Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třída pražské konzervatoře má na letním soustředění za úkol nazkoušet Starce na chmelu v původní muzikálové podobě. Na výsledku závisí jejich budoucí kariérní život. Studenti jsou ze začátku znechucení, že se budou věnovat klasickému českému muzikálu. Během zkoušení je pohltí kouzlo Starců, ale nechtějí se spokojit se starou choreografií. Do svého nastudování přidají prvky klasického tance, ale i street dance, hip-hop či pohybové divadlo. Neúnavně budují muzikálové představení, do kterého vkládají veškerou svou energii, odvahu a talent.Termín představení se neúprosně blíží a v sázce je mnoho. Úspěch může znamenat vytoužený začátek cesty za uměleckým snem... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Ono prvotná myšlienka a nápad bol asi fajn, pretože tento tip filmu zaujať diváka dokáže, lenže to by musel mať zmysluplný respektívne aspoň nejaký scenár. Scenárom sa zabila akákoľvek snaha o čokoľvek. Vlastne mne snímok pripadal ako totálne nič, s náznakom niečoho príjemného, ale tak bezduchého až sa mi zahmlieva pred očami. Dej prakticky neexistuje, sú tam dáke základné linky, dokonca aj vedľajšie ( tie sú ale len naznačené, neposúvajú sa nikde, nerozvíjajú sa a sú ukončené do stratena). ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Fajn, takže Muzikál? Hodně se tam o něm mluví a dokonce dojde i na čtyři výstupy (z toho jeden 2x), které jsou vcelku zajímavé. Pardon, ale stejně mi toho přijde nějak málo. A zbytek? Fádní zápletka, kterou normálně vymýšlí scénárista Ulice, ze které se dozvíte třeba to, že Petr Kotvald je otcem Adama Mišíka. Jasně. Čekal jsem pohodový letní příběh a dostal jen nezajímavou lovestory s tanečními vsuvkami, kde naštěstí všichni, co zde účinkují nejsou dřevění a prostředí je pěkné. Ale nedá se to nazvat jinak, než Promarněná šance. 30% ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Jako muzikálová pocta Starcům na chmelu nebo jako film o nacvičování divadelní hry snímek selhává na celé čáře a akceptovat se dá jedině jako česká variace na současné taneční filmy typu Let´s Dance, s nimiž sdílí jednak slabý děj a také množství hudebně-tanečních scén, na české poměry celkem vydařených. S kultovními Starci ale vyjma písniček není provázaný téměř vůbec - kdyby studenti nacvičovali něco jiného, bylo by to jedno, a na příběhu by se nemuselo nic měnit. Kromě toho, a to je horší, film z onoho nacvičování ukazuje strašlivě málo a ze závěrečného představení před publikem pro jistotu vůbec nic. Dobré filmy tohoto typu jsou přitom založené právě na podrobném ukazování tréninku, kdy sledujeme hrdiny, jak se lopotí a dělají chyby, a v závěru trneme, jestli se jim podaří naostro vystoupit už bez chyb, a jsme dojatí, když se tak stane. Tohle tím pádem zcela odpadává. Delší recenze ZDE. ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem narazil náhodou, když jsem procházel televizní program. Ale jakmile jsem spatřil, že ve filmu hraje má oblíbenkyně Vica Kerekes, se zhlédnutím jsem ani chvíli neváhal. Škoda, že Kerekes měla jen velmi málo prostoru (mnohem více ho měl Roman Vojtek). Další výtkou je, že se rozhodně nejedná o muzikál. Byly tam totiž tak 3 písničky. Ale vynahradila to nápaditá taneční čísla (zejména při písni Bossa nova). Film mohl být delší - hodně mě překvapilo, že končil před samotným uvedením pro veřejnost. Ale v rámci Česka se stále jedná o velmi nadprůměrný počin. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Choreografie 3/10/// PLUS: odkazování na film Starci na chmelu, krásné prostředí, které může někoho "zahřát" MÍNUS: přesto nasazení do kin v Lednu chápu jako snahu vydělat, protože při větší konkurenci v jiných měsících by snímek neměl šanci, v opačném případě to můžu brát jako provokaci, když je teď venku takové počasí, utnutý závěr před samotným vystoupením, místo skvělé tanečního čísla titulky, to snad nemyslí vážně/// Shrnutí: Poměrně zbytečný a hlavně prázdný film ve kterém toho správně funguje pomálu. I Muzikál ze střední měl chytlavější melodie, lepší taneční čísla a zajímavější a rozpoznatelnější charaktery postav. Z českých muzikálů může někdo srovnávat s Rebely, jenže o kvalitách Renčových Rebelů si může tento snímek nechat jen zdát. Už jen drobným nedostatkem je samotný název kde místo slova aneb, mělo být nebo. Protože právě jedna z postav se rozhoduje pro muzikál, NEBO pro svou cestu za štěstím./// Celkem 36%/// ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama