Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kámošky a zároveň nejlepší studentky ve třídě Amy (Kaitlyn Dever) a Molly (Beanie Feldstein) jsou velmi moudré, šikovné... a dost neoblíbené. Myslí si, že život je ukryt jen v učebnicích a na své spolužáky s horšími známkami se dívají s neskrývaným despektem. Jenže den před ukončením studia si obě najednou uvědomí krutou pravdu - 4 roky šprtání byly v podstatě ztrátou času a ony si mohly užívat přesně jako všichni ostatní. A tak se rozhodnou, že poslední den na střední škole si to všechno vynahradí a roztočí to jak se patří. Čeká je velmi dlouhá noc plná dobrodružství, na jaké je žádná z knih nemohla ani zdaleka připravit. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (216)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodinu se to tváří jako strašně divnej, nevtipnej odvar Projectu X, za kterej není vůbec těžký se v plno scénách stydět. Jenže to je celý účel, kterej diváka dostává pod kůži hlavních postav a všech jejich kámošek a kámošů. Pak odstartuje posledních třicet minut, který považuju za absolutně nejlepší feel-good/dramedy/kaličskou komedii v tomhle století. Ke konci už sem bulel smíchy, radostí i dojetím. Strašně se těšim, až to s někym nepřipraveným uvidim podruhý. Olivia Wilde ví jak zapařit! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nedlouho po Gretě Gerwig prokázala svůj režisérský talent další americká herečka spjatá s mumblecore - Olivia Wilde. Obě ve svých debutech po vzoru filmů, v nichž předtím hrály, nabízejí úsměvný, upřímný a nenucený pohled na dívčí dospívání. Zatímco ale Lady Bird od Gerwig byla neokázalou, nesentimentální indie komedii, Booksmart nabízí méně introspektivní a více stylizovanou, byť v jádru stejně pravdivou výpověď o nejistotě a obavách žen na prahu dospělosti. Vtipný, chytrý, svěží a s jistotou zrežírovaný generační film je zároveň nadčasovou obžalobou škatulek a škatulkování, na jejichž utváření se podílely mj. dřívější středoškolské komedie. 85% ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

Zasmiala som sa, poplakala si, aj mi to srdiecko pohladilo. Hlavne hrdinky uzasne, ako herecky tak aj samotne postavy. Viac takychto filmov, ktore sa pozru na stereotypy a so smiechom ich zhodia zo stola. Zensku ruku tam citit, aj ked nikdy neviem presne povedat v com to konretne je. Mila ma v zachranovani zenskej komedie zdatnu pomoc. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku to trochu drhne, ale postupne sa z noho vykluje najlepsi coming age film za velmi dlhu dobu. Babam budem fandit nech maju pred sebou velku karieru a Olivia Wilde sa predviedla ako velmi schopna reziserka. Snad to uchmatne aspon nejake nominacie na Zlate globy. Mile, uprimne a v poslednej tretine velmi posobive. Skoda toho blbeho (aj ked pochopitelneho) distribucneho nazvu, lebo ide po uplne odlisnej cielovke. 8/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sexy Olivia Wilde debutuje komedií, která by se dala označit za novodobé a moderní prcičky pro ženy a je to velmi svěží. Na teen komedii je film velmi kreativní, co se týká nápadů ( barbie panenky), zvláštní né zrovna typické postavy pro žánr, slušné dialogy, slušivé herecké výkony a ve většině případech se filmu daří vyhýbat typickému klišé a krásně ho obměňuje. Po humorné stránce to mohlo být údernější, ale přesto skvělá zábava a příjemné překvápko. 80% ()

Galerie (191)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém festivalu South by Soutwest v Austinu. (Varan)
  • Natáčení začalo v květnu 2018, natáčelo se v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

Olivia Wilde natočí spin-off Spider-Mana

20.08.2020

Olivia Wilde se poslední roky věnuje spíše režii než hraní, a po úspěchu s filmem Šprtky to chtěj taky se z ní v Hollywoodu stalo horké zboží. Není divu, že si jí tak vyhlédlo studio Sony, jež se jí… (více)

Reklama

Reklama