Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třída pražské konzervatoře má na letním soustředění za úkol nazkoušet Starce na chmelu v původní muzikálové podobě. Na výsledku závisí jejich budoucí kariérní život. Studenti jsou ze začátku znechucení, že se budou věnovat klasickému českému muzikálu. Během zkoušení je pohltí kouzlo Starců, ale nechtějí se spokojit se starou choreografií. Do svého nastudování přidají prvky klasického tance, ale i street dance, hip-hop či pohybové divadlo. Neúnavně budují muzikálové představení, do kterého vkládají veškerou svou energii, odvahu a talent.Termín představení se neúprosně blíží a v sázce je mnoho. Úspěch může znamenat vytoužený začátek cesty za uměleckým snem... (Bioscop)

(více)

Recenze (88)

castor 

všechny recenze uživatele

Ono se na tuhle šikovnou partu sice hezky dívá, na několik dívčin obzvlášť, ovšem se zbytkem už je to horší. Ano, banda studentů konzervatoře má na soustředění kdesi na venkově nastudovat divadelní představení muzikálu Starci na chmelu. Nejprve nad klasikou ohrnují nos, postupně však propadnou jejímu kouzlu, takže z toho i onoho plynou nejrůznější situace, jinak ale pořádné téma chybí. Nic moc třecích ploch na nás nevyskočí, až tak nějak doputujeme do finále, které vyvrcholí omlouváním se a polepšováním. Všechny zvraty jsou umělé, postavy působí papírově. A tanečně-pěvecké scény jsou překvapivě velmi nezajímavé a bídně nasnímané. Celkově to ale neurazí. Tedy až na zrzavé herecké dřevo Mišíka, který na klavíru hraje úplně jiné tóny. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Asi nejpříjemnější české překvapení letošního roku, pravda moje očekávání nebyla příliš velká, takže to měl Muzikál usnadněný, ale i tak, filmu totiž vyčítám zejména fakt, že je příliš krátký, rozhodně bych přidal víc tanečních a treninkových scén a bylo by to dokonalý, tedy až na Adama Mišíka jeho herecký talent je úrovni stojícího eskalátoru, ale dost už kritiky, tu si tady film od zdejších pozérků vyžírá v míře vrchovaté. Muzikál má v sobě užasnou letní atmosféru, jednoduché zápletky, pohodu, letní pololásky, ty působily bohužel trošku zrychleně, ale to je prostě tou krátkou stopáží, jako by si film předem nevěřil což je škoda protože v jednoduchosti je síla, jo a ty taneční holky to byla jedna kočka za druhou. Zkrátka pěkně se na to dívalo a dobře se to poslouchalo. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

A to jsou ty FAMU výsledky. Absolventka FAMU točí film z prostředí konzervatoře na letním soustředění. To je prostě konec. Zatímco předchozí film Slobodanky prakticky nikdo neviděl, na ničem nevyšel a knížka se dodnes válí v LK, tak tohle je zase pozdní příklad z rodiny falešné nostalgie. Tak dík za další zbytečný film o dnešní mládeži. Spousta promarněných šancí, zejména ta, ve které neexistuje žádný argument pro změnu názoru konzervatoristů, kteří jsou nejprve proti zkoušení Starců a pak hned po jedné kouzelné projekci jen jedna z nich zahlásí, že si v tom každý něco najde. S takovou si opravdu každý to něco najde úplně ve všem a teoretické předpoklady by měly zmizet nejen z těch bájných AMU škol. Sbohem do kamen. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Úplně debilní to nebylo, což je u českého filmu úspěch. Dalo se to vydržet, takže hodnotím průměrně. Fajn písničky ze Starců na chmelu. 50% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Po filmovo-muzikálním pornu Muzzikanti jsem k tomuto filmu přistupoval podobně jako pyrotechnik ke zrezivělé pumě z druhé světové války poté co ji v místě detonátoru nakopl náhodně bagr při výkopových pracích. Kupodivu se další hrůza nekonala a to ani navzdory serebritkám, které dodala show Tvoje tmář má známý hlas. Nepopírám talent ani Fialové ani Mišíka, ale hojnost s jakou jsou nyní nasazováni budí obavy. Tvůrci si scénář dobře vymysleli, takže skupinka má secvičovat klasiku - Starce na chmelu, páč to tak vybrala komise. V tom je genialita námětu. Divák klasiku zná, zná písničky i melodie, ví o co go a tak si to celé vlastně připomíná v krapet modernějším hudebním angažmá Petra Maláska se soudobými začínajícími hvězdičkami šoubyznysového potěru. Když se natančí a nezpívá, sledujeme vlastně takový prima letní tábor s kupou krásných lokací, pohledných děvčat řešící problémy mladých ať už ve vztazích či v rámci skupiny. Všímavější jedinec si všimne pár vtípků např. v podobě řidiče autobusu, kterého si střihl ,,autobusák'' Kopta či Lauferova hajného, který jde z paseky vyhnat chlapskou skupinu rozespívávajícíc se na pařezech páč tam dělají kravál. Byly tam ale momenty, které jsem nechápal jako bylo zranění jednoho ze členů skupiny i závěrečné kritické sebeukájení Vojtka a hlavně Polívky v autobuse... A to že nedali tu hlavní písničku na závěr, to mně vyloženě naskrkli... Kdybych to měl shrnout, bylo to s ohledem na ostatní podobnou tvorbu koukatelné a to jen dokládá skutečnost, jak děsně na tom dneska naše hudební filmy jsou. Nejvíce mi však připadalo, že film tak trochu vykrádal Starce a možná kdyby si skupinka měla připravit něco neznámého, dopadlo by mé hodnocení o poznání hůře... Dávám tedy za 2 sklínky oleje na hlasivky. * * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Choreografie 3/10/// PLUS: odkazování na film Starci na chmelu, krásné prostředí, které může někoho "zahřát" MÍNUS: přesto nasazení do kin v Lednu chápu jako snahu vydělat, protože při větší konkurenci v jiných měsících by snímek neměl šanci, v opačném případě to můžu brát jako provokaci, když je teď venku takové počasí, utnutý závěr před samotným vystoupením, místo skvělé tanečního čísla titulky, to snad nemyslí vážně/// Shrnutí: Poměrně zbytečný a hlavně prázdný film ve kterém toho správně funguje pomálu. I Muzikál ze střední měl chytlavější melodie, lepší taneční čísla a zajímavější a rozpoznatelnější charaktery postav. Z českých muzikálů může někdo srovnávat s Rebely, jenže o kvalitách Renčových Rebelů si může tento snímek nechat jen zdát. Už jen drobným nedostatkem je samotný název kde místo slova aneb, mělo být nebo. Protože právě jedna z postav se rozhoduje pro muzikál, NEBO pro svou cestu za štěstím./// Celkem 36%/// ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Jako muzikálová pocta Starcům na chmelu nebo jako film o nacvičování divadelní hry snímek selhává na celé čáře a akceptovat se dá jedině jako česká variace na současné taneční filmy typu Let´s Dance, s nimiž sdílí jednak slabý děj a také množství hudebně-tanečních scén, na české poměry celkem vydařených. S kultovními Starci ale vyjma písniček není provázaný téměř vůbec - kdyby studenti nacvičovali něco jiného, bylo by to jedno, a na příběhu by se nemuselo nic měnit. Kromě toho, a to je horší, film z onoho nacvičování ukazuje strašlivě málo a ze závěrečného představení před publikem pro jistotu vůbec nic. Dobré filmy tohoto typu jsou přitom založené právě na podrobném ukazování tréninku, kdy sledujeme hrdiny, jak se lopotí a dělají chyby, a v závěru trneme, jestli se jim podaří naostro vystoupit už bez chyb, a jsme dojatí, když se tak stane. Tohle tím pádem zcela odpadává. Delší recenze ZDE. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch mnoha poetických, až lehce ezoterických filmíků, kterými novodobá česká filmografie disponuje (př. Hany, Laputa, ...). Tahle sorta filmů se snaží být jako těžce artový film a tudíž to není pro šiřší obecenstvo. Je to spíše pro ty, kteří mají rádi psychologii a poetické konverzační blábolení. Tak přesně v těchto vodách pluje i tento (ne tolik zdařilý) "Muzikál." ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dana Morávková, ultrasuperman Roman a fujtajblzáporák Polívka. Jo a Mišík, jehož Život je bílý dům je opravdu hodně slabý. A to jsem nezpěvák. Ženy málo přitažlivé (Ivana Pavlová ční vysoko nad všemi), Vica má hrát raději děvečky u splavy, dokud to ještě jde, než učitelnice co pomalu rekapitulují život. Kde tam hrál proboha Kotvald? A proč tam hráli proboha Laufer s Kornem? I když se v polovině filmů zpívá a tančí a Radudanka tak neměla tolik času, zařádila si hodně. Scénář je vyloženě bolestivý, ale proč Mišák chrápe na zemi, když mají na chatce dvě patrový postele a spěj po dvou, to asi nevysvětlí nikdo. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Proč se musíme dívat na protekční děti? To opravdu nemáme žádné jiné, mladé talenty, kteří nenosí slavné příjmení? Bez ohledu na to jde o další zbytečný film s nějakou přidanou hodnotou (obsah, hudba, tanec, herecké výkony). Líbila se mi jen Vica (jako vždycky) a Roman. Kornova role rovněž zbytečná. Bylo to pro mě dokonce zbytečných osmdesát minut, i když se potím v posteli a mohu se na filmy dívat libovolně dlouho. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Jsem hodně spokojená. Skvělý počin. Obdoba Starců na chmelu. Mladí herci zkoušejí svůj první muzikál. Je to taková prima pohodovka na jarní večer. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Kupodivu tato adaptace Starců na chmelu nebyla až tak strašná. Vica Kerekes s její příšernou česko-slovenštinou ovšem zklamala na celé čáře. Adam Mišík i Vladimír Polívka skvělí. Líbila se mi i choreografie tanců a samozřejmě nestárnoucí písně z uvedeného muzikálu. Trochu romantiky, trochu chlapeckého soupeření, docela inteligentní konec. Znovu bych na to nešla, ale za ztracený čas tu hodinku taky nepovažuji. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

1,5* Naprosto zbytečný film. O to smutnější je, že ten film není úplně hloupý. Jen bezradný. Scénárista a režisér se jaksi nedokázali dohodnout, natočí-li poctu Starcům na Chmelu, jejich remake, nebo moderní limonádovou love-story ve stylu Hříšného tance (ovšem přenesenou na český píseček a do současnosti - ovšem s naprosto anachronickými citacemi ze Starců na chmelu). Asi žádná z těchto tří variant by neměla opodstatnění v současné době, už jen proto, že samotní Starci ještě nijak výrazně nezestárli, abychom je museli upgradovat, ale co už... Nakonec výsledek připomíná nefunkční směsici všech výše uvedených variant, kde nemohou zazářit ani herci, kteří by mohli (Polívka) a kupodivu ani hudební skladatelé (Malásek), o choreografii raději nemluvě. A naprosto pak nechápu náhodně řazení jednotlivých tanečních čísel, které nemá gradaci a je naprosto nelogické (viz zařazení celého tanečního čísla na píseň Bossa Nova hned dvakrát za sebou a to s odstupem sotva dvaceti minut.) Jak říkám, je to bezradné, nelogické, pomale plynoucí a tu a tam mile poetické. Škoda. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jako absolventské představení v DISKu by to ušlo. 1) Jenomže režisérce Slobodance Radunové je 45 let a FAMU vystudovala 18 let před vznikem Muzikálu._____ 2) Taneční pojetí mě nijak neuchvátilo. Atmosféra původní choreografie je v tahu, aniž by ji nahradilo něco zajímavého._____ 3) Nevýrazný scénář i nevýrazná režie dodávají plytkému a snaživě líbivému snímku nevýraznou tvář._____ 4) Nesporně přitažliví herci nedostali příležitost předvést své fyzické přednosti a mnozí z nich ani cokoli jiného. 19letý Adam Mišík moc nezazpíval ani nezatančil, i když oboje dobře umí. 27letý Vladimír Polívka ani 37letý Martin Písařík nedostali prostor uplatnit svůj sex appeal už vůbec. 44letý Roman Vojtek to taky umí rozbalit, což ovšem ve filmu neuvidíme._____ 5) Takže co? Rozblemptaný scénář, režie, taneční scény a nakonec ani sexy kluci nic neukáží (sexy děvčata taky ne). Proč se na takový film dívat?_____ 6) Výstižný koment: anniehall*. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Lepší průměrný český film. Největší selhání leží ve scénáři. Jestli si tvůrci filmu mysleli, že udělají nové Starce na chmelu, tak se šeredně spletli. Film nebyl špatný, ale časté malé chyby jako kopírované scény a slabé dialogy filmu moc nepřidaly. Spíš naopak. Herci, no nebýt Aničky Fialové a Martina Písaříka, tak to nestojí za nic. Vica Kerekes se mi tentokrát vůbec nelíbila a zkrachovalé hvězdy Novy jako Roman Vojtek či Adam Mišík nebo Václav Kopta opravdu filmu nedali vůbec nic. Kamera celkem pěkná a hudba a klasické písně jako Bosanova také ušly. Ale jinak v tom fakt moc není. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Parta mladých lidí tvrdě trénuje na hudební/taneční/talentovou soutěž a zažívá přitom první lásky/konflikty/zklamání - kolikrát už jsme tohle všichni viděli? Na rozdíl od režisérčina předchozího snímku (hysterické drama MY 2) tady alespoň vystupují sympatické charaktery ztvárněné talentovanými herci a zpěváky. Opravdu hezky se na to dívá, jenom dost zamrzí, když studenti konzevatoře nacvičují představení, ze kterého divák neuvidí ani chvilinku. ()

maverick10 odpad!

všechny recenze uživatele

To si z nás doprdele tvůrci dělají jenom srandu? Potenciál jako prase, krásná lokace a všechno to jde do zeleniny lacinou telenovelovskou povrchní sračkou! Místo herců jsou ve filmu zpěváci a tanečnící (Korn a Vojtek), tak by jeden čekal muzikálovej nářez. Ale to né, to by totiž dávalo smysl, místo toho zpěváci hrajou a neherci a nezpěváci hrají a zpívají (Mišík!), ten vlastně ani nevim, proč tam byl, možná si z něj 14ky ustříkávají do bombarďáků. Ale co je nejhorší - muzikál!!. Bál jsem se že se budou jen recyklovat Starci na chmelu, ale ono to bylo ještě o třídu horší. O starcích se jen mluví, pak jsou tam sestříhané jen jakési zkoušky, kde se jen nějak někdo posouvá sem a tam. A když už se juchá Bosanova, je z ní nějakej slepenec jedné sloky a dokola se opakujícího refrénu. Slobodanka asi nepochopila co je muzikál, nebo hudební film. Ale je určitě horlivým divákem Ulice!! Jsem tak nasranej, že jsem si raději pustil muzikál Kočky, což jsem se bál udělat celej život. Neslobodanko, pusť si znovu všechny muzikály od Starců, přes Grease až po Rebely, nech zpěváky a tanečníky zpívat a tancovat a hlavně sežeň skladatele, co mají fantazii a dokáží složit něco sami. A aby si Slobodanka neříkala, že tu plácám do větru, jako příklad mohu uvést scénku s hajným (Josef Laufer), opět další zpěvák, který nezpíval, proč? Namísto, aby se v rámci žánru, buď zapojil do zpěvu, nebo sám měl před příchodem na palouk, nebo po odchodu dětí z palouku, nějaký song, tak uvidíte sami co tam udělal. Vlastně tam neměl nic! Jeho postava byla k ničemu. A takových situací je film plnej. ()

Reklama

Reklama