Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příliš mnoho žen na jednoho muže aneb krutý osud nechtěného bigamisty. Polský Žid Herman Broder, žije v roce 1949 na newyorském Coney Islandu s bývalou rodinnou služkou, naivní křesťankou Jadwigou, která ho za války skrývala v seníku, a tak mu zachránila život. Manželství z vděčnosti však Hermana neuspokojuje. Pořídí si milenku Mášu, která přežila koncentrační tábor a v divokém milování se snaží zapomenout na prožité hrůzy. Když se v New Yorku nečekaně zjeví jeho první manželka Tamara, o níž mu očití svědci tvrdili, že zahynula, Herman se začne beznadějně zaplétat do vlastní pavučiny lží a polopravd... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se dívala kvůli semináři ve škole, kde jsme se zaměřovali právě na holocaust a jeho ztvárnění v americkém filmu. Vůbec jsem netušila, do čeho jdu, a tento docela neznámý film byl krokem do neznáma i pro mě. Bohužel, nebyli mi sympatičtí herci, takže jsem se s ani jednou postavou neuměla ztotožnit a fandit jí, šlo to jako by mimo mě. Příběh byl zajímavý a propletenec vztahů vcelku propletený až absurdní, a to mi právě na konci vadilo. Všechno začalo gradovat tak moc, až na mě film působil jako parodie. Nepřátelé si mě moc nezískali. ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Příběh mě docela zaujal, mohli jsme sledovat lehce humornou formou pojaté osudy přeživších holokaustu 2. světové války a jejich traumata, hlavně tedy jednoho kovaného proutníka. Co mi však celý film zkazilo je závěrečné idiotské rozuzlení, které jej pro mě celý obrátilo na ruby. Že měl scénář v průběhu určité nedostatky bych byl schopen prominout, ale nelogické vyústění posílající morálku Hermana tatam a Mášu ještě níž jsem už spolknout nedokázal. Perplex. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Isaac Bashevis Singer bol americký prozaik poľského pôvodu, ktorý zásadne písal v jazyku jidiš. V roku 1978 mu bola udelená Nobelova cena za literatúru. V roku 1972 napísal román Enemies, A Love Story (Nepriatelia: Príbeh lásky) podľa ktorého bol natočený tento film. Jedná sa o strhujúci príbeh z roku 1949 a pojednáva o poľskom Židovi, ktorého pred holokaustom zachránila jeho slúžka, ktorá ho v dômyselnej skrýši v senníku schovávala tri roky. Nebolo cieľom tohto filmu rozoberať príbehy holokaustu, reálne ale boli pomenované. Ich hrôza je v mysliach týchto štyroch ľudí. Aj keď je už po vojne aj napriek tomu hlavný hrdina filmu vidí všade okolo seba nacistov a neustály dupot ich topánok. Aj keď vie, že nebezpečenstvo sa pominulo, vo vnútri to neustále pociťuje. A tak pre neho aj pre jeho tri ženy sa nadšenie zo života mieša so zúfalstvom, akoby cez sex sa snažili prebudiť seba a vrátiť sa späť do života. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama