Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (296)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Dlho som sa nevedel zbaviť dojmu, že Rusi netočili film podľa vzoru amerických superhrdinských komiksov, ale paródiu na ne, o to lepšiu, že sa tvári smrteľne vážne. Potom mi ale došlo, že autormi scenára bola banda 10-ročných deciek, ktorých otcovia sú nejbohatší ruskí producenti, ktoré sa kdesi na ihrisku dláždenom zlatom prekrikovali, čo všetko by v takom filme malo byť. Realizátormi OCHRANCOV sa potom stali majstri špeciálnych efektov, ktorí o ničom inom nemajú ani páru. Niečo tak absurdne nezvládnuté po všetkých stránkach okrem vizuálnej a za také nehorázne prachy som totiž už dávno nevidel. Je pre mňa veľkou záhadou, prečo práve s týmto filmom vyrazili Rusi na západný trh, keď v poslednom desaťročí vytvorili aj kopec kvalitných komerčných žánroviek znesúcich akékoľvek porovnanie s Hollywoodom. Všetky pravidlá dramaturgie, gradácie, motivácie a logiky sa tu ignorujú do tej miery, že nebyť všetkých tých klišé a otrocky držanej schémy komiksového veľkofilmu, stal by sa z OCHRANCOV skoro žánrový underground. Vrcholom je zostrih, ktorý pôsobí dojmom poprehadzovaných udalostí, ktoré chronologicky nedávajú zmysel. Akoby sa pokúsili sfúknuť ho v noci pred premiérou a pritom ešte stratili polovicu materiálu. Extrémne krátka stopáž a šokujúce skoky v deji by tomu ostatne zodpovedali... ()

alchac 

všechny recenze uživatele

No to je teda zase jednou podraz! Že toto dílko bude originální asi jako matrjoška z Celené a řádně ultrablbé, to by mi samozřejmě bylo na první pohled jasné i po konzumaci několika litrů havířovské samohonky. Po zhlédnutí traileru jsem nicméně doufal, že to bude blbé tak, až to bude vtipné – takové novosovětské komixonádo, do kterého zapomněli mrsknout snad jen akční geroje ze Čtyřlístku. Žel, je to pouze blbé, nudné a navíc zábavné asi jako bratrská pomoc. Prostě zlý profesor Fríz Hellbojovič Bejnovskyj si díky svým černobylským superschopnostem jen tak půjčí přibližně půlku vozového parku Východního a Středního vojenského okruhu, který zaparkuje na Rudém náměstí, načež si v centru Moskvy postaví luxusní výškovou daču, z níž se chystá šlohnout na orbitě pozapomenutý MIR vtarój a veškeré zbylé planetární oběživo za účelem následného globálního ovládnutí elektroniky. A protože jediný skutečný Supergerój měl asi zrovna plné ruce práce s hekováním emailů Klintnové a Makaróna, museli páně profesorovu potenciální účast v jistě obdobně strhujícím druhém díle (celoplanetární útok nasraných toustovačů a dild by snad mohl být i zajímavý) zhatit Iks-taváryšči pod uvědomělým vedením majora Béšenyjové. No dějstvítělno užásnyj film a žabař Batman už aspoň ví, kam si má jezdit léčit přeraženou páteř. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Když jsem se vysmíval DC, že se snaží zbrklým způsobem vybudovat vesmír jako má Marvel, ještě jsem nevěděl, že přijde něco mnohem horšího. Rusové se o to snaží jedním filmem. Jako fakt! Dokonce ani v tom jednom filmu není představený původ superhrdinů! Prostě dětským, trucovitým stylem - amíci to mají, tak my to budeme mít taky, co na tom že ty postavy nemají žádný smysl, jednoduše tam jsou a mají superschopnosti. Jeden vykrádá Winter Soldiera, druhý vykrádá Hulka, ta ženská vykrádá Invisible woman (dokonce má i blond vlasy) a ten poslední sice vyloženě nevykrádá konkrétní postavu, ale zase mi připomněl záchody pro kočky - kočky jdou srát na stelivo a ta hovna se na to stelivo nabalí a udělají z toho butrák, no tak tahle postava je v podstatě to kočičí hovínko, protože superschopnosti má takové, že na sebe nabalí stelivo - tedy šutráky. Záporák je k popukání, takový necharismatický taťulda ze zemljanky, nebo ještě lépe - anabolikama napumpovaný zpěvák z Buty. Jediné, co stojí za pochvalu, jsou triky, tedy až na nepovedeného CGI medvědoHulka. Ale ta neviditelná ženská je docela slušné wtf, protože ona dokáže být neviditelná, jen když je mokrá. To byl čí nápad? Kdyby v té jedné akční scéně nepršelo, tak si ani neškrtne, to jako bude sebou nosit pet láhve s vodou? To nevymyslíš. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Skvelá odpoveď Rusákov na komicsovky Západu. Bez černých, šikmých, s peknými ženami a pritom celé to je lacnejšia verzia toho, čo produkuje Marvel pokúrovaný s DC. Sú tam tie štandardné ruské CGI efekty, OP padouch, dialógy trhajúce uši a motivácie hlavných hrdinov. Hodí sa tam dokonale veta, že Rusko dáva životu nový rozmer, lebo kto už videl medveďa s rotačákom? A poprosím spin-off pre Alexandru v tom oblečku. Pridajte ďalších, zničte Petrohrad a porazte zopár Emzákov. Marvelu vybuchnú lála. 3 z 5 ()

Mrkvič odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dávat jednu hvězdičku za pár pěkných rusek, ale nakonec nedám ani to. Na devadesáti minutách vykreslit zajímavé postavy nejde. Srovnání s Avengers ani nemohlo dopadnout dobře, protože za Avengers stojí celé universum a spousta dalších filmů a seriálů. Ochránci hlavně na začátku budují roky práce jednou až dvěma větami. A je to komický. Až mizející slečna dostala trochu víc prostoru. Takže, je to nesmysl, není to zajímavý, rusáci (ať už v maskách nebo bez masek) vypadají jak trapní kašpaři a je to trapná a laciná kopie. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Komiksovek se dnes točí tolik, že bombastickými efekty a našlapaným dějem už neohromí. Cení se originalita. A pokud je v ní zabalená i myšlenka, tím lépe. Ruská verze X-menů proto měla luxusní startovní pozici už kvůli zemi původu. Tu bohužel promrhala hned na začátku. Místo aby režisér sáhl do hluboké tradice sovětské kinematografie, okopíroval Hollywood, nebo se o to přinejmenším pokusil. Zápletka je prostinká. Rusko nemá jen skupinu magických a všemocných hackerů, ale zdědilo i program Patriot. Totiž, co v USA zařídila příroda tak nějak sama, na to měli v SSSR plány a tabulky. Výsledkem něho je parta nadlidí s nadpřirozenými schopnostmi. Neviditelnost, nezranitelnost, superrychlost, však to znáte. Novinka je medvědodlak, jakási východní kopie Wolverina, která mi pořád evokovala potrestaného Ivánka z Mrazíka. Pochopitelně nechybí ani zlý superpadouch, kterého ti hodní chtějí porazit. A to je všechno. Jestli je děj přímočarý, dialogy jsou rovnou stupidní. Sice můžete mít tisíc námitek k druhým Avengers, jenže ti jsou pořád kvalitnější film. Tomuhle chybí úplně všechno. Hvězdičku navíc dávám za to divné, co se ve filmu objevilo. Jak říkám, originalita se cení. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Rusáci si řekli, že natočí vlastní Avengers a tak to dopadlo tragicky. Nulové herecké výkony (kdybych si odskočil do Lídlu a dal nějakým bezďákom 5 korun a rohlík za to, že tam budou hrát vyšlo by to nastejno) žádný příběh (o postavách se takřka nic nedozvíte) a o nějaké logice též nemluvím.Tohle snese srovnání maximálně s ´´ novou,, Fantastickou 4 a i tam to selhává jelikož i ta byla lepší. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Jen díky snaze udělat něco jiného, super postavám a efektům přidávám hvězdu navíc! Příběhově slabší, nevyrovnané, místy béčkové, na způsob avengerů! 50% ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Začnu tím nejhorším: Škirando a její (skoro hlavní!) role. To byl neměnný výraz ptakopyska a její výkon částečně omlouvá jen zoufale napsaná postava. Tak to je za 0*. Speciální efekty a příběh: slabá napodobenina Avengers, za 2*. Čtyři ochránci byli z toho asi nejlepší, jen mírně podprůměrné alternativní Avengers, tak za 2,5*. Celkově 35% (shoduji se s průměrem 1597 hodnotících). ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ruský veľkofilm, alebo paródia na avengers? Nedokážem si vybrať. Prvá polovica filmu skvelá, ale potom film dosť upadol. Obrovská škoda, ďalšia vec čo nechápem že hodnotenie užívateľov je len 35%. Film si zaslúži oveľa viac,ale odborníci ako Verbal nepustia. Ale ja musím film zhodnotiť objektívne, za mňa 3* ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Naši východný susedia sa pokúsili v dobe kedy si svoju cestu razia super hrdinské filmy, dať aj svoju ruku k dielu a tak prišiel na svet film "Ochránci". Ono tá plytkosť ktorá je tu patrná v každej jednej scéne pramení z toho, že jednotlivý hrdinovia nemajú vykreslené svoje postavy a históriu. Tým pádom sa stráca ich motivácia položiť život za nezmyselný svet. Marvel a DC to majú premakané najskôr ponúkajú divákovi sólovky, ktoré predstavia daného hrdinu a až potom ho zapájajú do Ďalších príbehov. To bol hlavný kameň úrazu. Zloduch tam bol celkom komiksový a grafika sa mi celkom páčila (hlavne ten medveď) ale inak ako som už spomínal bez motivácie a bez pointy sa dobrý príbeh skladať jednoducho nedá aj keď snahu sa im nedá uprieť. 29% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Viac mi sedeli ruskí hrdinovia podľa starých ruských bylin, ako tieto kópie amerických vzorov vo filme natočenom podľa americkej šablóny len s vymenenými lokáciami. Fešná Xénia nie je zlá, ale to fakt nestačí. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Neskutočné smetie. Neviem čo to malo znamenať, ale toto sa ani na moment nedá brať seriózne. Keď človek vypne mozog dá sa zabaviť na tom, ako strašne prepálené a zúfalé to je. 20% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ruská odpověď na Marvelovky trošku nevyšla. Možná, že ruským patriotům se film bude hodně líbit, ale jelikož nejsem ruský patriot, tak si ponechám chladnou hlavu. Nápad to nebyl špatný, ona i ta kamera ušla, herci jsou sympatičtí a některé triky byly taky fajn. Na druhou stranu tu bylo i pár opravdu špatných triků, třeba chudák Méďa. Asi největší průšvih ale byla akce, která se fakt nepovedla. No a pak samotný záporák. Nedokážu posoudit, jak moc filmu uškodil český dabing a překlad, protože to co ze sebe herci vypouštějí za perly, je opravdu mazec. Možná by neuškodilo, kdyby překlad a režii dabingu dělal někdo, koho práce baví a ne jen tupě a bezmyšlenkovitě vést dabéry ke žvatlání o ničem. Poslední plus, na které nesmím zapomenout, je stopáž, takže jsem se netrápil zas tak dlouho. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že příběh "Ochránců" je nesmírně ohraný, se špatnými dialogy a stroze napsanými postavami (aby se neřeklo, tak se sem tam něco dozvíme „něco" o jejich minulosti) - ale herci jsou tak sympatičtí, akce stylová a CGI (až na pár momentů s digitálním medvědem) téměř na úrovni hollywoodského filmu. Souboje byly zajímavé a využití potenciálu schopností hlavních hrdinů v závěrečné „bitvě" se mi též líbilo (plus zlepšení schopností pomocí superkostýmů :-D)... Nebýt těch křečovítých dialogů, mohlo to být dokonalé, ale i tak se mi tenhle film velmi zamlouval a i lehce připomínal loňský Sebevražedný oddíl. 70% ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Jako moc jsem od Ruské snahy okopírovat USA Marvel/DC nečekal. Ale zde skoro nebyl děj. Akce slabá a hlavně tuna "náhod". Už jen nalezení hrdinů... Nemají kde hledat bumbumbum máme je. Nevíme kde je zaporak a hele opomene gps. Najednou umíme top obleky pro hrdiny ač nikdo o nich nic neví atd... No prostě děravý děj ještě víc jak v USA verzi. Hrdinové nic moc. A tak kladem je krásná Alina Lanina a to je tak vše. Slabota a 1z5. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Tak... Začnem tým, že v kine som sa nenudil, pretože film mi ubehol fakt rýchlo (ba až prirýchlo). Dokonca by som aj povedal, že soundtrack a aj špeciálne efekty boli dostačujúce. Čo však nebolo dostačujúce bol celkový dej, neskutočné nelogickosti a diery v scenári. Tiež som čakal, že rusi vymyslia nejakú originálnejšiu zápletku a nie tento najviac basic klišé-ovitý brak, ktorý získate aplikovaním elektroforézy na roztok, vziknutý vyluhovaním videokazety Fantastickej štvorky v terpentíne so stopovým množstvom ruského štandardu. Postavy tiež nudné, generické a minimálne vykreslené. 89 minút je proste málo na to, čo sa očakáva od príbehu, kde sa má predstaviť štvorica hrdinovov, ich pôvod, konflikty + záporák. Ale zase inak by to asi nebola taká bezbolestná jednohubka. Osobne si myslím, že v tomto prípade úplne stačí ak si pozriete trailer. Myšlienka ruských superhrdinov je cool, to uznávam, ale Guardians sú dosť sľabí. Better luck next time! ()

KeithMaxwell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je velké zklamání, klidně bych filmu odpustil maximální neoriginalitu kdyby bavil, to se ale říct nedá, kupodivu film neselhává po vizuální stránce která je slušná, zbytek je ale otřesný, kvuli délce nic není pořádně vysvětleno, vše se stane strašně rychle a nedává to smysl, tým o kterém se nic nedozvíme se spoji za 5 minut a spojí ho, jak nečekaně cesta za pomstou. Záporák je totálně směšný a já doufám že další Ruské scifi projekty dopadnou mnohem lépe než tohle. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, kdy jsem se naposledy takhle od srdce zasmál u filmu, který není představován primárně jako komedie - to už fakt asi bude dlouho...neodradily mne zdejší hodnocení a recenze, které si z Rusů povětšinou dělají prdel a bohužel musím říct, že po absolutním právu. Oni totiž vzali námět Avengerů a do necelé hodinu a půl se pokusili dostat to, co Američané trpělivě předkládali filmovému obecenstvu po x let a v x filmech. V praxi to pak tedy nemohlo dopadnout jinak než fiaskem. Vezměme například ihned úvod filmu, kde jakási ultrahnusná, typická ruská blondýna, jejíž pozice by se dala kvalifikovat jako "náborová pracovnice" vyhledává a oslovuje jednotlivě nadlidsky obdařené soudruhy stylem:"Pojďte s námi bojovat...já ale nemám zájem, nemám nepřátele...aha a co když Vám řeknu že ten, co Vám toto způsobil ještě žije?..Ok, jdu do toho". To je prostě mazec ! Rusům se povedlo představit jednotlivé charaktery během asi 5 minut, to je úctyhodné...Je to jednoduše strašlivý film - hrozivý a dementní scénář doplňují neherci, podporovaní efekty tak trapnými, až se tomu člověku nechce věřit...i teda ty charaktery sami o sobě jsou atraktivní jak hovno - medvěd, maník s mečema,který když má za zádama,tvoří pravidelný kruh (asi hodně praktické sečné zbraně), fousatej borec,co hází šutrama a modelka,co když vleze do vody,nebo chytne za ruku někoho a s ním vleze do vody, je neviditelná - no kdejaký šestiletý harant by to nevymyslel inteligentněji !!Celý průser zachraňuje jakžtakž soundtrack, který se docela povedl a ruská mluva jako taková, jelikož se jedná o něco netradičního a stejně jako tento fakt ocením například u francouzských verzí, tady mohu taky..co zachraňuje hudba, degraduje zase směrem dolů hlavní záporák, u kterého se Rusové ani nezdržovali s počítavými efekty - prostě maníka navlékli do kulturistického kostýmu Jevgenije Pljuščenka a řekli mu klapka, jedeme...Pokud by to celé bylo prezentované jako parodie na X-meny, Avengery a další komiksové hrdiny, pak by to byl naopak neobyčejně povedený a chytrý film....................moje hodnocení = 1,5 z 10. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky snad nikdo neočekával nic jiného než klasický vývar vzoru "Skládání superparty proti megalomanovi", tentokrát je to skutečně TAKHLE přímočaré. Nějaké to pozadí postav je víceméně jen načrtnuté, pro děj je podstatné jen to, že se už všichni znají, čímž odpadává jinak povinných seznamovacích dvacet minut a počáteční pseudonevraživost. Dialogy a hudba silně evokují SyFy horory a jim podobná veledíla- sem tam nějaká ta prkenná snaha o dramatičnost, ale i tu tvůrci někde napůl cesty vzdají a konec světa dál probíhá v duchu odškrtávání položek z nákupního seznamu, či konverzace o praní prádla. K tomu ještě vše natáčeno stylem evokujícím hudební videoklip, animace připomínají studentské kraťasy a ve výsledku máme žehlicí nehoror za pravděpodobně dost neúměrné množství peněz. Ale co, z cizího krev neteče... ()

Reklama

Reklama