Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (296)

Faila 

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, není to totéž a já osobně tenhle film nevnímám jako cokoliv jiného než snahu udělat něco á la americké superhrdinské filmy. Američané mají možná sklon k přehánění, ale v tomhle ruském á la filmu bylo skoro všechno ještě o píď přehnanější. Skoro všechno, některé věci totiž byly zase naopak nedostatečné, jako např. bojové scény, které skončily sotva začaly apod. Navíc výběr hudby byl za mě absolutně mimo, kolikrát na mě obraz a zvuk působili úplně odlišným dojmem. Celé to na mě působilo vyloženě špatně, jako když někdo dělá něco, co mu vůbec nesedí. ALE po vizuální stránce to bylo velice dobré, v tomto ohledu filmu nic nemůžu vytknout. A beru, že pro ruského diváka může být takovýhle film z domácí produkce něčím vítaným. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Sic strašná pitomost, ale videoherní tempo a sympatická sebranka společně s humorem v podobě superschopnosti vaření boršče a medvěda s minigunem z toho i přes příšerný scénář a střih dělají koukatelnou věc. Aj, tak jsem vám dva nejlepší vtipy vyzradil, odečtěte si hvězdičku, pardon. P.S.: Ty hlášky zprávařů na konci filmu taky stojí za to, fake news par excellence. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

začátek se hodně povedl, jak se stroje vybombardují základnu, ale pak to šlo do kytek, sehnání týmu a přiblblé dialogy ()

animario 

všechny recenze uživatele

A já se ptám,kde byl Vladimir Vladimirovič když ho Moskva potřebovala?! Serioznaya sovětskaya chuyovina a hodně tragickej pokus o vlastní supertýmovku(ve který chyběl už jen Mrazík). Ivánku,kamaráde,takhle Нет.. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Jasně, neni to perfektní a s americkejma blockbusterama se to nemůže rovnat, ale dokud nevzejde něco aspoň takhle slušnýho z český nebo slovenský kinematografie, tak bych si připadal jako děsnej pičus, dát míň jak 3*. ()

Automaniak odpad!

všechny recenze uživatele

Musím podotknout, že si to na nic nehrálo :D - čistej odpad, až na jednu nebo dvě? docela pěkné scénky. Sem tam se objevily nějaké cringe momenty, co se snažil na maximum zapůsobit vážně, ale totálně mě rozesmál, až se mi málem povedlo upadnout ze sedačky. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

No jo, takhle to dopadá, když Rusové vidí americký úspěch se superhrdiny a narychlo se snaží vytvořit své vlastní. Ono by vlastně v ničem nebyl až tak velký problém, ale to provedení je špatné. Nelze přímo nadávat na herce, lokaci, kostýmy či digitální triky. Vše je na (celkem) únosné úrovni. Ano, digitální triky by si rozhodně zasloužily lepší péči, ale původně jsem to očekával ještě o stupeň horší. „Ochránci“ ztroskotávají zcela někde jinde. A to na příběhu. Takto ubohý příběh jsem už dlouho neviděl. Jedná se o nejfádnější děj, kdy automaticky dokážete odhadnout, co se stane v další scéně. Postavy jsou naprosto bez nějakého vývoje, nikdo nedostane příliš prostoru, aby se ukázal. Jsou zcela nezajímavé a jejich osudy mě vůbec nebraly. Dost mi to připomíná filmy z devadesátých let, kdy se charakter postavy naprosto přehlížel. Filmu do hraje do karet krátká stopáž, bohužel i při ní jsem se několikrát podíval na hodinky a čekal, kdy toto utrpení skončí. To se fakt nepovedlo. Upřímně ale nevím, jaký letošní superhrdinský film je horší. Zda „Ochránci“ nebo „Power Rangers“. ()

Hovado 

všechny recenze uživatele

Tak špatný, jak tu někteří píšou to rozhodně není. Tak dobrý, jak tu zase také někteří obhajují, to také není. Obrovská nevýhoda Ochránců je to, že jsou po Marvelu prostě druzí a divák (který má rád tento žánr) se tak prostě nemůže ubránit srovnání se slavnějším americkým komiksovým vesmírem. Filmu svědčí sympatický stopáž, která je tak akorát. Začátek je svižný, hudba možná někdy až zbytečně dramatická. Hrdinové se superschonostma také nejsou k zahození, jen se prostě zase člověk neubrání srovnání. Medvěd jde ruku v ruce se všema problémama s Hulkem (od transformace až po lásku), Ksenia je taková Rogue, Chán je jak Černá vdova s pindíkem a Kamenovládce je jako směska několika postav. Prostě originalita ve filmu vůbec není. Příběh je taky hodne jalovej a postupně nudila repetice scén se stejnou šablonou, bez zvratu, bez posunu, bez emocí. Někdo tu i psal, že efekty stály za nic. To dle mého není pravda. Digitálu tu bylo hodně, ale bylo to to dobré, žádné nazdárkové. Celkově by se mělo na film nahlížet jako na akční nelejvárnu bez mozku, u které můžete v klidu vypnout a jen se kochat filmovou, akční či scifi fantasy blbinou, která možná v Rusku uspěla, ale celosvětově bude jen kopie Avangers... Ale i přes to všechno je film snesitelný a koukatelný, záleží jen na tom, jakou optiku nasadíte. Pokud chcete kritizovat, můžete to sepsout od první minuty. Pokud se od všeho odpoutáte, tak zjistíte, že je to v pohodě. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Jako dobrá píčovina. Vizuálně to není zase tak vzdálen od toho, co nám předvádí Snyder. Sice jsou efekty občas fakt trapné ale určitá inspirace Snyderem tu je. Herci jsou možná na pohled celkem sympatičtí ale jejich um je opravdu tragický. Film nikam nevede, v ději jsou neskutečné mezery, záporák vypadá jak mentál který právě opustil Jedličkův ústav. Příběhy postav? Co to sakra bylo. Atd. atd. Někde tam hluboko to zase tak vzdálené Avengerům nebylo. Jen to celkové zpracování je fakt špatné… ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Vynikající!! Jak jsem viděl trailer, tak jsem si říkal to bude boží. Film je sice krátký, ale mě to u něj pohodově utíkalo jako by měl dvě hodiny. Paráda. ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Jako film do pozadí to špatné není. Vlastně jsou to takové Žhavé výstřely. Taky hádáte z čeho je ten záběr ukradený/parodovaný a není to tedy vtipné, až na efekty, kdy tam je medvěd. To lagování animace je prostě úžasné! ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ak mala byť toto ruská odpoveď na Avengers tak amen s nami. Na predstavenie postáv musia stačiť úvodné titulky, lebo peniaze boli len na chudobnú pol druhú hodinu filmu. Rozpočet bol oproti zámorskej konkurencii mikroskopický, no s ohľadom naň to množstvo použitých trikov vyzeralo ešte celkom k svetu. Zvyšok ale bezo zvyšku patrí na hnojisko. Postavy sú nezaujímavé, záporák smiešna karikatúra a scenár s nimi robí neskutočné veci. Akcia je tiež natočená mizerne. Vyzerá to ako počin nejakých fanboyov čo prvýkrát držia v ruke pero a kameru. Za tie nechcene vtipné momenty dávam jednu hviezdu. 3/10 ()

M1911 

všechny recenze uživatele

Těžko říct zda to bylo myšleno vážně nebo jestli soudruzi z Rasiji nechtěli jen poukázat na stupiditu těch zvrhlých imperiálních filmů o buržoázních superhrdinech. Hlavní čtyřka složená ze Sergeje, Vládce Kamení, medvědodlaka s rotačákem, krutopřísného ninju, který vypadá jako záporák z Naruta a holky co umí být neviditelná, ale nepřátele ji vidí, když to zrovna scénář potřebuje, zkrátka jeden neví jestli se smát nebo brečet. U záporáka pak toto dilema nehrozí, při pohledu na Steroidmana s permanentním výrazem zmateného Downa se nejde nesmát. Jinak scénář je v tomto případě silné slovo, tvůrci zřejmě viděli trailer na Avengers, tak z něho vytvořili kostru, přidali pár košatých dialogů ve stylu "-Nechte mě být, chci být sám. -Bojujeme proti profesoru Mongolovi, chceš se pomstít? -Jo, jasně, sbalím si ušanku a pirohy do rance a můžeme jít" a dokořenili souboji mezi Zásčitníky a chodícími terči a boxovacími pytli. Ke konci už jsem ani nedával pozor, ale ač jsem se snažil sebevíc, stejně mi nic z toho super příběhu plného zvratů a překvapení, za který by se styděli i v 80. letech neuteklo a já si tento klenot naplno užil. Jednu umolousanou rudou hvězdu dám za relativně krátkou stopáž a medvěda s kulometem na zádech, škoda jen že se nejmenoval Ivan a v pozadí nehrálo Союз нерушимый республик свободных, to by vyzdvihlo celý film do zcela jiných výšin. A stejně je škoda že se prostě nevysrali na všechnu to rádobyserióznost a nenatočili nějaké ty Evendžrs: Federace Vrací Úder. V hlavních rolích Kapitán Rusko, Steel Man, The Putin, Perun, Baba Jaga a Vasilij Zajcev. ()

Hellierer odpad!

všechny recenze uživatele

Fuuuuuuuu,,,,,No to byla zase jednou krása. Putin, Samuraj, kopie Jessicy Alby a Rasputin, co si přišel hrát s kamením mají zachránit svět...asi. Proti nim se postaví testosteronem nadopovaný šmoula, co si rád hraje s basicem a stojí na střeše. Akce jako ok. Efekty na poměry Ruska taktéž relativně ok. Nicméně zbytek filmu je safra co? Dialogy se povětšinou skládají z jednoduché věty o podmětu a přísudku. Film stihne vystřídat asi 20 "srdceryvných" scén, kde postavy brečí o své minulosti a vy nevíte proč co a kurde jak. Hudba hrající v pozadí snad každou třetí minutou, případně "záporácké" buuuuuum jsou jen dalšími klenoty. Potitulková scéna tomu všemu nasazuje korunu a snad se dalšího díla tedy nedočkáme. Soudruzi, takhle ne! ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka poctivých západních komiksáren (poctivých myslím - Marvel) - vše v laciném východním hávu.... a co je horší je to předabovaní do angličtiny což zvukovými efekty a mluvou vychází zvukově dost ploše - nehledě na to že je tam spousta nepovedených formalit typu - snímek neodpovídá situaci která se odehrála předtím. Chybí humor a scénář neohromí ani D kvalitou.... suma sumárum jedna hvězda za efektní zpomalovačky - jinak nic moc. 20% ()

Parm1 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl trailer, viděl vše podstatné, víc zajímavého ve filmu není. Filmy, na které se chci podívat, si většinou pečlivě vybírám a proto málokdy hodnotím záporně, ale tady jsem se spletl na celé čáře a film byl opravdu hovadina, kterou jsem se celých 80 minut pronudil. snad jen hlavní záporák byl slušný, proto 1* jinak je to odpad. Kdo viděl trailer, viděl vše podstatné, víc zajímavého ve filmu není. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

No, tak dobrý... Jako trošku jiní Avengers... Ještě že to mělo hodku a pul jinak bych to asi už nedal...Ze začátku jsem se krapet pousmíval, ale později už mi to šlo na nervy. Dobrý chápu, v Rusku se asi zeptáš, "Jdeš?" odpověď "Klidně chcípnu, v cajku jdu..." Jde se hned do akce, kde ochránci nemaj nikdy šanci :D :D O trikách ani nemluvím a že to má mít pokračování? Asi už jen v Rusku, kde to vydělá bilión určitě :D Za mě bod pro Medvěda a pro tu pěknou slečnu :D ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl zhulenej, šel bych na 5! Nechápu, jak může v dnešní době vzniknout tohle. Avengers se dávaly dohromady několik filmů prvním Ironmanem začínaje. Ale tady? Během 10 minut jsou Ochránci ready. Sehnat je bylo tak složitý jako najít v naší vládě lháře. Jeden byl v cirkusu, jeden krájel mafiány uprostřed pouště a další s hlavou medvěda honí lovce. Tohle by jste prostě nevymysleli. Všechny naverbovali větou :"je tu zlý chlápek co vás stvořil, dáte mu po hubě?". Půl hodina je pryč a tým je připravený, jenže i když první akce blbečka s meči byla fajn, akce ve zbytku filmu je totální dno. Je nezajímavá, hloupá, s nudnou kamerou. Postavy samozřejmě dělají všechno protože mají, nikdo nemá motivaci, kterou bychom pochopili. Všichni jsou pitomý, nudný. Den před tím jsem viděl ruské scifi Přitazlivost a po tomhle bych mu měl dát alespoň 4*. Avengers je proti tomuhle oscarovka. ()

Reklama

Reklama