Reklama

Reklama

Moksum geon yeonae

  • Jižní Korea 목숨 건 연애 (více)

Je In je autorkou mystery příběhů. Přestože už dlouho nic nenapsala, je známá díky tomu, že neustále někoho z něčeho obviňuje a samozřejmě zcela mylně. Pořád jí chybí nápad na nový příběh, až jí její kamarád policista Rok Hwan poradí s námětem sériového vraha, který u nich zrovna také řádí. Je In se pouští do pátrání, zda tím vrahem není pohledný Jason, který se přistěhoval do bytu nad ní. (andiek05)

(více)

Recenze (9)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jsem pro různé šílenosti a na seznamu mých oblíbených postav by se našlo i spousta těch hodně střelených, jenže tohle je v mých očích úplně mimo. Asi za to může účast Číny, na jejichž komediální tvorbu nejsem zvyklá. Přitom to má tak dobré obsazení a zajímavý námět. Ha Ji Won mám moc ráda, proto tohle považuji za plýtváním jejím talentem. Navíc ji stokrát radši vidím mluvit korejsky, než anglicky. O tom, že místo normálního mluvení celou dobu pištěla, ani nemluvím. Zřejmě v té roli viděla nějaký potenciál, já ho však bohužel vidět nedokážu. 1,5* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Juhokórejská komédia, takmer ako z ich najlepších čias. Konečne to nie je len nejaká nevýrazná predvídateľná žánrovka, ktorá pripomína mnoho podobných filmov, ale film sa môže oprieť aj o výbornú zápletku, scenár a celkové prevedenie. Ale môže za to aj výrazné prepojenie s kriminálnym žánrom. A tak tu máme trochu bláznivú spisovateľku, ktorá si myslí, že pomaly každý z jej okolia je nejaký zločinec, čo jej pokazilo povesť, lenže v meste práve vyčíňa aj skutočný sériový vrah, ktorému sa dostane na stopu a spolu s priateľmi sa to snaží vyriešiť a podľa toho konečne napísať knihu, ktorá by ju zase preslávila. Takže film má všetko potrebné, aby dobre fungoval v komediálnom, ale aj kriminálnom žánri a to sa mu aj dosť darí. Síce to nie je zase tak vtipné, ako by mohlo a pár prvkov si mohli aj odpustiť, napríklad to vypúšťanie vetrov, čo sa síce do daných situácií možno aj hodí, ale niečo takéto ma predsa len absolútne nezaujíma. Ale inak je to presne ten štýl, ktorý mi v juhokórejských komédiách vyhovuje, je to správne uletené a také živelné, pričom sa tu nájde aj plno vydarených scén a momentov, takže o dobrú náladu bolo postarané. A ešte lepšie funguje kriminálna línia, ktorá je dosť zaujímavá a dokonca nie je ani tak predvídateľná, ponúkne viacero podozrivých a nebol som si istý, kto je skutočným vrahom. K tomu nechýba ani nejaká tá akcia, hlavne taký súboj v svadobnej sieni som si v rámci žánru aj celkom užil. A plusom je rozhodne aj obsadenie, Ha Ji-Won je aj po rokoch stále rovnako bláznivá, ako vo všetkých jej podobných filmoch, takže k nej až na to občasné vypúšťanie vetrov nemám žiadnych výhrad, páčila sa mi jej priateľka, bavil ma aj šéf a k tomu zaujímavé mužské trio, policajt, agent FBI a zlodej. A režijne je to presne to, čo aj od tohto typu filmu chcem, takže solídny vizuál, slušná atmosféra a správna miera uletenosti a bláznivosti. Takže pre mňa príjemné prekvapenie, už dávno ma nejaká juhokórejská komédia takto nezaujala. 76% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komedialne ladena detektivka s prilis blaznivym humorom. Patranie po vrahovi ma uz tradicne nebavilo a naviac sa ukazalo, ze vrahom je ten chlapik, ktory ma uz na prvy pohlad diabolsky vyraz. Takze ziadne sokujuce prekvapenie sa tiez nekonalo. Mne to celkovo proste nesadlo. Akcie tu je minimum. 4/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to blbina, je to pořádná blbina, ale měl jsem u toho pocit, že tvůrci jsou schopni natočit dobrý thriller a přitom přesně vědět, v jakou chvíli to odlehčit. Nebýt prdících scén, dal bych tomu ještě trochu více procent. Bavil jsem se a je vidět, že tohle bylo natáčeno s chutí, i když a první pohled jako hodně odlehčený film. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Docela povedená komedie s trochou akce. Po zkouknutí reportáže jsem tomu moc nevěřila, ale kvůli Ha Ji-won a Bolinovi jsem si řekla, že tomu šanci přeci jen dám. Nakonec se z toho vyklubala příjemná oddechovka o potřeštěné spisovatelce a jejím honu za sériovým vrahem. Stará dobrá JK komedie, u které se člověk pořádně nasměje to není (obávám se, že už se jí asi ani nedočkám, ale želízko v ohni mám), ale pár vtipných scén tam bylo a Ji-won dokazuje, že komediální, lehce ulítlé role jí pořád i po těch letech jdou. 3,5* Přeloženo. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Začátek sice vypadal zoufale uboze, ale nakonec se z filmu vyklubala docela solidní romantická komedie se slušnou dávkou napětí a leckdy i zdařilého humoru, špetka romantiky nemůže samozřejmě chybět. Co se týče Ha Ji-won, tak člověk jen zírá, jak to té holce v tom věku pořád neskutečně sluší - a to je přitom stará jako já :-) ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Velice povedená komedie. Už je to nějaký pátek, co jsem Ha Ji Won viděla v komediální roli :-) Ale nejvíce jsem se nasmála asi s Jong Guem (Oh Jung Se). Vtipné, zajímavé, napínavé. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Ještě teď se směju, když si vzpomenu na Jane Han a vlastně všechny ostatní z téhle skvělé komedie. Že Ha Ji-won dokáže hrát i v komediích dokázala už v Secret Garden a později to potvrdila v The Huntresses. Jane je však její pravděpodobně nejvtipnější role, ve které hrála, a že to stalo za to. :-) Ani ta detektivní část nebyla vůbec špatná, ba dokonce mě autoři zmátli natolik, jako se to nikomu už dlouho nepovedlo... Zkrátka velmi povedená oddechová záležitost, které přidávám bonusové body nejen za vždy úžasně vypadající a hrající Ha Ji-won, ale také za na komedii překvapivě dobrý děj. - 90 % ()

matini 

všechny recenze uživatele

Máme tu spisovatelku Jane Han, která je na tísňové lince jako doma, protože udala snad každého ve svém okolí (nutno podotknout, že se s těmi udáními moc netrefila a nikdo ji teď nebere moc vážně), policistu, který si nepamatuje tváře zločinců z plakátů a spíš pokukuje po Jane Han a pak tu máme tajemného hezkouna a agenta FBI, Jasona. Je to docela praštěná komedie, ale zároveň i povedená. Byla to zábava s detektivní zápletkou: je Jason vrah nebo je to někdo jiný? Tahle otázka je zde položena několikrát a nemůžete si být jistí výsledkem :) ()

Reklama

Reklama