Reklama

Reklama

Purpurové řeky - Série 1 (2018) (série)


Poslední hon (S01E07)

(epizoda)
  • Německo Die letzte Jagd (více)

Obsahy(1)

Během honu, který pořádá jedna německá šlechtická rodina na svých pozemcích ve Francii, je nalezen mrtvý pořadatel honu. Šlo o Jürgena Geyersberga, kterého někdo zabil přesně jako při šoulačce, což je velmi specifický způsob lovu, při kterém může být zabit pouze ten nejsilnější samec, o kterého se lovec nejprve musí dobře postarat, protože si musí být při lovu rovni. Jürgen měl sestru Lauru, která se tak stala dědičkou rodinného koncernu, jehož hodnota dosahuje miliard. Niémans a Cami začínají s pátráním nejprve u patologa a pak jedou právě k Lauře, která je u sebe i ubytuje. Mezi Laurou a Niémansem je evidentní sexuální napětí, na které Cami žárlí. Cami ale brzy získá vlastního obdivovatele, kterým je jejich německý kolega Kleinert. Laura vytuší, že mezi francouzskou a německou policií panují neshody, takže se rozhodne Niémanse a Cami pozvat na večeři se svými bratranci, kteří jsou dalšími podezřelými ze zabití Jürgena. Pokud by totiž zemřela i Laura, rodinný koncern by zdědili oni. Bratranci se na večeři vyjadřují jako idioti, ale podle Niémanse a Cami oni Jürgena nezabili. Ještě tu noc se Niémans vydá do lesů za Laurou, která si tam sama vyšla na procházku. Niémanse v lese napadne pes, kterého Niémans včas zastřelí. Ze psa se vyklube zakázaná rasa, která se v Evropě nevyskytuje už od konce druhé světové války. Tyto psy používali tzv. černí lovci, kteří je vycvičili na zabíjení Židů a Romů. (TV Prima)

(více)

Recenze (2)

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl s odkazy na fašistické Německo. Tak do minulosti se táhnou zvyklosti a rituály jedné bohaté německé rodiny, kde se ztrácí dědicové. Dějově překombinované, až nejasné, nelogické. Mystika a tajemství je v této epizodě nahrazeno psychopaty. Kdyby se mi tak typově nelíbila vyšetřovatelka v podání Eriky Sainte, tak uberu hvězdičku. I když objektivně - v tomhle příběhu přehrávala do tvrďačky už moc. Erika Svatá je totiž už od pohledu svatá... Zatímco Rakušanka Nora von Waldstatten jako tvrďák opravdu působí. Zajímavá hudba, znělo to jako handpan. V ČSFD je epizoda uváděna 2x. Klikněte na Noru von W. Jednou má epizodu Poslední hon v roce 2018, pak ji má ještě 2019. Die letzte Jagd (Teil 2) (S01E08) ()

brasek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po kriminálnej stránke asi najlepšie, veľká škoda že postráda tajomno predchádzajúcich epizód. Tajomstvo šľachtickej rodiny Geyersberg, podpora bývalých nacistov, nejaká tá mystika... to tam proste chýba vo väčšej miere a potenciál by tam bol. Záver snímku je silne horká pilulka, kde nič tu nič... jeden dialóg kde sa dozvieme, že väčšiu časť "čiernych lovcov" chytili. Ale koho chytili? Boli to bývalí nacisti a či iba chovatelia zakázaných psov pre Geyersbergov? ()

Reklama

Reklama