Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zatímco Whitemanovi jsou zbohatlíci žijící v obrovském domě v Beverly Hills, Jerry Baskin je otrhaný bezdomovec, který nemá co jíst, nemá co na sebe a právě přišel o svého milovaného psa. Jednoho dne je osud nečekaně svede dohromady. To když Dave Whiteman zachrání Jerryho, který chtěl spáchat sebevraždu v jeho zahradním bazénu. A protože je právě Den díkůvzdání, chce Dave udělat dobrý skutek a donutí Jerryho, aby u nich zůstal. Vypadá to, že Jerry konečně zakusí, jak chutná život bez existenčních starostí. Tento čin však nastartuje neuvěřitelný sled událostí, které zasáhnou naprosto celou rodinu včetně psa Matisse. (TV Nova)

(více)

Recenze (29)

monolog 

všechny recenze uživatele

Je to celkem zábava, to ano. Jenže mi pokaždý, když jsem to viděl, zůstala na patře taková divná pachuť. Ne že by to nebyla dobrá vata na nudný ráno, ale prostě nic lepšího to není. Sice jsem si od svýho předešlýho zkouknutí před deseti lety pamatoval několik scén (začátek a konec), ale myslím, že i dnes jsem z toho měl stejnej pocit, jako tehdy (tedy pocit, jako když máte noční můru o tom, že musíte stále rychleji běhat z jedné strany ulice na druhou a po chvíli už to nestíháte a probudíte se s divným těžkým čímsi). Prostě tam není žádnej pořádnej vtip, děj se tak nějak zábavně táhne kupředu, aniž by to někdy nabralo tempo, jde tam o vztahy bohatých Amíků v nefungující rodině, ale s nadhledem, jakej se v těch letech hodně používal. Připomíná mi to Koktejl s Cruisem nebo Hamouny s Michaelem Foxem. Nebo Princeznu s Nolteem. Rozhodně to není na každej den a spíš pro hutně melancholickou náladu než radost a smích. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vydařená, filmovým pojetím typicky hollywoodská, v mezích americké korektnosti >lehce< satirická komedie o tom, že někdy je v tom všem žití dobrá zásadní změna. Takový >nápadný půvab buržoasie říznutý nějakými těmi teorémy< po beverlyhillssku... ;-) . . . Místy velmi vtipné (zvláště pak jistý černošský >rasista< či synáček transvestita nebo pes, který má sveho psychiatra... :o), svěže vypointované, zručně natočené, výtečně odehrané, skvostně oddechové... Vynikající hudbu Andy Summerse proloženou skladbami Talking Heads a Little Richarda (viz i onen "blackmann" ze sousedství ;-) neopomíjeje... Tři a půl hvězdičky za film, zaokrouhleno pak s úsměvem nahoru právě za toho neurotického pejska jménem Matisse, famózně zahraného jistým Mike the Dogem... ;o)) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám scény s neurotickym psem a jeho psychiatrem, tak mě jinak v celym filmu celkem nic nezaujalo. Dalo se to dokoukat, ale stačilo vidět jednou. Za pár dní si na film ani nevzpomenu. 50% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Somrák z Beverly Hills, aneb kterak humusák (pardon - houmlesák) ke štěstí přišel. Humanistická pohádka pro celou rodinu i pro psa, že na lidi bez domova máme být vlídní, podělit se s nimi o hmotné statky a tím si zajistíme spokojený život a místenku do ráje. Ale co s tím, když na zahradě nemáme bazén, kde by se nějaký ten deprimovaný bezďák mohl chtít utopit? Protože do žumpy pro něj rozhodně skákat nebudu! Tak to asi přijdu do pekla... Snesitelná rodinná komedie se silným obsazením (Nolte byl až příliš silný na tu roli;-)), zkrátka mírný nadprůměr na jedno podívání. 58% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Otec bohaté rodiny (Dreyfuss) k sobě nastěhuje tuláka, (Nolte) u kterého však brzy zjistí, že to není nějaký špinavý nevzdělanec, ale spíše dobrovolný homeless, který celé rodině změní život. Taková "osmdesátková" komedie, kde se sice moc nezasmějete, ale přesto se slušně pobavíte. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

strucne - peneru noltemu se zabehne pejsek, nacez v kratkem zachvatu deprese zajede do bazenu, ze ktereho ho vytahne jeho majitel dreyfuss (snad ze strachu o kvalitu vody). zachrani mu zivot a necha ho u sebe bydlet, z cehoz nema zpocatku moc radost jeho povedena rodinka (az na psa). nolte navic ani po letech na ulici neni zadny buran, takze striktne vyzaduje nizkotucnou limonadu a matrace v posteli se mu zda moc mekka (byl zvykly na beton). proste pohoda - minimalne pro nej. a pro me taky. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

44. Zlatý Glóbus za rok 1986 - nominace (2) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Bette Midler ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pomaly zacatek a nekolik trapnych scen, jinak ale celkem prijemna komedie z doby, kterou jsme u nas po revoluci doslova hltali, tedy pres obrazovky hltali... Najde se i nekolik povedenych situaci a diky R. Dreyfussovi pridam treti hvezdicku. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Režisér výborné zachytáva spôsob života bohatých ľudí z Beverly Hills ako chodia, rozprávajú, obliekajú sa a premýšľajú. Výborná komédia. 6/10 ()

-ELFKA- 

všechny recenze uživatele

Táto komédia na prvý pohľad vyzerala ako nechutná blblosť na sobotné popoludnie. A nakoniec to bola celkom zaujímava blbosť:-)) Takže nebrať vôbec vážne, pozerať v sobotu po dobrom obede a možno sa aj zabavíte:-)) ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Jestli měla tahle komedie ukázat třdní rozdíly, tak se jí to povedlo, ale to je tak vše. Není to kdovíjak vtipné ani zábavné a nepomohlo ani herecké obsazení. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Do rodiny boháčů z Beverly Hills se nastěhuje bezdomovec, který jim přinese zpestření života - klišé? Kdepak, spíše než na komediální rovině se zde hraje v rovině jemné psychologie a neplatí zde klasické stereotypy - takže pán domu není zhýčkaný zbohatlík a bezdomovec není žádný mudrc z ulice i když se tak chová. Problém je, že film se hrozně táhne a nic moc se v něm neděje a Nolte ani Dreyfuss tohle prostě neutáhnou. ()

Reklama

Reklama