Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (296)

verbal 

všechny recenze uživatele

V probíhající teplé válce pocítil Východ nutkání předvést Západu, že i on umí zfilmovat Věsjolyje kartinki. Tak se Sojuzmultfilm vypravil na lup a výsledkem je něco, co svou totální pičiditou klesá v žumpě debilit pro náctileté retardéry hluboko pod nejdementnější počiny Mrvelu a Dislektický Cigán Homixu a působí kokotsky i jako nepovedená parodie. Posuďte sami, než se rozhodnete audiovizuálně trpět, vůbec nic v následujícím bojleru nevynechám: Dozvídáme se, že také v Sovětském Svazu v padesátých letech probíhal mutační program, nazvěme ho pracovně třeba KS-Maladcy, jenž měl za následek vydegenování pěti supersoudruhů, z nichž jeden, konkrétně profesor Ksuratiér, neudržel stranickou linii, sešel na scestí a zmutoval ve staticky sršící mongoloidní mimino se šlauchem v hlavě, jemuž radioaktivita skvěle vyrýsovala pekáč a vysteroidovala šedesátky bicáky, načež se jal ohrožovat matičku Rus, ba i celý svět, galaxii a kdovíco ještě. Naštěstí pro Rusáky, lidstvo i ufony je zde pateticky hrdinná a uvědomělá majorka Jekatěrina Nilsenovič Ksichtokundovská, která neváhá, sesbírá zbývající nadnormativně schopné soudruhy, stále mutující na straně dobra ve složení Kapitán SSSR, Medveděrin, kazašský Brambor Lí aka Býstryjserebrjenyj a pubertální poluce taváryš Mýstyčnaja. Semknuti v jedno se Zashitníci, hnáni vpřed neoddiskutovatelně květnatým a originálním scénářem, vypraví zashitovat si a zatočit po bolševicku se zlem a jeho armádou klonů (patrně partička najatá za vodku z Rudé armády ve škraboškách s nalepenými objektivy vyřazených fotoaparátů Lomo a Zenit). Poprvé se to nepovede a jsou ukrutným profesorem, při pohledu na nějž se prostě musíte pořád smát, zajati. Pro major Ksindokundovskou je však jejich osvobození kus pirohu, se třemi mantáky se samopaly pronikne kýmkoliv nepovšimnuta na přísně střeženou základnu a odvleče si je zpět, zatímco ten záporný soudruh kdovíproč uřízl u paty Ostankinskou věž a půl filmu ji stěhoval na druhou stranu Moskvy. Ale podruhé, podruhé už je plán splněn na 120 procent! Poučena z předchozího nezdaru naše milá Liga superkokotů zashituje na výbornou, naběhne k relokovanému Ostankinu přes stíhačkami neprůstřelné silové pole, vole, zkratuje ho a všechno včetně padoucha udělá bum v ne zrovna dvakrát povedeném digitálním mrdníku. A já doufám, tedy spíš zoufám, že Západ brzy vrátí úder a natočí třeba Frostmena s Orlado Blůmem v roli Ivana a Setem Rogenem jako Babou Jagou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet RUR 380 ($6miliónov)Tržby Celosvetovo $8,376,000▐ Ruský Avengers v takom viac béčkovom prevedení alebo to dokonca pripomenie aj fandovský úlet ako je Iron Sky. Po prepade v kinách som čakal ďaleko väčšiu hrôzu ale zas natočené za ten menší rozpočet to nie je až také zlé. Dievčence bojovnice a hlavne tá neviditeľná újdu. Má to rýchly spád tak sa človek pri tom aspoň nenudí. /40%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Medvěd sice nemá Mášu, ale zato má největší bouchačku v celém Rusku a dostatek prostoru ve výtahu směrem vzhůru, vzhůru a jenom vzhůru. Přijde mi tak natolik sympatický, že dokáže většinu negativních dojmů spolehlivě vytlačit daleko za jím vytyčené pole zábavnosti. Skoro mi pak přijde škoda, že se z Ochránců dělá nejbizarnější podívaná široko daleko, protože kromě nebetyčně zabitých hláškovacích pokusů jsem se žádného odstrašujícího ani dosud neviděného diváckého pekla vážně nedočkal. Jakkoli jsou obrysy východní kultury občasným vtipem samy o sobě, tohle byl naštěstí zcela bezbolestný a jaksepatří odlehčený případ. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Odstřelit ruskou snahu o velkolepý superhrdinský blockbuster je strašně snadné, ale když ono na tom přecejen něco je. V naprosto v žádném ohledu nelze srovnávat s Hollywoodem, nějaké herecké výkony tu jsou na úrovni pralesních lidí a ačkoliv jsou na tom vidět peníze, ty triky občas působí i tak poměrně zoufale. Jako trikový klip by to zřejmě obstálo, beztak je ta nejlepší scéna už v traileru, kde funguje. Má to ale 90 minut a stále se tu hraje na emoční strunu, potažmo polidštování všech hlavních humanoidů a ačkoliv jsem po 20 minutách přemýšlel o dvou rudých hvězdách, v dalším průběhu to už na mě fungovalo více...5,5/10 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jako Guilty pleasure to nemuselo dopadnout úplně zle, kdyby se Rusáci až tak strašně moc za každou cenu nesnažili kopírovat své émerické vzory. Mě nízké hodnocení neodradilo, spíš povzbudilo a filmy o super čurácích v super kostýmech rád nemám, přesto jsem na to byl zvědavej, ale je to sračka. Občas se Rusko vytáhne, ale tohle se soudruhům nepovedlo, přitom to stačilo trochu odlehčit a udělat z toho povedenou parodii, ale tady se spíš snaží tvůrci ukázat Marvelu a spol : Hele, my to umíme taky! Mno neumí... není to vyloženě na odpad, ale tipuji, že pozdější pád do černých čísel tuto pecku nemine.15% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Občas mrknu na Darwinovy ceny, takže vím, že "nic není nemožný" na pět je Rusko. V týhle zemičce, která se taktak vejde na naši planetu, se kdysi narodily předci otazníků a Chuck Norris tam určitě jezdí pro rady, když je v koncích. Tohle je tak debilní jako nebe modrý - hodně, zatraceně moc. Za mnou seděl podobnej činko-mutant jakej tady kradl televizní vysílače a krom toho, že mě asi šestkrát málem odkopnul až do první řady, když si vyměňoval svoje Adidasky s bílou podrážkou na podhlavníku mojí sedačky, tak i tenhle činko-mutant z Prahy poznal, že v tom filmu něco nehraje. "Vole, to sem nežral, ne" řekl na konci, naposled si do mě kopnul a vyfouknul bicáky, aby mohl projít dveřma na chodbu. Ani já to nežral, kámo. Největší superschopností je tady koziště Xénie, stačilo aby měla kostým bez výstřihu a i ta jedna moje hvězdička odešla mlátit hlavou o zeď. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Soudruzi vrací Marvelu úder a předvádí, že i oni mají své super hrdiny. A panečku jaké! Když Amíci pavouka, tak oni medvěda, když Amíci Hulka tak oni Kameňáka a tak bych mohl pokračovat... A těm všem ruským hrdinům velí jako trumf opravdu hnusná a zmalovaná Valeria Škrkando s krutopřísným pohledem z jejího zmalovaného obličeje či co to bylo. Ano už i v ruské armádě velí ženy, pokrok nezastavíš ani v Sajúzu. Všichni jsou strašně drsní, významné pohledy stranou, pomalu odkládané sluneční brýle, do široka rozkročené postoje... Zloun vzniklý z experimentu se totiž vymkl kontrole a tak je třeba ve světě posbírat superhrdiny vytuněné ve čtyřicátých letech pro superboj. A tak tu máme Ivánka z Mrazíka (v zakletém stádiu), Xénii z Arabely, Čingischána coby zástupce menšin z mongolských plání a Kameňáka (hází kameny...). Dejme tomu Čingischán a celkem pohledná Xénie měli jakési schopnosti pro boj uplatnitelné, ale Ivánek a Kameňák.. Takového borce pro boj asi vymyslí jen Rus..superhrdina házící na protivníka šutráky, to už asi byla zastaralá koncepce i na konci druhé světové hádám... Říkám to pořád, mít nadupané pécéčko není vše, navíc tohle ani moc nadupané nebylo, protože při pádu věže se borcům obraz trochu rozpixeloval do podoby minecraftu... Inu to co stačí co se týče výkonu na hru Nu pagadi (vajíčka) už nemusí stačit na digitální efekty Защитники. Pro Ivánka asi oprášili kostým z Mrazíka a zřejmě z něj vyklepali moly, protože medvěd byl nějaký olezlý. Nad logikou v tomhle filmu lépe nepřemýšlet. Už jen ty sestřelené Migy v první vlně náletu, zatímco Antonov kroužící do zblbnutí kolem dokola nic... Che.. Ale alespoň nám soudruzi předvedli, že pořád mají ty slavné kaťuše (dnes jim říkejme třeba Putinův synťák, protože Stalinovy varhany je už přeci jen trochu archaické označení), teď už dokonce na svých podvozcích a neváhají je použít. No a ten kraťas na závěr... No a ten úplný závěr a významný pohled Škrkandice do kamery než naskočil коне́ц... No děs běs. Dávám si za jedno šlehnutí elektromagnetickokamenný bičíkem a pryč od toho ! * ()

Beckett51 odpad!

všechny recenze uživatele

Ač jsem se ze všech sil snažil, ani pomocí diamantové lopaty a krumpáče jsem tu jednu hvězdu vykopat nedokázal. Absolutní (!!) katastrofa na všech frontách a nefunguje to bohužel ani jako guilty pleasure či sebeparodie (protože je nešťastně zřejmé, že to tvůrci mysleli naprosto vážně). Co scéna, to buď to nejtypičtější superhrdinský klišé, vykrádačka jiných komixáren či děl (Pán Prstenů - wtf?!), chyba (kalhoty u mědvěda bych jednou odpustil, ale 2x a tak očividně?) nebo totálně nelogický motivace hrdinů či obecně ne-úplně domyšlený fenomény. Padouch bez jakýhokoliv charakteru (čti směšná chodící koule svalů), scénář ve většině případů k smíchu a hlavní "Záchitníci" vesměs nezajímaví a nudní. Jediné, co bych přičetl k dobru, je krátká stopáž, takže to poměrně svištělo (až u "psychologických" scén) a v některých scénách docela pěknou kameru. Bohužel ani to ale na jednu hvězdu nestačí... Doporučuji trailer, ten byl lepší. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Art/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// PLUS: především soundtrack a celkově se na to pěkně kouká MÍNUS: scénář je jedno velké klišé obrané o jakoukoliv duši postav /// Shrnutí: Úžasně zpracovaný trailer okázale navnadil na poměrně beztvarou vykrádačku. Tady někdo hodně opisoval od Marvelu a Fantastické čtyřky. Což ale nevadí, protože takových konkurenčních filmů není přehnaně moc a přeci jen je zajímavé vidět stejné téma z ruského pohledu. Bohužel konkurence je o dvě úrovně lepší. Ochráncům především chybí větší čas věnovaný postavám. Vše je účelně zkrácené, až to působí směšně./// Celkem 53%/// ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Ani mi tak nevadilo to, že to nedosahovalo technické úrovně marvelovek, spíše mi vadila celková plochost jak příběhu, tak postav. A to byla veliká škoda. Za mě slabých 40% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pokud z nějakého blíže ne(s)pe(cifi)kovaného důvodu ignorujete comicsové adaptace, X-Men a Fantastická čtyřka vám nic neříkají, můžete to vzít oklikou a stavit se v Rusku na Ochránce. V ruských pokusných laboratořích už bylo vyvinuto za totalitního režimu leccos, třeba hokejová sborná a Viktor Tichonov. A jiný koumák jménem August Kuratov stvořil v dobách Studené války čtyři nadlidi, disponující superschopnostmi. Ve skutečnosti bylo stvořeno více takových subjektů, nicméně jen kameňák Ler, ninja Khan, píchačka Kseniya a medvěd Arsus jsou k dispozici, zbytek se někde zatoulal. A tihle čtyři mají zastavit svého stvořitele, který má choutky, jak jinak, ovládnout svět. Film se příliš nezabývá filosofickými výlevy postav, které by byly nějak mimořádně zkroušené a sužované traumatem z jejich jinakosti. Postavy jsou se svým osudem poměrně smířené, jen Kseniya si nepamatuje své felační schopnosti z dob Brežněva. Film šlape především v akčních a trikových pasážích, kterých je přehršel. Technické zázemí se určitě nedá porovnávat s americkým, ovšem došlo v této oblasti k několika příjemným překvapením. Triků je takové množství, že si z nich vybere každý, leckteré jsou videoherního rázu i stylu, mnohé z nich překvapí svojí troufalou rozmáchlostí ve snaze konkurovat západní produkci. Nejmarkantnější je propracovaný vizuál. Tahákem filmu, alespoň po mě, je účast Aliny Laniny, jejíž půvab mně byl znám, ovšem nic netušíc, že se v druhé polovině hodí do latexu, dostal film sexy rozměr. Pojem "ruský sexappeal" platil i pro Valeriji Škirando, která celé akci velela a postupně se zbavoval\a své "sovětské" komisní upjatosti. Filmu chyběl nadhled, bral se mnohdy smrtelně vážně, odlehčených pasáží je jen zanedbatelné minimum. Finále to také nevytáhne moc do výšin. Celou dobu film diváka připravuje na bombastický závěr, jenže ten se nedostavil. Sarik Andreasjan je velice progresivní režisér, co už má zkušenosti se zámořským stylem natáčení, v jeho filmografii se najde i takový počin, jež není obsazen ruskými herci. Celkově se dá napsat, že se nejedná o nic originálního, film se zřetelně inspiroval comicsovými předlohami, které jsem zmínil v úvodu, z nichž nepokrytě po celou dobu čerpá. Jde ale také o srovnání, že čeští tvůrci to nejdále v oblasti comicsů dotáhli na Čtyřlístek, což by splácal i pětiletý retard. V tom případě jsou Ochránci vrcholným počinem ruské kinematografie. 7/10 ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Parkrat jsem se zasmala, ne ze ne. Problem ale je, ze film se bere smrtelne vazne a vsechny momenty, co vas pobavi, jsou akorat faily. At uz jde o otresne triky, hrozne herecke vykony anebo plochy (jakoze uplne vyprazdneny) pribeh. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme hutnú vykrádačku MCU postáv a padajúce mrakodrapy ukradnuté z DC. Výprava je slušná, triky až na toho medveďa solídne, len sa bohužiaľ nepodarilo vykradnúť aj tie lepšie dialógy z amerických predobrazov a z hľadiska hovoreného slova ide o celkom slušné peklo. Ale WTF faktor je parádny, nie že nie, takže som si túto guilty pleasure jednohubku slušne užil. Len by jej slušela väčšia stopáž a finále, kde by sa všetko netočilo len okolo toho, ako niekto pohybuje rukami a tým takmer mení smer otáčania Zeme okolo Slnka. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Prečo sa v roku 2017 dožijeme takto zlého komixového filmu? Chápem, že Rusi to vyskúšali prvýkrát, no toto je zlyhanie na plnej čiare. A možno sa budete diviť, no nemyslím si, že za to môžu efekty alebo nejaká zaujatosť z mojej strany. Môže za to neschopnosť rozprávania príbehu, absolútne nevyprofilovaných postáv a nulovej razancie v prípade, že sa niečo udeje. Všetko čo sa dialo mi bolo úplne ukradnuté, postavy ma nebrali a najmä som nemal ani pocit, že by som ich za ten krátky čas stihol spoznať. A iróniou je, že na to aký je tento film krátky, tak jeho tempo spôsobí, že pôsobí absolútne natiahnuto a nekonečne. Efekty sú trochu mix, no to by som dokázal odpustiť. No nemôžem filmu odpustiť pokusy o kópie dizajnov postáv alebo zbraní z Marvel filmov. Dokonca tu máme aj scénku medzi titulkami, ktorá má asi indikovať sequel. Kvalitatívne by som tento film asi prirovnal k Fant4stic z roku 2015. Mám pocit, že tvorcovia asi netušili v čom sú dobré filmy od spoločnosti Marvel a rozhodli sa spraviť svoju vlastnú verziu akčných hrdinov a výbuchov. Ale pokiaľ nie som zaujatý našimi postavami a pokiaľ mám pocit, že celý ich príbeh bol neskutočne skrátený, pretože sme sa museli rýchlo hrnúť do akcie, tak niečo zlyháva. Je mi to ľúto, ale "Zaščitniki" je pre mňa jeden z najhorších filmov so superhrdinami, aký som kedy videl. Absolútne nevie podať svoj príbeh a predstaviť svoje postavy. Plus Knah vyzerá ako Winter Soldier a zbraň Lera pôsobí ako elektrický bič Ivana Vanka z Iron Man 2. Film ma nebavil, tie pokusy o kópie Marvelu ma iritovali a výsledne je to len pre mňa mizerný komixový film, ktorý sa tvári, že je niečím, na čo reálne nemá a je míle vzadu oproti filmom, ktorým sa snaží vyrovnať. Hodnotenie: F ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tohle se nedá užít ani jako to nejhorší Guilty Pleasure od Asylum s obří chobotnicí. Film, do kterého se určitě nasypalo pár desítek milionů Rublů a stejně to není vůbec nikde vidět. Příběh je plytký, postavy ploché a bez jediného náznaku jakékoliv motivace. Efekty jsou trapné, dialogy úděsné a nefunguje ani hudba, už při úvodních titulcích a při té laciné dementní písničce mi bylo jasné, že tohle natočil člověk, který nemá sebemenší režisérské schopnosti, ale má prostředky a nadšení. Takhle nějak by dopadl film, kdyby nám klukům s nadšením dal někdo hromadu peněz a nechal nás natočit velký Česky film s hrdiny. Čekal jsem aspoň něco, ale tady je blbě úplně všechno. Jednu * dávám za neskutečně píchatelnou Alinu, která by měla fofrem balit kufry a jet rozkuřovat producenty do Hallywůdu, aby jsme mohli to její božské tělo obdivovat v mnoha a mnoha stejně blbých, leč amerických filmech. Tragédie.15%. ()

Reklama

Reklama