Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (296)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Matička Rus má svoje vlastní superhrdiny. Ochránci jsou přepálenou odezvou na zaoceánské komiksové velkofilmy, která má tak trochu problém fungovat i jako oddechová béčková alternativa pro vyplnění čekání na další řež od Marvelu nebo DC. Minimum originálních nápadů a spíše jen recyklace zahraničních žánrových klišé, otravný hlavní záporák a dialogy, za které by se nemusela stydět kdejaká mateřská školka. Tohle je prostě průšvih na všech frontách který nemá moc co nabídnout a zároveň film není tak špatný, aby začal bavit. [30%] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme hutnú vykrádačku MCU postáv a padajúce mrakodrapy ukradnuté z DC. Výprava je slušná, triky až na toho medveďa solídne, len sa bohužiaľ nepodarilo vykradnúť aj tie lepšie dialógy z amerických predobrazov a z hľadiska hovoreného slova ide o celkom slušné peklo. Ale WTF faktor je parádny, nie že nie, takže som si túto guilty pleasure jednohubku slušne užil. Len by jej slušela väčšia stopáž a finále, kde by sa všetko netočilo len okolo toho, ako niekto pohybuje rukami a tým takmer mení smer otáčania Zeme okolo Slnka. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Občas mrknu na Darwinovy ceny, takže vím, že "nic není nemožný" na pět je Rusko. V týhle zemičce, která se taktak vejde na naši planetu, se kdysi narodily předci otazníků a Chuck Norris tam určitě jezdí pro rady, když je v koncích. Tohle je tak debilní jako nebe modrý - hodně, zatraceně moc. Za mnou seděl podobnej činko-mutant jakej tady kradl televizní vysílače a krom toho, že mě asi šestkrát málem odkopnul až do první řady, když si vyměňoval svoje Adidasky s bílou podrážkou na podhlavníku mojí sedačky, tak i tenhle činko-mutant z Prahy poznal, že v tom filmu něco nehraje. "Vole, to sem nežral, ne" řekl na konci, naposled si do mě kopnul a vyfouknul bicáky, aby mohl projít dveřma na chodbu. Ani já to nežral, kámo. Největší superschopností je tady koziště Xénie, stačilo aby měla kostým bez výstřihu a i ta jedna moje hvězdička odešla mlátit hlavou o zeď. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Naši východný susedia sa pokúsili v dobe kedy si svoju cestu razia super hrdinské filmy, dať aj svoju ruku k dielu a tak prišiel na svet film "Ochránci". Ono tá plytkosť ktorá je tu patrná v každej jednej scéne pramení z toho, že jednotlivý hrdinovia nemajú vykreslené svoje postavy a históriu. Tým pádom sa stráca ich motivácia položiť život za nezmyselný svet. Marvel a DC to majú premakané najskôr ponúkajú divákovi sólovky, ktoré predstavia daného hrdinu a až potom ho zapájajú do Ďalších príbehov. To bol hlavný kameň úrazu. Zloduch tam bol celkom komiksový a grafika sa mi celkom páčila (hlavne ten medveď) ale inak ako som už spomínal bez motivácie a bez pointy sa dobrý príbeh skladať jednoducho nedá aj keď snahu sa im nedá uprieť. 29% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ruský pokus o superhrdinský film ze soudku Avengers mohl dopadnout všelijak a v případě Ochránců jde o veskrz lacině a přitrouble natočenou jednorázovku, která má pěkně udělené intro a pár slušně provedených akčních scén - všemu však podráží nohy hloupý scénář a místy až příliš odfláklé efekty (viz "Méďa"). Jelikož má film slabou hodinu a půl, nebyl prostor pro vývoj a bližší seznámení s postavami a vlastně ani se záporákem, tudíž v tomto směru to působí celé hodně povrchně. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (3)

  • Zbraně použité ve filmu byly útočné pušky AK-74 a kulomet PKT. Ve filmu se objevily tanky T-72, vrtulník Mi-24, Mi-17 a Mi-26. Dále stíhačky MiG-29 a raketomety Smerč. (K98)
  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (griph)
  • Když Ochránci útočí na vysílač a Arse (Anton Pampušnyj) se změní plně na medvěda, roztrhají se mu i kalhoty, ale při výstupu z výtahu je opět má, jako polomedvěd. To samé, když Ochránci odlétají na laně na letadle, Arse je plně medvěd, poté spadnou do řeky a vylézají ven, Arse má zase kalhoty. (Ace.A.T.L.)

Reklama

Reklama