Reklama

Reklama

Purpurové řeky - Série 1 (2018) (série)


Melodie smrti (S01E01)

(epizoda)
  • Německo Melodie des Todes (více)

Obsahy(1)

Pierre Niémans a Camille Delaunayová jsou policisté pracující pro speciální útvar v Paříži, který se zabývá obzvláště závažnými zločiny. V tomto díle je práce zavede k mnichům v Bretani, Niémans byl totiž svědkem vraždy jednoho z nich. Niémans mnicha znal z minulosti, mnich býval policistou, ale když svoji manželku přistihl při nevěře, zabil ji i s milencem a odešel do kláštera. Mrtvý mnich Niémanse kontaktoval, protože se bál o svůj život. Když za ním Niémans přijel, šel ho hledat na pláž, kam podle dalších mnichů odešel, ale mnich před ním začal utíkat a nakonec zemřel. Mnicha někdo před setkáním s Niémansem bodl. Niémans okamžitě začíná spolupracovat s místní policií, které zatají, že mu mrtvý před svou smrtí řekl dvě slova – meč a had. Niémans si na pomoc zavolal mladou policistku Cami, která s ním spolupracuje. Cami si okamžitě všimla, že se v městečku koná koncert zpěváka, kterého nedávno zatkla za násilí na ženách a znásilnění. Cami nedá spát, že je mladík znovu na svobodě, takže trochu pátrá a brzy zjišťuje, že na každém místě, kde se konal koncert Marca Messoniera a jeho kapely, zmizela na 24 hodin nějaká dívka, která sice byla nalezena živá, ale nikdy si nic nepamatovala. Cami jde proto na koncert kapely Messoniera, kde si skupinu prohlídne a zjistí, že má Messonier na svém předloktí tetování meče omotaného hadem. Cami si Messoniera začne spojovat s vraždou mnicha. (TV Prima)

(více)

Recenze (8)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První příběh televizního seriálu na základě dvou celovečerních filmů nepřináší nic složitého, neznámého či neobyčejného. Děj je z prostředí mnichů, který krapet připomíná snímek z roku 1986 "Jméno růže'. Atmosféra sice není tak temná a depresivní jako u zmíněného filmu, ale i tak je to na televizní rozpočet přijatelné. Pocit tajemna lze pocítit. Děj není nikde zbytečně natahován a dle svého žánru se striktně drží své specifikace. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten motiv vytetovaných hudebních sdělení by byl určitě zajímavý, kdyby se postupně v různých souvislostech neukázal jako nesmyslný, bez přesvědčivosti. Oba kriminalisté používají ve vyšetřování nestandardní metody, ale aspoň se neopíjejí do němoty, takže těch detektivních klišé tam až tolik nebylo. Klášter, hřbitov, šero i tma, dokonce nějaké podzemí... Jo, mělo to atmosféru. ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priemerná kriminálka s lepšími momentami s mierne tragickým koncom, ktorý aj malou fraškou možno nazvať. Ako pilotný diel mi takto podaný príbeh nepripadá veľmi presvedčivý, ale kedže už jestvuje dlhšiu dobu celovečerný film tak možno to bola stávka na názov série a tématický okruh kriminálnych prípadov. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

možná že jsem čekala víc ale dostalo se mi chaotického podprůměru.Zvláštní režie.Kamera jako když přešlapovala a čekala na nějaký pokyn.No nic snad příště když nebude duchařský námět.Nechápu proč si do toho Francouzi nechali kecat Němce.Ti tam musí zamíchat vždy něco sexismu.Záběry na nahatou mrtvolu ty byly bonus navíc? :-(( Podle mě by příběh byl zajímavější v knižním vydání ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Tento díl se natáčel v belgické provincii Valonsko, a to ve městě Saint-Hubert a v obcích Libin a Rendeux. (Trajektt)

Reklama

Reklama