Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John je vysloužilý zabiják, který už chce mít od všeho pokoj. Minulost ho však přesto dožene. Stejně jako dva nájemní vrazi z jeho bývalé organizace. Než se k němu dostanou, přivede náhodné řetězení událostí do hotelu, v němž se vše odehrává, ještě jednu osobu... (TV Prima)

Recenze (29)

hanagi 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Bavila mě ošuntělá atmosféra zaplivaného hotelu a temných uliček, kde se v průběhu jedné noci odehrává poněkud krkolomně načasovaná pomsta za staré křivdy. Charaktery postav jsou jasně dané, dialogy mají smysl a nakonec i ten poslední střípek skládačky zapadne na své místo. Možná jen ten Cage mi tam až tak neseděl. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi tu začíná připadat, že se Nicolas Cage dostal u spousty uživatelů na černou listinu, která mu zaručuje, že ať už natočí cokoliv, stejně to bude Odpad!. Pokud jsou na té listině ještě jména, jako Seagal, Willis, Travolta a mnoho dalších jim podobných odpadlíků, možná by se to dalo i malinko chápat, i když ani s tím nesouhlasím, tedy možná až na ty první dvě jmenované trosky, ale prostě řadit mezi ně i Cage? S tím rozhodně nesouhlasím. Ano, samozřejmě, Nicolas točí prakticky už jen laciná béčka, o jejichž kvalitách si může právem myslet každý co chce, nicméně na to úplné filmové dno jeho filmy rozhodně nepatří a právě Kill Chain je toho jasným důkazem, kdy krapet nechápu, proč ho všichni tak sestřelili. Opakuji, ano, i tento film je sice laciné béčko, ale zatraceně záživné a živelné béčko, s nečekaně promyšlenou zápletkou, která dokáže svými zvraty pořádně překvapit, její tempo je vážně našláplé, pořád se něco děje, mrtvoly se kupí slušnou rychlostí a závěrečná pointa není vůbec blbá, naopak, mě fakt upřímně bavila. Postavy a jejich herečtí představitelé jsou pak vesměs výrazné figurky, a Cage si to tu také docela dává, navíc mě oslovila i atmosféra filmu a své odvedlo i špinavé prostředí hotelu, které dodává filmu také ten správný říz. Takže do třetice, ano, je to laciné béčko, ale jelikož je to zábavná, svižná, chvílemi napínavá a nečekaně překvapivá jízda, nebudu tu za trotla a udělím tomu zaslouženou trojhvězdu. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že se pan rejža a scénárista tak trochu zhlédl v Tarantinovi. Odpovídá tomu nejen okázale braková zápletka na pokraji parodie, ale místy i nadbytečná užvaněnost. Jen ten Nico tomuhle pohodovému a sympatickému béčku příliš nepomohl. Tedy myslím nepomohl mu v hodnocení na místní databázi, protože spousta pozérů si zjevně užívá, že mohou vysolit odpad! filmu s Cagem. Takže já naoplátku solím plný počet, objektivně tak tři a půl, s lepší kamerou určitě čtyři. Nejvíc mi vadilo, že pasáže ve španělštině, kterých je spousta, žádné anglické titulky které jsem sehnal nepřekládají, takže se na to asi ještě jednou zběžně podívám v českém dabingu, bych blil. Ale je to jednodušší, než se učit španělsky. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Aniž bych chtěl tvrdit, že je to nějaká sláva, určitě je to film na modrý čísla. Cage tady rozhodně vypadá nejlíp z několika jeho posledních filmů. Scénář dejme tomu není tak hrozně děravej jako některý jiný filmy, a dokonce dává vcelku smysl. Myslim že hodnotit filmy jeden jako druhej odpadem je nějakej druh úchylky, ale je to dost trapný. 40%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Děj příběhu se dá říct jednou větou. Skupina lidí nevalné existence, mající temné tajemství, se setká v neobydleném hotelu, kde se začnou dít věci vskutku krvavé. O horor nejde, i když tomu daná atmosféra odpovídá. No, co si budeme povídat, tuhle látku dostat Quentin Tarantino, film vyznívá jako filmový koncert v rámci dramatického thrilleru. Dostat to John Woo, krvavý balet by opět předčil očekávání. Jenomže on za tím stojí Ken Sanzel, který má vizi zcela jinou a byť se mu předchozí snímek ´The Effects of Blunt Force Trauma´ (2015) vcelku povedl, tady už je to krapet horší. Dal si těžký úkol, neboť opět stojí i za scénářem, který tentokrát poněkud nezvládl. Celý koncept vypadá, jakoby si od výše zmiňovaných režisérů, tedy od Tarantina a Woo, vzal kousek z jejich tvůrčí práce a vše spojil dohromady. Něco sice vypadá podivně a nesouvisle, ale za pokus to stálo. Nejvíce mu však podrazilo nohy nechronologické pořadí daných událostí. Snažil se diváky potrápit, či si s nimi jen krapet pohrát tajemnem a to v rámci oněch tajemstvích všech těch lidí, jejichž prozrazení mělo na samém konci vyjít jako překvapující vyvrcholení celé té krvavé taškařice? No, bohužel. Nevyšlo to. Spíše to jako celek vyvolává naprostou zmatečnost. Vizuální stránka je dobrá, ale akční scény přestřelek, či jen pouhého vystřelení, zrovna stylově také nevypadají. Měl to být vcelku drsný temný akční thriller a našlápnuto to k tomu mělo, ale zradil už samotný základ. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • V 12. minúte si je možné všimnúť Marhama ako sleduje spoza okien izby dianie pred budovou. Svetlo z vnútra pritom dopadá na jeho biele oblečenie, čím ho robí ľahko viditeľným pre osoby stojace vonku. Žiaden vycvičený ostreľovač by za žiadnych okolností nespravil takúto chybu, aby sa stal tak ľahko odhaliteľný. Navyše, Marham už v tom čase vie, že sa stal terčom. (beso74)
  • V poradí siedmy film, v ktorom sa postava, ktorú hrá Nicolas Cage, volá John. (beso74)

Reklama

Reklama