Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (216)

Othello 

všechny recenze uživatele

Jakkoli mám strašnou radost, že Olivia Wilde resuscitovala tu pravou 1998-2009 teen komedii (a nikoli tolik častý dospělý pohled na měnící se dospívající, vydávající se za film pro teenagery), nedokážu film hodnotit jinak než komparačně k Mottolovým Superbad. I zde se tichý Asterix s vulgárním a expresivním Obelixem vydávají na poslední párty jejich střední školy, která pro ně možná znamená poslední šanci něco spolu zažít vzhledem k tomu, že nad oběma se vznáší Damoklův meč vstupu do dospělosti. A i zde si musejí svoji přítomnost tam tak trochu zasloužit, nicméně odměna visící ve vzduchu je opět ultimativní zás-...ah do jejich prozatím netknutého milostného života. Ačkoli velikosti svého předobrazu nedosáhnou (což dle mě dnes ani nelze dokázat), za probuzení tohoto hybernovaného žánru jim patří obrovský dík, nemluvě o tom, že na většině míst to funguje tak jak má. Je to vtipný, postavám fandíte i přesto, že vás vlastně serou a když dojde na první náznaky, jemné doteky, schovávání pod hladinou bazénu a karaoke, těch sedmnáct vám zase bude (pokud nejste již úplně obalený tukem dospělosti). Timing většinou není sice dokonalý, scénář si jde občas za svým jen aby byl oblouk a snaha najít v obsazených vedlejších postavách mojí Emmu Stone vzala zavděk alespoň vzdálenou soulmate Gigi, nicméně jsem rád, že holky dostaly konečně svojí dobrou teenagerovskou komedii - žánr, který s nimi po celou dobu svého vrcholu vůbec nepočítal a místo toho jim byla pak na bedra naházena tíživá a fatalistická odpovědnost Young Adults filmů, zatímco chlapci mohli z teen žánrů rovnou přesednout na superhrdinský vlak směr do vesmíru a ještě dál, který mohou následovat až do smrti. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Hm, kde sa to v tej Trinástke vzalo? Pre mňa jeden z najlepších amerických filmov roka. Niekoho môže troška rušiť nepopieram jemne zvláštna kombinácia nezávislej feel gool melodrámy, kde sa riešia aj boliestky hrdiniek s komédiou trochu ako á la Prci, prci, prcičky. Ale na mňa fungovali obe roviny a často som sa spokojne usmieval a možno bolo aj nejaké to dojatie (a nie malé). Okrem pandy musím vyzdvihnúť aj vedľajšie postavy, ktoré sú takmer všetky skvelé a obľúbite si ich. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Film jak šprtka: je chytrej, je fajn a nemáte důvod pochybovat o jeho kvalitách... ale taky sem tam nudí a vytrvale vyvolává pocit, že nemá čím překvapit. Je to vlastně taková reverzní teenage komedie - Daria vržená do Prciček, sarkastickej partypooper, ironicky využitý klišé. No a ty dvě pindy jsou skvělý, nehádám se. 7/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

za těch pár super nápadů a pár opravdu povedených vtipů a scén tam božské Olivii ty čtyři hodím...na druhou stranu jsem ale od teen komedie o holkách/ženách,točenou navíc ženou čekal přeci jen o něco víc než jen místy ujetější variaci na Prcičky.Klišé se sice Booksmart snaží vyhýbat co to jde,ale nedaří se to úplně.Velkým plusem je,že to není vyloženě hloupé,nebo zbytečně vulgární a po většinu času působí přirozeně...70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je teda pravda, že Olivia Wilde je multiinstrumentálně šikovná. Na to, jaké má film téma, se režisérsky drží neuvěřitelně v kramflecích. I ty holky jsou fajn a celé to má takový ten feeling středoškolských amerických komedií. Nebejt těch genderovejch keců a jednoho kluka, kterej kdyby se nepokoušel o tu černošku, tak si myslím, že je ženská, tak bych hodnotil i víc. Holt ale americká popkultura aktuálně mluví jasnou řečí a tak mám pocit, že Amíci na středních školách neřeší nic jiného, než hnutí LBGT a gender. Jo a čeští distributoři si ten název mohli taky tak trošku odpustit...vypadá to blbějc, než to ve skutečnosti je. ()

Galerie (191)

Zajímavosti (7)

  • Scénář k filmu vznikl již v roce 2009. (Grimaldi)

Související novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama