Reklama

Reklama

VOD (1)

Marek a Gojun trénují společně, aby se Marek stala mocnou a schopnou ochránit se před Szorlokem. Gojun má ale vidění, ve kterém Szorlok Marek dostane, takže Marek žádá, aby se ukryla. Jenže Thane byl unesen Peregusem Malisterem a Marek mu pomůže jen tak, že spolu s Dagenem a Teelou vyrazí na dlouhou cestu pro jednu Malisterovu zásilku. Jako doprovod s nimi půjde Bettyla, který pro Malistera pracuje. Jde o zásilku vzácných kamenů a cesta za dodavatelem trvá několik dní. Dodavatel se navíc ukrývá v jednom dalekém nevěstinci, takže se cesta ještě o několik dní prodlouží. Když je dodavatel nalezen, informuje skupinu o tom, že důl obsadili vojáci. Marek okamžitě dojde, že je Szorlok na místě. Skupina se tedy nezdržuje a vyráží pro kameny.

Dodavatel se pokusí kameny ukrást. Skupina je nakonec rozdělena a Marek se s dodavatelem ztratí v tunelech dolu. Dvojice společně objeví moc, díky které vznikají ony vzácné kameny. Jde o další kus Darkspore. Marek musí kámen odnést Gojunovi, ale dodavatel s ním uteče. Marek si myslí, že umře v tunelech, protože se tam ztratila, ale Teela jí pošle na pomoc brouka. Marek tedy nakonec najde cestu ven a cestou najde i onen kus Darksporu. Teela a Dagen jsou mezitím zajati, ale Marek je osvobodí. Jejich společník Bettyla už dávno zemřel. Trojici ale přepadne Szorlok, a i když s ním Marek bojuje, Darkspore stejně získá. Při boji navíc umírá Teela, která se obětuje pro záchranu Thanea, Marek a Dagena. Marek získala díky obětování Teely velkou moc, což ji vyčerpalo, takže se o ni Dagen musí postarat. Domů se dostanou právě včas, aby zachránili Thanea před jistou smrtí. Thane nese smrt Teely špatně a chce se Szorlokovi pomstít. Teela a Thane se totiž před únosem Thanea dali dohromady, Teela dala přednost Thaneovi před svojí bohyní. Marek bude dál trénovat s Gojunem, který si je jistý tím, že se Szorlokovi nikdy nepodaří najít poslední kus Darksporu. On a Marek prý Szorloka zastaví. Marek a Dagen se v tomto díle políbili, ale Marek s ním prý být nemůže, i když by si to přála. Dagen by si to přál moc. (TV Prima)

(více)

Recenze (12)

JohnyRicPic 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně má tato série stoupavou tendenci. Příběh trochu potemněl, což vidím jako velké plus. Oproti předchozím dílům se opět zvýšila kvalita některých vizuálních efektů. Dále si cením hudebního doprovodu, v němž byla vyeliminována, pro mě, celkem nepříjemná elektrická kytara. Každopádně i v tomto díle se dalo narazit, v nejmenované scéně, na jeden nepříjemný motiv, který mi zkrátka vůbec nesedl. Co jsem zapomněl zmínit v předchozích komentářích k této sérii jsou vtípky, a nemyslím tím posměšky na účet vizuálu zapříčiněné nízkým rozpočtem, ale skutečně decentní situační humor, bez kterého si už Mythicu nedovedu představit. No nic, vzhůru na pokračování. 4* ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Pořád těžce podprůměrné, levné fantasy, ale o několik řádů lepší, než dvojka. Kamera je stále špatná, ovšem lokace hodně pěkné, to samé co se týče kostýmů a choreografie soubojů také tentokrát nebyla k zahození. A hudba se mi také opravdu zamlouvala! Děj se navíc v poslední třetině přiklonil zajímavé atmosféře a vzhledem k tomu, že si člověk za teď už tři díly stihl některé postavy oblíbit, i k menšímu smutku (což mě skutečně štve, protože se zejména na ni opravdu dobře koukalo). A funguje to! To mi dalo možnost trpět jen vlastně v první polovině, která mě nebavila, nicméně se posléze nechat strhnout dějem a dokonce zvědavostí z dalších dílů. A to se cení! ()

Reklama

vw.cobra 

všechny recenze uživatele

Série Mythica vůbec není tak hloupá, jak vypadá - zpracování příběhu do pěti filmů je velmi slušné. Škoda nízkého rozpočtu, který se na filmech hodně odráží, jinak by výprava Mythicy mohla dosáhnout na kvality Pána prstenů, který se stal tak nějak měřítkem kvality fantasy filmů. Pro nadšence tohoto žánru je to ale i tak příjemná oddechovka. 80%. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Tak išlo Hľadanie hrdinov, ktorých som do jedného povesil na klinec spravodlivosti. Lenže oni ožívajú, lebo diablovi prisluhovači sú závislí na nekrománii. Havraní erb mních dokreslil a nasleduje Krajíčkove repete. „Ach, čo som to spravil, on zničí Mythicu, zničí ich všetkých, nemajú šancu...kráska, človek, ork, čarodejnice, úbohé bytosti....“ zhrbený opát nariekal, keď zobral do ruky kríž...(videné 16.07.2016, JOJ archív) ()

Nathaniel8 

všechny recenze uživatele

Tak máme za sebou třetí díl... První dva skončili špatnou akcí a ještě horšími dialogy... ve třetí části bohužel ubylo akce a přibylo tlachání u ohně... takže slabší a slabší... co se týká režie a kamery tak škoda mluvit. Z kameramana prvních dvou dílů je ve třetím režisér... A nový kameraman tu kameru asi poprvé držel v ruce, tak se nervozitou klepal... Ale alespoň trochu to zachraňuje sem tam pěkný záběr na hory a slušná hudba. Ale stále je to málo... ale nakonec jsem našel jedno plus. Bojovník Betylla (Philip Brodie)... ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama