režie zasahuje do výsledného dění. Suma sumárum po delší době zajimavá série od které by se například Robinsonův ostrov mohl učit, co se týče formátu a provedení. Pravdou však zůstává, že tady jsme po stránce financí úplně někde jinde. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: zajímavé téma série s vynikajícími lidmi, ačkoliv mi favority vyházeli jednoho po druhém. Legendární scénka s bundou, taky Carl s imunitou. Vítěz nezajímavý, ale ok. Favorité: Alison, Kara, Davie, Christian, Gabby. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler: Fandil jsem Christianovi a nechápu, co se s ním, v tom díle kdy ho vyřadili, stalo. Připadal mě odevzdaný a přehnaně sebejistý, což mě při jeho inteligenci docela překvapilo. Ale třeba je za tím něco jiného a pravdu má Tom Riddle. ()

dee.n 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě celkem luxusní řada, na což už nejsme tak zvyklí, u série 37. Nové výhody a zvraty se mi celkem líbily. Nevím, jak bych je však brala z pozice hráče. :D Hodně se mi vlastně líbilo i téma řady, a její logo a grafika. No a k tomu všemu nemůže být lepšího a vhodnějšího vítěze. Ačkoliv teda neudělal tolik zvratů a herních tahů, jak bych si představovala. Ale z TOP 3 jediná možná volba. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY..........V celkovém pohledu povedená řada. Cast ušel, ovšem bez výraznější osobnosti s charismatem. Opět nastal klasický maglajz s výhodami, imunitami, deaktivátory - bez toho už asi neumí Survivor/Probst existovat. Co mě ale poněkud naštvalo, je vítěz - nezajímavý, jeho tahy byly náhodné, občas i úplně mimo. No přece nenechají vyhrát úspěšného scénáristu že :) Od začátku mi tak nějak bylo jasné, že vyhraje David a ne Goliáš. Finálová kmenovka o ničem, chce to se vrátit k starému modelu - každý z poroty jednu otázku a finalisti odpoví. Oceňuji návrat ke klasické verzi Reunion, minule to byl trapas. Oblíbenci - Mike, Christian, Davie; Neoblíbení - Angelina, Nick, Carl, Gabby ()

Reklama

Reklama