Reklama

Reklama

Muž, který koupil Měsíc

  • Itálie L'uomo che comprò la Luna (více)

Obsahy(1)

Italský tajný agent Kevin Pirelli je vyslán na svůj rodný ostrov, aby vypátral sardského rybáře, který si dělá nároky na Měsíc. I navzdory rozsáhlému výcviku však Kevina nic nedokáže připravit na opravdovou Sardinii... Italská zpravodajská agentura získá těžko uvěřitelnou zprávu – neznámý muž žijící na Sardinii je skutečným vlastníkem Měsíce. Zpráva je okamžitě předána všem zpravodajským službám na světě. Jelikož však každá vláda tvrdí, že má na Měsíc taky svůj nárok, je na ostrov vyslán tajný agent původem ze Sardinie. Přestože se agent na Sardinii opravdu narodil, dávno přišel o všechny sardské vlastnosti a musí absolvovat soukromé lekce, aby zjistil, co znamená být skutečným Sardem. (Cinemax)

(více)

Recenze (9)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Střelený námět, kterého se Italové chopili po svém. S takovým tím tajuplným humorem, na který si musíte chviličku zvykat, abyste ho přijali a začali se mu hlasitě smát. Navíc to situování příběhu do Sardinie je prostě bomba. Italové si tu dělají legraci z obyvatel Sardinie, což byl vlastně záměr, ale nemají problém narážet i na klasické italské stereotypy známé nejen po celé Evropě. A já takové lokální legrácky mám fakt rád. Je to nekorektní, je to střelený, není to pro každého, ale baví to. A to je hlavní. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Studijní materiál pro turisty mířící na Sardínii. 1) 36letému Jacopo Cullinovi (agent Kevin) to s blond melírem a bez vousů fakt slušelo._____ 2) Znalec Sardínie možná dílo ocení. Já jím ovšem nejsem. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Už ta úvodní scéna: ,Stařec a osel´ …! - Každá druhá věta je hláška, která by se měla tesat: - americký generál řve do telefonu ,,... to teda ne, měsíc je náš, my ho objevili!!" ,- nebo ten znuděný francouský úředník co se snaží někomu vysvětlit , že Francie se TEN problém netýká -…. ,,ale to se opravdu mýlíte, Korsika je úplně jiný ostrov než Sardinie!". - No a pak mám neskromné přání, kdyby si tak v českém remaku mohl zahrát roli drsnýho Sardinského instruktora pan Krobot. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Větší magořinu jsem už dlouho neviděla, rozhodně však nemůžu říct, že bych se nebavila. Vizuální nedostatky by se sice našly, ale čert to vem. Asi budu mít předky na italské Sardinii, když mi ten svérázný styl humoru po drobném váhání přeci jen zachutnal a nakonec jsem se chlámala jako smyslů zbavená. To protiamerické vyznění v závěru filmu bylo dost odvážné a vystřelilo mě kam jinam než rovnou na Měsíc. (75%) ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

když se Italové vykašlou na politiku ,dokáží udělat srandu že by se jeden válel smíchy.Fajnové hlášky.Fresi opět nezklamal.V profesorech zločinu byl kouzelný ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Až se naučím běhat jako Sardiňan, mlčet jako Sardiňan, objednávat si pití jako Sardiňan a hrát hru s počítáním prstů jako Sardiňan, odstěhuji se na Sardinii a koupím... samozřejmě ovce, protože Měsíc už pána přílivu a odlivu má. Některé scény mají velmi překvapivé vyústění, pokud je tedy něco co se při tom příběhu dá nazvat překvapivým. Takže takhle a snad přesněji, mají velmi úderné tečky, vůbec když se při nich používá kladivo. A když se na místě, kde není možno ani z jedné strany objet, střetne trojkolka s oslem, je čas i na nějaký ten pěkný záběr kamery, ve filmu rozhodně ne jediný. 80% ()

ThereskaD 

všechny recenze uživatele

Tak to se mi fakt líbilo, mně ten humor velmi sedl. Ano, místy je totálně trapnej, ale takovým tím správným záměrným způsobem. Jo, tohle mě baví. ()

Reklama

Reklama