Reklama

Reklama

Během studené války dostala tajná vojenská organizace „Patriot" za úkol vytvořit skupinu superhrdinů, kteří budou chránit svou vlast před nadpřirozenou hrozbou. Vědci vybrali čtyři jedince z různých koutů Sovětského svazu a úpravami jejich DNA u nich rozvinuli superschopnosti. Časy se však změnily a hrdinové museli po dlouhá léta žít v utajení. Když se ale objeví nová hrozba, strašlivější a nebezpečnější než cokoliv, s čím se „Ochránci" kdy setkali, musí se vydat znovu do akce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (296)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme hutnú vykrádačku MCU postáv a padajúce mrakodrapy ukradnuté z DC. Výprava je slušná, triky až na toho medveďa solídne, len sa bohužiaľ nepodarilo vykradnúť aj tie lepšie dialógy z amerických predobrazov a z hľadiska hovoreného slova ide o celkom slušné peklo. Ale WTF faktor je parádny, nie že nie, takže som si túto guilty pleasure jednohubku slušne užil. Len by jej slušela väčšia stopáž a finále, kde by sa všetko netočilo len okolo toho, ako niekto pohybuje rukami a tým takmer mení smer otáčania Zeme okolo Slnka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet RUR 380 ($6miliónov)Tržby Celosvetovo $8,376,000▐ Ruský Avengers v takom viac béčkovom prevedení alebo to dokonca pripomenie aj fandovský úlet ako je Iron Sky. Po prepade v kinách som čakal ďaleko väčšiu hrôzu ale zas natočené za ten menší rozpočet to nie je až také zlé. Dievčence bojovnice a hlavne tá neviditeľná újdu. Má to rýchly spád tak sa človek pri tom aspoň nenudí. /40%/ ()

Reklama

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Watchmenovské titulky, Avengerovský tým, marvelovská potitulkovka, celkem pěkný ženský, záporák, kterému jsem fandil, rádoby dramatické scény. Animace z videoher na jedničku stejšna. Ale přece je tu jedna výhoda...má to fakt jen hodinu dvacet. A to mám rád superhrdinské spektákly a má očekávání byla nízko....nu první půlhodina ujde. :-) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

V probíhající teplé válce pocítil Východ nutkání předvést Západu, že i on umí zfilmovat Věsjolyje kartinki. Tak se Sojuzmultfilm vypravil na lup a výsledkem je něco, co svou totální pičiditou klesá v žumpě debilit pro náctileté retardéry hluboko pod nejdementnější počiny Mrvelu a Dislektický Cigán Homixu a působí kokotsky i jako nepovedená parodie. Posuďte sami, než se rozhodnete audiovizuálně trpět, vůbec nic v následujícím bojleru nevynechám: Dozvídáme se, že také v Sovětském Svazu v padesátých letech probíhal mutační program, nazvěme ho pracovně třeba KS-Maladcy, jenž měl za následek vydegenování pěti supersoudruhů, z nichž jeden, konkrétně profesor Ksuratiér, neudržel stranickou linii, sešel na scestí a zmutoval ve staticky sršící mongoloidní mimino se šlauchem v hlavě, jemuž radioaktivita skvěle vyrýsovala pekáč a vysteroidovala šedesátky bicáky, načež se jal ohrožovat matičku Rus, ba i celý svět, galaxii a kdovíco ještě. Naštěstí pro Rusáky, lidstvo i ufony je zde pateticky hrdinná a uvědomělá majorka Jekatěrina Nilsenovič Ksichtokundovská, která neváhá, sesbírá zbývající nadnormativně schopné soudruhy, stále mutující na straně dobra ve složení Kapitán SSSR, Medveděrin, kazašský Brambor Lí aka Býstryjserebrjenyj a pubertální poluce taváryš Mýstyčnaja. Semknuti v jedno se Zashitníci, hnáni vpřed neoddiskutovatelně květnatým a originálním scénářem, vypraví zashitovat si a zatočit po bolševicku se zlem a jeho armádou klonů (patrně partička najatá za vodku z Rudé armády ve škraboškách s nalepenými objektivy vyřazených fotoaparátů Lomo a Zenit). Poprvé se to nepovede a jsou ukrutným profesorem, při pohledu na nějž se prostě musíte pořád smát, zajati. Pro major Ksindokundovskou je však jejich osvobození kus pirohu, se třemi mantáky se samopaly pronikne kýmkoliv nepovšimnuta na přísně střeženou základnu a odvleče si je zpět, zatímco ten záporný soudruh kdovíproč uřízl u paty Ostankinskou věž a půl filmu ji stěhoval na druhou stranu Moskvy. Ale podruhé, podruhé už je plán splněn na 120 procent! Poučena z předchozího nezdaru naše milá Liga superkokotů zashituje na výbornou, naběhne k relokovanému Ostankinu přes stíhačkami neprůstřelné silové pole, vole, zkratuje ho a všechno včetně padoucha udělá bum v ne zrovna dvakrát povedeném digitálním mrdníku. A já doufám, tedy spíš zoufám, že Západ brzy vrátí úder a natočí třeba Frostmena s Orlado Blůmem v roli Ivana a Setem Rogenem jako Babou Jagou. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

No scénář je slabý a i režie je taková divná. Ten film na mě působil hrozně hrrr, prostě to všechno šlo rychle a ty scény nebyly dotažené. Prostě filmům od Marvelu se to vůbec nemůže vyrovnat. Tady mi chybělo i jakékoli napětí, prostě se to nepovedlo. Ale třeba herecké obsazení není špatné a hlavně na Alinu Laninu se dobře dívá. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (3)

  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (griph)
  • Když Ochránci útočí na vysílač a Arse (Anton Pampušnyj) se změní plně na medvěda, roztrhají se mu i kalhoty, ale při výstupu z výtahu je opět má, jako polomedvěd. To samé, když Ochránci odlétají na laně na letadle, Arse je plně medvěd, poté spadnou do řeky a vylézají ven, Arse má zase kalhoty. (Ace.A.T.L.)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočné pušky AK-74 a kulomet PKT. Ve filmu se objevily tanky T-72, vrtulník Mi-24, Mi-17 a Mi-26. Dále stíhačky MiG-29 a raketomety Smerč. (K98)

Reklama

Reklama