Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (296)

Motyuek 

všechny recenze uživatele

Mně je sympatické, že se ruská kinematografie rozjíždí a člověk si čas od času může zkouknout zajímavý ruský filmeček. Konkurovat Holywoodu? OK soudruzi. Ale konkurovat Marvelu? S tím radši ještě nějaký čas počkejte. Předně naši východní slovanští bratři nepochopili, že takové filmy musí být kořeněné humorem. Člověk se pak z nouze směje okamžikům, kdy se herci marně snaží o patos, nebo o filosofické debaty. A to asi tvůrci nezamýšleli. Prostě standardní ruská kopie. Asi tak jako zkopírováním Jeepu vozícího Amíky po bojištích WW2 vznikl nevzhledný UAZ, nebo když sověti vyrobili naprosto "originální" raketoplán a ještě situaci vyšperkovali tím, že jej pojmenovali Buran. ()

Sedmilhář 

všechny recenze uživatele

Rusi umí natočit zajímavý film, dokonce i super akční film (třeba Denní hlídka...), ale tohle je děs, furt jsem čekal, že je to propaganda Putina a on odněkud vyleze a zachrání svět...ne...je to jen snůška klišé a hloupých nápadů...až tak, že to je možná jen snaha o parodii na US filmy...hvězdu za snahu a krátký čas... ()

thedien 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů, že se někdo pokusil nacpat do hodiny a půl to, na co Marvel potřebuje nejméně 5 filmů po třech hodinách. Nějak moc to ale nefunguje - všechno je v tak rychlém tempu, že není vlastně na nic čas. Ještě štěstí, že všechny postavy jsou vykradené z jiných filmů, takže člověk plus mínus ví, co od nich může čekat a není potřeba nějaké detailní představovaní. Docela jsem se těšil na něco netradičního ve stylu filmů, které mám rád, ale bohužel se dostavilo spíše zklamání. Když pomineme slabý příběh, kterým ale stejně trpí většina obdobných filmů, tak by to mělo potenciál na něco mnohem zábavnějšího a důstojnějšího. ()

chytri 

všechny recenze uživatele

Ruská verze avengers a x-men v jednom(hlavní agentka jako by Scarlet Johannson z oka vypadla).. První polovina filmu není špatná a musím uznat, že na efektech se nešetřilo. Ano scénář je slabý,ale to se dalo očekávat. Posledních cca 30% filmu však dokázalo podělat vše předešlé. ()

Ruslan 

všechny recenze uživatele

Rusové by se do masovejch digitálních bordel fantasy filmů alá Avengers vůbec neměli pouštět. To je jako, kdybyste chtěli v Česku natáčet mysteriozni hororové dramata na španělský způsob. Vždy to bude vypadat směšně! V Rusku se bezesporu točí kvalitní filmy, ale jen do té doby než se rozhodnou bezmezně kopírovat Americkou produkci, na což jsem alergický. Tahle ptakovina byla akorát tak dobře trikove zvládnutá, za což dávám jediný body. Příběh to snad nemá. 35%. ()

Filip7410 

všechny recenze uživatele

Ochránci z traileru vypadali dost slibně, ale opak je pravdou. Scénář postav nebyl zajímavý, byl nudný a jako by ho sepsal někdo za pět minut. Samotný film měl neskutečně nudného záporáka, který za celou dobu neudělal žádný krok, co by divákům vyrazil dech. Taky je tu medvěd, který je jeden z dvou mích oblíbených postav v tomto filmu. Co se mi však na něm nelíbilo, že kdykoli se proměnil v medvěda, tak je vidět, jak si roztrhal oblečení na kusy, ale když se vrátil do své lidské podoby měl svoje kalhoty na sobě, jako by mu zase srostli a měli svojí vlastní regeneraci. Ale i přes to všechno měl film i své dobré chvíle. Podařilo se jim udělat pořádné efekty a i některé akce nejsou k zahození. Taky jsem byl překvapen z jakž takž dobrým příběhem a originálními postavami. Ale to je tak vše. ()

Camel91 

všechny recenze uživatele

Mě se to docela líbilo, kostýmy byly fajn i u žoldáků, bylo to takové milé, scénář naivní a motivace postav nenápaditá, místy divný efekty a akce někdy taky nijak efektivní , ale věřím že jejich rozpočet nebyl tak vysoký jako u Blockbusteru z Ameriky, děj přímočarý, postavy okopírované a zkombinované od známější konkurence kde několik postav z komiksů představovali 4 jednotlivci v Ochráncích. Mimochodem kdyby dělali reboot Mrazíka tak ať použijí zdejšího Medvědího hrdinu ;) na první pohled byl pro mě zajímavý ta přeměna v jednoho z nejsilnějších šelem světa, než jsem zjistil že to je chábá verze Hulka která dokáže celkem se špatnýma efektama házet jen s hromadou pěšáků a když jde proti hlavnímu záporákovi, který byl snad kombinace Whiplashe z Iron Mana 2 a Bane z Batmana (ano zlomení hlavního hrdiny nastalo i zde), tak nezmohl nic ani ránu a vždy byl velice snadno zkrocen ale jeho opakovaná totální přeměna v Medvěda byla dobrá a hlavně se mi líbila scénka ve výtahu, hlavní záporák měl celkem zajímavou moc ale byla to prostě blbá postava, navíc jeho poražení rázovým útokem na kilometry daleko tím že se všichni hrdinové vzali za ruce jako ve Fantastické4: SS, nebo ve Strážcích Galaxie bylo laciné a nenápadité a vlastně boj ani žádný nebyl.... Hlavní borec co se dokázal obalit kamením byl jak Thing z fantastické4, akorát když teda chtěl a ještě mě připomínal jednu postavu ale nevzpomenu si jakou, jelikož dokázal ovládat kinetickou energii se kterou zvedal to kamení a vytvářel mmj i štíty a vizuálem vypadal jako strejda Strange, hlavní hrdinka mě byla sympatická, hezká a její tetování po těle bylo fajn, ale její schopnosti byla opět vykrádačka z fantastické4 a to od Invisible Woman, poslední borec co zbývá byla kombinace Ronina/Hawkaye, QuickSilvera a Winter Soldiera. Co se mí líbilo a postrádal jsem třeba i v dílu jako jsou Avengers či Justic League, tak byly záběry ze zpravodajství, kde informovali o obyvatelích okolí konfliktu - evakuace, zácpy na silnicích, panika, nebo po konfliktu - všichni kterým nebyl zničen domov se již můžou vrátit, ti kteří o svoje bydlení přišli bude poskytnuto náhradní ()

fricek12 

všechny recenze uživatele

Taková sovětská verze X-manů, ale jak říká Pohlreich: "Všechno, co k nám vždycky přišlo z Ruska, stálo za hovno" :-D Námět na hovno, efekty na hovno, a co má kurva bejt ten maco? "Nerad se klaním hned, to potom bolí hřbet. Ať se ti medvěd klaní až k zemi." Tohle je teda dobrý béčko, nechtěná parodie snad na všechno, co znáte. A když máte malej rozpočet, jako doupě padoucha dobře poslouží i střecha paneláku :-) ()

nudlis odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu neuvěřitelně ubohá kopírka amerických komiksových superhrdinů. Je to taková ruská představa o scifi z devadesátek, akorát natočená o 25 let později. A "hrdinové" si neříkají "soudruhu / soudružko". Což by možná měli ... ()

matous20063 

všechny recenze uživatele

Wtf, was that. Tpc 💀. Hodně pod tlakem filmeček. Vizuální efekty v aplikaci na mobil, plot jak pěst na oko a herecké výkony hodné leda tak do reklamy..... Tohle byl film který by mohla natočit i parta nadšenců ze základní školy. 10% ()

MoziMedve 

všechny recenze uživatele

Je to jako sledovat hru na PS2. Tím se rozumí, trapné dialogy, slabé efekty a předvídatelný nezajímavý děj plný momentů kde Vám někdo cpe informace o ději aby hráč, sorry, divák tak nějak tušil o co go (tedy pokud to někoho zajímá). Hru na PS2 zachraňuje Gameplay, který zde samozřejmě chybí. Film si ale lze užít, tak nějak ironicky, v partě a s hromadou vodky. Proto dávám aspoň 2 z 5ti. ()

Joachim36 odpad!

všechny recenze uživatele

Vlastně geniální ukázka rozdílu prohnilého kolektivního západu oproti ruskému SSSR světu. Zatímco LBGTQYZplus superheros ze západu jsou individuality, které přišly ke svým talentům náhodou, nebo se tak narodily, né tak v Sajuzu. Stalin v padesátých letech nechal spustit tajný projekt, v rámci kterého spatřili světlo světa naši super borci. Pěkně jeden z každé svazové republiky. Jsou tedy produktem nefuknčního systému a nefunkční ideologie a asi proto trpí tolika traumaty... nejspíše z rozpadu sajuzu a že na světě nezavládla světová revoluce a komunismus. Bohužel jeden z gerojů z jisté svazové republiky (asi z Ukrajiny) se nám trochu utrhl ze řetězu (asi se nakazil LBGTQYZ) a namršíroval si na Moskvu a celá matička Rus je nyní v ohrožení. Naštěstí je tu parta supergerojů, každý ze zbylých věrných svazových republik (krom Pobaltí), a ti toho parchanta určitě zastaví a tím zachrání matičku Sajuz... teda Rus. A tím vlastně i celou planetu, protože kdo zachrání Rus, zachrání celou planetu (nebo aspon její 1/6). ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Za Míšu a pěkné baby nelze dát méně než 5... Jinak slušný film co má spád a pobaví... Tak s ním nemám problém... ()

Milo384 

všechny recenze uživatele

Nepovedená napodobenina superhrdinských filmů. Děj je divně sestřihaný a moc mě nebavil. Ještě že je to tak krátké. ()

Lukiz 

všechny recenze uživatele

Fádní padouch - prostě šílenec, co chce dobýt svět. Časově neujasněná zápletka. Nepraktické průhledné displeje už by se taky mohly přestat zjevovat. ()

ciapok 

všechny recenze uživatele

mám pre ruskú tvorbu slabosť, no tu môžem povedať len toľko, že majú nádherné ženy a dostatok peňazí na kopírovanie obľúbených postavičiek zo zlého západu. Ničmenej, Ivan medveď bol celkom zábavný a som rád , že nejazdil aj na bicykli. Krásna scénka, keď "Ivan" vstúpi do výťahu s "kameníkom" a "vodárkou" mi len potvrdila, že mám ozaj pre rusov slabosť. ()

Reklama

Reklama