Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Saxofonista Vladimír Ivanov hraje v moskevském cirkusu, který se chystá na zájezd do New Yorku. Šedivá existence v sovětské metropoli, kde se pořád něčeho nedostává a kde kvůli intimní chvilce s přítelkyní musí jít do kamarádova bytu, je najednou vystřídána návštěvou svobodného světa se spoustou lákadel. Vladimír se v náhlém hnutí mysli uprostřed prohlídky známého obchodního domu Bloomingdale's rozhodne k emigraci, jíž nezabrání ani do cirkusu nasazení agenti KGB. Ale tím jeho příběh teprve začíná, neboť život v nové vlasti není vůbec jednoduchý... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Něco jako reklama na Ameriku...ale dobrá. Tohle je přesně takový ten typ filmu, který vás emocionálně vydírá a u mě to tentokrát zafungovalo hodně. Robin Williams dokazuje, jak mu tyto serióznější party sluší víc, než když ze sebe dělá kokota ve stupidních komediích. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nacpat se a vyprázdnit je podstatou lidského štěstí." I já jsem stával fronty a musím uznat, že ty na toaletní papír patřily k těm nejúžasnějším. Asi proto se mi líbila ta radost v očích prostých Sovětů, když měli zaručené informace o jemnosti dodávaného zboží. A kdybych s Ivanovem filmově emigroval v době vzniku Moskvy na Hudsonu, tak bych se taky nechal unést pozlátkem kapitalismu a nevěřil bych tomu, že při plnění amerického snu budu s jaderným fyzikem umývat nádobí. Dneska už na zboží nevěřím, hamburger mi nechutná, americká reklama na svobodu mi připadá falešná, zbožňování nesmyslu zvaného baseball nerozumím a tak mě pobavilo hlavně sdělení, že břitva utne každou diskuzi. To je ta správná Amerika, do které má noha nikdy dobrovolně nevstoupí. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Moc mile natočený příběh Rusa, který při návštěvě USA uteče ze zájezdové skupiny a získá občanství. O životě obyčejného člověka, který chce žít svobodně. Robin je velmi přesvědčivý a myslím si, že mu ta ruština musela dělat velké problémy... :-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Robin Williams už pred Básnikmi koketoval s dramatickým žánrom, ale tu mu to nevyšlo. Celý film má pachuť takej intelektuálnej komédie, ktorá vôbec nie je vtipná, ale človek má pri nej pokyvkovať hlavou a na ústach mať maličký úsmev. Môže za to mizerná réžia, ktorá prakticky všetok potenciál na smiech potlačí v mizernom strihu a timingu, akoby ani nebol žiadaný. Navyše si k tomu pripočítajme aj strašný český dabing Robina Williamsa. A to nehovorím o tej nechutnej dávke optimizmu! Pche... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Miloučký film srovnávající klady a zápory dvou protilehlých společenských systémů. Není to jednoduché - v úsměvné nadsázce a zdánlivě jako by nic se vší vážností vyexstrahovat a postavit proti sobě to nejzákladnější, co mezi baštami socialismu a kapitalismu stojí. Zde se to opravdu povedlo; také díky neokázale mistrovskému Robinu Williamsovi. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Depresivní komedie o široké ruské duši, které se stýská po domově a nejen po něm. Kdyby byly americké filmy takovéhle, asi bych je začala mít ráda. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná podívaná, která je místy úsměvná, místy trošku nechtěně úsměvná a místy zase smutná a občas i nechtěně smutná... přesto když se chce, lecos z ní lze vytáhnout, například pocity člověka, který se impulsivně rozhodl zahodit dosavadní život a začít znovu... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Všechny předpoklady pro dobrý příběh tu jsou, ale mě to prostě nebavilo. Dost za to může ta scénářem proklamovaná náhoda, že člověk potká rodinu, která si cizího chlapa hned vezme domů na stravu a na gauč, dost za to může dabaing od Bontonu, ve kterém se asi šest dabérů podělilo o několik tuctů rolí. Krásná je samozřejmě Maria Conchitta, kterou si už navždy budeme pamatovat jako "tu, co běhala s Arnoldem a důležitou nahrávku měla strčenou v p.". ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Robin Williams, jako ruský emigrant, který se během návštěvy New Yorku rozhodne, že se do rodného Ruska nehodlá vrátit. Zajímavý snímek s výborným Williamsem. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Smutná komedie, u níž mě překvapilo vskutku realistické postižení sovětských realií (a co je pro mě podstatné - výbornou ruštinou zúčastněných). Stesk po Rusku asi zůstane všem tamějším emigrantům navždy. Rozhodně bych film nebral jako propagandistický, naopak - Rusové touží po svobodě v Americe, ale Amerika je jiná, než si ji představovali. Svým způsobem nám autoři snímku ukázali (a sami předznamenali) vystřízlivění, k jakému u nás došlo po 20 letech od roku 1989. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

slizky a neprijemne pateticky film, postaveny na vykonu robina williamse (ktery je tu ve sve tradicni, na same hranici snesitelnosti balancujici poloze), s predem rozdanymi kartami a az trapne patriotickym dejem. jen pro odvazne. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jednou přijeli Italové a ukradli skoro polovinu zboží !!" - "To nebyli Italové, ale Rumuni !!" - "Co ?? Myslel jsem, že byli z Říma.." ;) Říká se sice, že všechny cesty vedou do Říma, ovšem spousta cest a lidských osudů vede právě do Ameriky, kde si lidé touží splnit své sny, nejen o svobodě.. A tahle skvostná dramedie zejména zkoumá a smazává rozdíly mezi lidmi a jejich domovy a právě Amerikou.. Tradičně famózní Robin Williams, jemuž toho ruského saxofonistu sežeru i s podběrákem, hraje Paulovu Mazurku jako o život a divákovi tak nabízí jeden ze svých nejpozoruhodnějších hereckých výkonů.. Moskva na Hudsonu platí za stejně jedinečný a pozoruhodný biják, když se jednak coby překvapivě dost uvědoměle vlastenecký snímek nebojí tnout do živého, srovnávat i kritizovat, navíc pracuje velmi důsledně převážně s charaktery přistěhovaleckých menšin, čímž vlastně říká, že Američané jsou v podstatě stejně všichni imigranti.. Indiáni prominou..;) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nepravom zabudnuty Williamsov film v ktorom hra rusa, ktoremu sa podari emigrovat do USA a tak sledujeme ako sa postupne prediera novym spôsobom zivota. Zistuje pozitiva ale aj negativa zivota v demokratickom ale tvrdom kapitalizme. V obchode uz nemusi stat fronty na cokolvek, ale vsetko si musi tvrdo vydriet a môze sa spolahnut len na seba. Holt taky osamely zivot. Je to tak akurat vybalancovane medzi dramou a komediou. 8/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude opravdu hodně americké, ale ono je to takové nezávislé. To, že byl mezi Amerikou a SSSR té doby rozdíl, to je jasné, ale je to podáno nijak nadneseně. Jsou problémy i v USA, i když zde nejsou tak zdůrazněny. Celkové vyznění filmu je moc příjemné, hlavně díky skvělému Robinu Williamsovi, který dal do postavy, co mohl. Některé vtipy příjemné, ale ne přehnané. Stejně tak i dramatická rovina vyvážená. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Chvílemi drama, chvílemi až groteska s několika vtipnými okamžiky. 1) Moskevské nepříliš přesné reálie vznikly v Mnichově. 2) Představitel Vladimírova přítele Anatolije, 34letý Elja Baskin z Rigy emigroval do USA ve svých 24 letech. 3) Roztomilý dialog se odehraje kdesi v polovině filmu. Vladimír se otočí po cizím muži, který si ho nenápadně všímá. Krátce na sebe pohlédnou. Vladimír posléze zjistí, že muž ho sleduje. Počká za rohem a vybafne na něj: FBI? Odpověď: FBI? No. Vladimír: KGB? Cizí muž: No. G-A-Y. Vladimír: Gay? Oh no, no. Cizí muž: Sorry. You have a nice face. I thought we had a moment back there. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Paul Mazursky /Carlitova Cesta, Smrtici Telefon/ natocil krasny film o tom, ako sa Rus Vladimir Ivanov /v podani Robina Williamsa - Good Will Hunting/ vyda z Moskvy do USA. A nasledne je konfrontovany so zivotom v USA 80. rokov. Okrem Williamsa dokaze zaujat aj Maria Conchita Alonso no a samotny reziser Mazursky bol aj pred aj za kamerou. Prosim o viac takychto filmov : 85 % ()

Reklama

Reklama