Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třída pražské konzervatoře má na letním soustředění za úkol nazkoušet Starce na chmelu v původní muzikálové podobě. Na výsledku závisí jejich budoucí kariérní život. Studenti jsou ze začátku znechucení, že se budou věnovat klasickému českému muzikálu. Během zkoušení je pohltí kouzlo Starců, ale nechtějí se spokojit se starou choreografií. Do svého nastudování přidají prvky klasického tance, ale i street dance, hip-hop či pohybové divadlo. Neúnavně budují muzikálové představení, do kterého vkládají veškerou svou energii, odvahu a talent.Termín představení se neúprosně blíží a v sázce je mnoho. Úspěch může znamenat vytoužený začátek cesty za uměleckým snem... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (88)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, svěží film, tak optimistický, výborný nápad tvůrců ukázat partu studentů herecké konzervatoře připravující se na svoji první divadelní premiéru. Romana Vojtka jsem dosud znal jen z pitomé reklamy na nějakou banku, nevím, zda jsem si dosud všiml někde Kerekesové. Ale především mě zaujali mladí herci, zvláště Vladimír Polívka a Anna Fialová, kdežto Adam Mišík zůstal poněkud za očekáváním. Mezi tou spoustou hloupých filmů o feťácích, velkoměstských paničkách, filmů s povinnou dávkou LGBT či prorežimně upravených biografií či "historiuckých" filmech bylo tohle dílko skutečně apolitické, neuráželo ničí city, naopak bylo jako slenka čistého vína. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Lepší průměrný český film. Největší selhání leží ve scénáři. Jestli si tvůrci filmu mysleli, že udělají nové Starce na chmelu, tak se šeredně spletli. Film nebyl špatný, ale časté malé chyby jako kopírované scény a slabé dialogy filmu moc nepřidaly. Spíš naopak. Herci, no nebýt Aničky Fialové a Martina Písaříka, tak to nestojí za nic. Vica Kerekes se mi tentokrát vůbec nelíbila a zkrachovalé hvězdy Novy jako Roman Vojtek či Adam Mišík nebo Václav Kopta opravdu filmu nedali vůbec nic. Kamera celkem pěkná a hudba a klasické písně jako Bosanova také ušly. Ale jinak v tom fakt moc není. ()

Reklama

Savel 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad skvělého námětu, který byl nemilosrdně zprzněn ledabylým zpracováním. Z možné české Pomády, Glee, nebo aspoň Muzikálu ze střední je nudnější Kameňák. Je zbytečné vyjmenovávat, co všechno tam bylo špatně a už vůbec ne vyzdvyhovat ty dva pěkné muzikálové momenty. Pusťte si radši Starce na chmelu. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Ono prvotná myšlienka a nápad bol asi fajn, pretože tento tip filmu zaujať diváka dokáže, lenže to by musel mať zmysluplný respektívne aspoň nejaký scenár. Scenárom sa zabila akákoľvek snaha o čokoľvek. Vlastne mne snímok pripadal ako totálne nič, s náznakom niečoho príjemného, ale tak bezduchého až sa mi zahmlieva pred očami. Dej prakticky neexistuje, sú tam dáke základné linky, dokonca aj vedľajšie ( tie sú ale len naznačené, neposúvajú sa nikde, nerozvíjajú sa a sú ukončené do stratena). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Asi nejpříjemnější české překvapení letošního roku, pravda moje očekávání nebyla příliš velká, takže to měl Muzikál usnadněný, ale i tak, filmu totiž vyčítám zejména fakt, že je příliš krátký, rozhodně bych přidal víc tanečních a treninkových scén a bylo by to dokonalý, tedy až na Adama Mišíka jeho herecký talent je úrovni stojícího eskalátoru, ale dost už kritiky, tu si tady film od zdejších pozérků vyžírá v míře vrchovaté. Muzikál má v sobě užasnou letní atmosféru, jednoduché zápletky, pohodu, letní pololásky, ty působily bohužel trošku zrychleně, ale to je prostě tou krátkou stopáží, jako by si film předem nevěřil což je škoda protože v jednoduchosti je síla, jo a ty taneční holky to byla jedna kočka za druhou. Zkrátka pěkně se na to dívalo a dobře se to poslouchalo. ()

Galerie (106)

Reklama

Reklama