Reklama

Reklama

Scarborough

  • Velká Británie Scarborough
Trailer

Obsahy(1)

V někdejším luxusním hotelu Scarborough, daleko od zvědavých očí, se dva páry - každý sestávající z učitele a studenta – hlasitě smějí, hádají a milují, zatímco se vyrovnávají s nedosažitelností jejich zakázané lásky... Ve snímku, který se odehrává během tří dnů v britském přímořském městečku Scarborough, se dva páry snaží uniknout překážkám skutečného života. V chátrajícím hotelu, mezi odlupujícími se tapetami a daleko od zvědavých očí jejich rodného města, se oddávají smíchu, hádkám, milování a kýžené anonymitě. Hotelové pokoje jsou jejich bezpečným přístavem, ale také dobrovolným vězením, které se neodvažují opustit. Dvěma z nich je totiž sotva šestnáct let a stále ještě chodí do školy... a ti druzí dva jsou jejich učitelé. Zčásti lovestory a zčásti společenská kritika, film Scarborough vypráví poutavý příběh, který zkoumá hranice odpovědnosti a konsenzu. (Cinemax)

(více)

Recenze (5)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slušně natočený zajímavý nápad. 1) Výborný začátek a skvělá pointa dávají zapomenout na poněkud unylou střední část filmu._____ 2) 46letý charismatický režisér a producent Barnaby Southcombe má smysl pro atmosféru a detail. Scénář napsal podle divadelní hry Fiony Evansové._____ 3) Zaujali mě 39letý Edward Hogg (učitel Aiden) a 24letý Jordan Bolger (Lizzin milenec)._____ 4) Spoiler! Čti až po zhlédnutí! Mladá Beth zažívá s Aidenem svou lásku, aby pak o generaci později totéž prožívala ona jako žena středních letí s mladým Dazem. Oba děje probíhají souběžně, což dává vzniknout dojmu, že jsou současné, ale nejsou. Svědčí o tom nejen zpočátku stejné dialogy, odlišný vzhled recepčního - jediného, který jako kontinuum zůstává společně s hotelem a celým prostředím i fakt, že se páry vůbec nesetkají, nemluví spolu ani nejsou vidět na společném záběru. Tak jsem snímek pochopil a až teprve poté, co jsem si přečetl různé recenze na netu, jsem zjistil, že to možná bylo jinak. Bylo? ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dráma o zakázanej téme. Vzťah učiteľ/študent a nejde o vzťah na pôjde akademickej, ale posteľnej. Obaja učitelia, muž aj žena, vedia, že je to nesprávne až nezákonné, ale nedokážu si pomôcť. Zároveň však vedia, že nemôžu svojim náprotivkom ponúknuť vážny vzťah, ani žiadny od nich vyžadovať. A začínajú sa tu ukazovať aj generačné rozdiely. Zrelý človek v štyridsiatke myslí úplne inak ako nezodpovedná mládež. A samozrejme sú tu aj tradičné komplikácie, nevera musí byť. Jedna podvádza manžela, druhý snúbenku. Podľa mňa dráma, ktorá zanechala istý odkaz a podľa môjho názoru dosť reálny. Zároveň nám potvrdila, že na tých ostrovoch to s prirodzenou krásou naozaj nevyhrali. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nesympatická romance nesympatických lidí, se kterými se dokáže ztotožnit zřejmě jen velice úzká skupina diváků. ()

The_Sediknir 

všechny recenze uživatele

Sobecká, naivní a rozjívená slečna se svým učitelem výtvarné výchovy versus negativní a věčně utrápená učitelka (která díky svému psychickému rozpoložení působí ještě o 20 let starší) s mladým studentem. Co všechny čtyři postavy vlastně spojuje? Zakázaný vztah, který se ukrývá před světem v hotelu Scarborough. Nebo je spojuje ještě mnohem více? SPOILER: Od počátku jsem přemýšlela nad tím, proč mi zrovna obě dvě zástupkyně ženského pohlaví nejsou sympatické. Ale jak by také mohly, když se jedná o stejnou osobu. Beth se ocitá v naprosto totožných situacích s odstupem mnoha let. Ale zaujímá pokaždé jinou pozici v příběhu. Hned několik faktorů tomu nasvědčuje a postupem rozvíjení děje už se vám v hlavě začnou spojovat souvislosti. Jeden velký otazník tu ale je. Proč hrdinka příběhu naprosto vyrostla ze své podoby. Je pravda, že by se pointa stala snadno odhalitelnou, ale fakt, že se většina rysů v její tváři za dvacet let zcela vytratí, je opravdu matoucí. Film je bohužel plný spousty stále se opakujících a nicneříkajících záběrů, jenž jen dokreslují věkovou propast mezi hrdiny, kterou už stejně každý dávno pochopil. Hlavní hrdinka se často dostává do nepříjemných situací, za všechny si ale může sama. ()

Reklama

Reklama