Reklama

Reklama

Purpurové řeky - Série 1 (2018) (série)


Den popela (S01E03)

(epizoda)
  • Německo Tag der Asche (více)

Obsahy(1)

Niémans a Cami byli zavoláni do jednoho městečka, kde došlo k úmrtí muže, který vedl zdejší náboženskou sektu. Sekta tvrdí, že není sektou ale společenstvím. Mrtvý muž byl nalezen mrtvý v kostele, kde momentálně dochází k rekonstrukci. Podle lidí ze společenství na muže spadl kus stropu, takže podle nich k vraždě nedošlo, ale policie si tím moc jistá není. S Niémansem měla přijet i Cami, ale Niémans přijel sám. Cami se mezitím podařilo potají infiltrovat do společenství, které právě najímá brigádníky na sběr vína během vinobraní. Sekta je známá svým skvělým vínem, které výrazně přispívá ke zdejšímu cestovnímu ruchu. Zatímco se tedy Cami pokouší zjistit něco uvnitř sekty, Niémans pátrá kolem. Cami se brzy sbližuje s jednou z žen, která se v sektě už narodila a má dokonce tři děti. Cami se během pobytu se sektou několikrát zkontaktuje s Niémansem, a dokonce ho informuje o tom, že našla ve sklepě kusy stropu, které muže zabily. Jeden kus ale chybí. Cami pořídí pro Niémanse fotku, který ji předá svému známému. Niémans také pronikne do kostela, kde provede rentgen stropu, jehož prostřednictvím odhalí vzácné fresky. Niémansovi o freskách řekl překupník s uměním. Sekta i restaurátoři odmítali, že by tam nějaké fresky byly. Niémansův známý musí nyní odhalit, jaký kus fresky chybí, protože podle Niémanse to bude klíč k vyřešení celého případu… (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se týče námětu příběhu odehrávající se v prostředí sekty, nelze, stejně jako u předchozího dílů, očekávat nic mimořádného, originálního či neznámého. Děj opět není nijak složitý, takže se při sledování nemusí přemýšlet kde, co, jak, kdo a proč. Napětí sice pokulhává, ale určitá atmosféra, daného detektivního žánru, se přeci jen nachází. Snímek k televiznímu odpočinku přijatelný. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatný, i když postava komisaře není zrovna nejsympatičtější. Celkově zajímavý případ a ke konci i docela napínavý. Dobře se na to koukalo, taková odpočinková záležitost. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Komisař se chová jako kretén, jeho kolegyně jako totální dylina, scénář o sektě je klasickém scénář o totálních mimoních snaźícími se zakrejt že jsou mimoni .... strašná nuda ..... ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizóda je o niečo z pohľadu kriminálnej zápletky slabšia ako prvá, dokonca aj keď nepoznáme zápletku z pôvodného celovečerného filmu ako u prvej epizódy. Filmári sa mali viac vyhrať s príbehom, prirobiť viac mystiky. Slová MLK označujúce Molocha, každý kto niečo čítal z biblických čias pozná o to viac je prekvapujúce že v príbehu sa nič také až do finále snímku neudialo. ()

Reklama

Reklama